Σαν Σήμερα στον κόσμο του Harry Potter | 27 Μαρτίου - The Daily Owl
fade
37950
post-template-default,single,single-post,postid-37950,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Σαν Σήμερα στον κόσμο του Harry Potter | 27 Μαρτίου

 

1960

 

Σαν σήμερα στις 27 Μαρτίου του 1960 γεννήθηκε ο Τζέιμς Πότερ, ή αλλιώς γνωστός και ως Ελαφοκέρατος και ήταν ο πατέρας του διάσημου μάγου Χάρι Πότερ.

 

Ήταν ο μοναδικός γιος των ευκατάστατων μάγων Φλίμοντ και Ευφημία Πότερ, φοίτησε στο μαγικό σχολείο Χόγκουαρτς και κατατάχθηκε στον κοιτώνα του Γκρίφιντορ. Εκεί έγινε αμέσως κολλητός φίλος με τον Σείριο Μπλακ, τον Ρέμους Λούπιν και τον Πίτερ Πέτιγκριου. Περιγράφεται ως ένας δημοφιλής μαθητής με μεγάλο ταλέντο στο Κουίντιντς,  που του άρεσαν οι φάρσες και δεν έχανε ευκαιρία να πειράξει τους υπόλοιπους μαθητές και ιδιαίτερα τον Σέβερους Σνέιπ.

 

 

Την τελευταία χρονιά στο Χόγκουαρτς, ο Τζέιμς σοβάρεψε και έγινε Αρχιεπιμελητής, καταφέρνοντας έτσι να εντυπωσιάσει τη συμμαθήτριά του και μελλοντική του σύζυγο Λίλυ Έβανς.

 

 

Στον Ά Μαγικό Πόλεμο εντάχθηκε στο Τάγμα του Φοίνικα και εξαιτίας μιας προφητείας που αφορούσε τον Χάρι, οι Πότερ βρέθηκαν σε θανάσιμο κίνδυνο. Η προδοσία του Πήτερ Πέτιγκριου τον έφερε αντιμέτωπο με τον Βόλντεμορτ και πέθανε ακαριαία από την φονική κατάρα Αβάντα Κεντάβρα, τη στιγμή που προσπαθούσε να προστατέψει την οικογένειά του.

 

 

 

1958

 

Γεννιέται ο Adrian Rawlins, ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον James Potter στις ταινίες Harry Potter και κατά σύμπτωση έχει γενέθλια την ίδια μέρα με τον χαρακτήρα του.

 

ΠΗΓΕΣ

Jinx

Κοιτώνας Slytherin, μα τα γένια του Μέρλιν! Όταν δεν εργάζομαι στο Τμήμα Μυστηρίων του Υπουργείου Μαγείας θα με βρείτε να περιφέρομαι στις Αλέες.

No Comments

Post a Comment