Σαν Σήμερα στον κόσμο του Harry Potter | 5 Μαρτίου - The Daily Owl
fade
37241
post-template-default,single,single-post,postid-37241,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Σαν Σήμερα στον κόσμο του Harry Potter | 5 Μαρτίου

 

1995

 

“Περίμενε με έξω από το Χόγκσμιντ, εκεί όπου τελειώνει ο δρόμος (μετά το “Ντέρβις και Μπάντζίζ”) στις δύο η ώρα, το Σάββατο το απόγευμα. Φέρε μαζί σου όσο πιο πολλά φαγώσιμα μπορείς”. Έγραφε στο γράμμα που έστειλε στον Harry Potter με μια καφετιά κουκουβάγια ο νονός του.

 

 

«Ο κρυφός καημός του Harry Potter», ήταν ο τίτλος του άρθρου της Rita Skeeter που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Witch Weekly. Σύμφωνα με την κουτσομπόλα δημοσιογράφο, ο Harry Potter και ο ανιχνευτής του Quidditch, Viktor Krum, έχουν πέσει θύματα της γοητείας της Hermione Granger. Η ασήμαντη αλλά φιλόδοξη μαθήτρια φαίνεται ότι έχει αδυναμία στους διάσημους μάγους και δεν διστάζει να φλερτάρει ασύστολα με τα άτυχα αγόρια, ενώ παράλληλα κυκλοφορούν φήμες για χρήση ερωτικού φίλτρου. Ωστόσο, η Ερμιόνη ξεπέρασε γρήγορα την έκπληξή της για το άρθρο που την παρουσίαζε σαν σουρλουλου και έβαλε τα γέλια.

 

 

Στο μάθημα των Φίλτρων ο καθηγητής Severus Snape κατηγόρησε τον Harry Potter ότι διέρρηξε το γραφείο του και τον απείλησε ότι μπορεί ‘καταλάθος‘ να ρίξει μερικές σταγόνες από το Φίλτρο της Αλήθειας στο ποτήρι του.  Αφορμή ήταν το βραγχιοβότανο, που ο Harry χρησιμοποίησε στο δεύτερο άθλο του Τρίαθλου Μαγείας και το δέρμα αθυρόστομης γλώσσας, που το πήρε η Hermione όταν πήγαιναν στη Δευτέρα τάξη.

 

Εκείνη την ώρα μπήκε στην αίθουσα ο Igor Karkaroff και ζήτησε να μιλήσει με τον καθηγητή των Φίλτρων. Ο Harry Potter που καιγόταν από περιέργεια παρέμεινε μετά το τέλους του μαθήματος στην αίθουσα, με τη δικαιολογία ότι θα καθαρίσει τη χολή αρμαδίλλου που έχυσε επίτηδες. Ο Karkaroff σήκωσε το μανίκι του και έδειξε το χέρι του στον Snape.  Βλέπεις; Ποτέ δεν ήταν τόσο καθαρό… του είπε.

 

ΠΗΓΕΣ

Jinx

Κοιτώνας Slytherin, μα τα γένια του Μέρλιν! Όταν δεν εργάζομαι στο Τμήμα Μυστηρίων του Υπουργείου Μαγείας θα με βρείτε να περιφέρομαι στις Αλέες.

No Comments

Post a Comment