Η αγαπημένη θεωρία της Τζ.Κ.Ρόουλινγκ για τον Χάρι Πότερ δεν είναι αυτή που περίμενες. - The Daily Owl
fade
25371
post-template-default,single,single-post,postid-25371,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Η αγαπημένη θεωρία της Τζ.Κ.Ρόουλινγκ για τον Χάρι Πότερ δεν είναι αυτή που περίμενες.

Η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ απαντά με συνέπεια στα ερωτήματα των Χαριποτερόφιλων, ιδίως μέσα από τον λογαριασμό της στο Twitter. Διαρκώς οι φανς σκέφτονται παραλληλισμούς και τρόπους σύνδεσης φαινομενικά άσχετων καταστάσεων μέσα στον μαγικό κόσμο του Χάρι Πότερ και η Ρόουλινγκ δεν χάνει την ευκαιρία να τοποθετείται επ’ αυτών. 

 

 

Η αγαπημένη της, ωστόσο, θεωρία είναι αυτή που συγκρίνει τον Ντάμπλντορ με τον Θάνατο στον “Μύθο των Τριών Αδερφών“.

 

 

tumblr_np3nd18n1m1rg04l6o2_500

 

Οι αδερφοί Πεβερέλ, καθένας από τους οποίους είχε στην κατοχή του έναν από τους Κλήρους του Θανάτου, συνδέθηκαν στο μυαλό πολλών φανς με τον Χάρι Πότερ, τον Σνέιπ και τον Βόλντεμορτ.

 

 

 

tumblr_np3nd18n1m1rg04l6o5_500

 

Στον Χάρι αντιστοιχεί o μανδύας, στον Σνέιπ ο το ραβδί κουφοξυλιάς και στον Βόλντεμορτ η λίθος της ανάστασης.

 

 

 

tumblr_np3nd18n1m1rg04l6o1_500

 

Ο Χάρι θα ήταν, λοιπόν, ο “νεότερος αδερφός”, που έχει εμμονή με τον μανδύα που σε κάνει αόρατο και έτσι δεν σε βρίσκει ποτέ ο θάνατος. Ο Σνέιπ, “μεσαίος αδερφός”, δεν μπορεί να ξεχάσει την αιώνια αγάπη του για την Λίλη, ενώ ο Βόλντεμορτ, “μεγάλος αδερφός”, έχει εμμονή με την εξουσία.

 

 

 

tumblr_np3nd18n1m1rg04l6o6_500

 

 

Όμως, σύμφωνα με τη θεωρία ενός φαν, ο Βόλντεμορτ βγαίνει εντελώς από την πιο πάνω εξίσωση. Ο θάνατος είναι Ντάμπλντορ, καθώς εκείνος συνάντησε τον Χάρι στο Κινγκ’ς Κρος. Επίσης, ο ίδιος βρισκόταν πίσω από τον θάνατο του Σνέιπ και του Σκοτεινού Άρχοντα. Μήπως τελικά αυτή είναι η βερσιόν που πρέπει να πιστέψουμε; 

 

 

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment