Σαν Σήμερα στον κόσμο του Harry Potter | 1 Μαρτίου - The Daily Owl
fade
37076
post-template-default,single,single-post,postid-37076,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Σαν Σήμερα στον κόσμο του Harry Potter | 1 Μαρτίου

 

1980

 

Σαν σήμερα στις 1 Μαρτίου του 1980, γεννήθηκε ο Ronald Bilius “RonWeasley, ο αγαπημένος μας κοκκινομάλλης μάγος και καλύτερος φίλος του Αγοριού-Που-Επέζησε. Είναι ο έκτος κατά σειρά γιος του Arthur και της Molly Weasley και αδελφός των Bill, Charlie, Percy, Fred, George και Ginny. Φοίτησε στο μαγικό σχολείο Hogwarts την ίδια χρονιά με τον Harry και την Hermione Granger και κατατάχθηκε στον κοιτώνα του Gryffindor. Πιστός στη φιλία και έτοιμος να υπερασπίσει όλους αυτούς που αγαπά, θα ακολουθήσει τον Harry Potter στις μαγικές του περιπέτειες και θα πολεμήσει γενναία στη Μάχη του Hogwarts εναντίον του Voldemort.

 

Μετά το τέλος του Β’ Μαγικού Πολέμου παντρεύτηκε την Hermione και το ζευγάρι απέκτησε στη συνέχεια δύο παιδιά. 19 χρόνια αργότερα τον είδαμε να εργάζεται μαζί με τον George στο κατάστημα μαγικών τρικ και για τα  κατορθώματα του να έχει κερδίσει μια θέση στις κάρτες των Σοκολατένιων Βατράχων.

 

 

 

1997

 

Ο Ron έγινε 17 ετών και παρόλο που έλαβε αρκετά δώρα από φίλους και συγγενείς, δεν ήταν και από τα πιο ευτυχισμένα γενέθλια του. Ένα κουτί σοκολατάκια έγιναν η αφορμή να κινδυνεύσει η ζωή του και να καταλήξει λίγο αργότερα στο νοσοκομείο.

 

Τα σοκολατάκια ήταν ένα δώρο για τον Εκλεκτό από την Romilda Vane, μιας θαυμάστριας του Harry Potter και ήταν ποτισμένα με ερωτικό φίλτρο. Ο λαίμαργος Ron κατά λάθος καταβρόχθισε τα γλυκά και ερωτεύτηκε παράφορα τη συμμαθήτρια του. Με τη βοήθεια του Harry οδηγήθηκε στον Horace Slughorn για να πάρει το αντίδοτο, αλλά η ατυχία του δεν σταμάτησε εκεί.

 

O καθηγητής των Φίλτρων άνοιξε ένα μπουκάλι με αλκοολούχο ποτό για να κεράσει τους δύο μαθητές. Αυτό όμως που δεν γνώριζε ήταν ότι ο Draco Malfoy, με πρόθεση το ποτό να φτάσει στα χέρια του Dumbledore, είχε ρίξει μέσα ένα ισχυρό δηλητήριο. Το δηλητήριο έδρασε άμεσα και λίγο έλειψε ο Ron να πεθάνει εκείνη τη νύχτα, αν δεν παρενέβαινε αστραπιαία ο Harry Potter που του έδωσε να καταπιεί λίγο μπέζοαρ. Φαίνεται ότι η ενηλικίωση του ξέγνοιαστου ως τότε Ron δεν ξεκίνησε καλά αφού μπορεί να γλίτωσε τον κίνδυνο, ωστόσο χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην κλινική πτέρυγα του σχολείου.

 

ΠΗΓΕΣ

Jinx

Κοιτώνας Slytherin, μα τα γένια του Μέρλιν! Όταν δεν εργάζομαι στο Τμήμα Μυστηρίων του Υπουργείου Μαγείας θα με βρείτε να περιφέρομαι στις Αλέες.

No Comments

Post a Comment