Η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ γράφει για τη σημασία των βαμπίρ στον κόσμο του Χάρι Πότερ - The Daily Owl
fade
60977
post-template-default,single,single-post,postid-60977,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ γράφει για τη σημασία των βαμπίρ στον κόσμο του Χάρι Πότερ

Στον πολυσύνθετο κόσμο του Harry Potter συναντάμε δεκάδες μαγικά πλάσματα, πολλά από τα οποία με κάποιο τρόπο έχουμε συναντήσει σε διάφορες παραδόσεις ανά τον κόσμο. Οι λυκάνθρωποι και τα ξωτικά ανήκουν σε αυτή την κατηγορία των πλασμάτων για τα οποία ήδη γνωρίζαμε αρκετά πράγματα και που έπαιξαν έναν σημαντικό ρόλο στην ιστορία του Αγοριού που Έζησε. Τα βαμπίρ, ωστόσο, παρότι συνιστούν σημαντικό κομμάτι του φολκλόρ πολλών χωρών, δεν είναι τόσο σημαντικά στον κόσμο του Harry Potter – και υπάρχει γι’ αυτό εξήγηση που έχει δοθεί από την ίδια τη συγγραφέα. 

 

 

 

Όπως λοιπόν είχε γράψει η ίδια η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ στο Pottermore (νυν Wizarding World), ο μύθος των βαμπίρ είναι τόσο πλούσιος και έχει παρουσιαστεί τόσες φορές στη λογοτεχνία και το σινεμά, που η ίδια αισθανόταν πως δεν έχει κάτι να προσθέσει σε αυτό τον όγκο των δεδομένων. Πέραν αυτού, τα βαμπίρ αποτελούν κυρίως τμήμα της παράδοσης της Ανατολικής Ευρώπης και η Ρόουλινγκ είχε αποφασίσει να δανειστεί στοιχεία κυρίως από τη βρετανική μυθολογία. Τελικά, το μόνο βαμπίρ που ο Harry συνάντησε στα βιβλία της σειράς ήταν ο Sanguini, ο οποίος πραγματοποίησε μια μικρή εμφάνιση στο πάρτι του Slughorn στην ταινία Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιπας. 

 

 

 

O Sanguini ήταν καλεσμένος του Eldred Worple, πρώην μαθητής του Slughorn και συγγραφέας που ασχολείται με – τι άλλο; – τη μελέτη των βρικολάκων (αριστερά από την Luna στη φωτογραφία). Ωστόσο, η Ρόουλινγκ στις αρχικές της σημειώσεις είχε συμπεριλάβει το όνομα ενός καθηγητή που ήταν βρικόλακας και είχε το όνομα Trocar. Η ίδια ποτέ δεν ανέπτυξε το συγκεκριμένο χαρακτήρα, για τον οποίο δεν είχε σκεφτεί καν το αντικείμενο διδασκαλίας του και έτσι σταδιακά τον εγκατέλειψε. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, βέβαια, κυκλοφορούσε ανάμεσα στους φανς η πεποίθηση ότι ο Severus Snape ήταν βρικόλακας, κάτι το οποίο η συγγραφέας διέψευσε. 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Βρικόλακες: Τα πρώτα έργα της βαμπιρικής λογοτεχνίας

Οι πρώτοι 40 χαρακτήρες του Χάρι Πότερ που δημιούργησε η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ

10 + 1 πράγματα που ίσως δεν ήξερες για την Hermione Granger

Η ταινία μικρού μήκους που ρίχνει φως στην παιδική ηλικία του Neville Longbottom

Θεωρία: Ο Godrick Gryffindor ήταν ο Βασιλιάς Αρθούρος

7 πράγματα που δε γνωρίζατε για το σπίτι του Χάρι Πότερ στην οδό Privet 4

No Comments

Post a Comment