Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ εξηγεί τη διαδικασία επιλογής των μαθητών στο Hogwarts - The Daily Owl
fade
38069
post-template-default,single,single-post,postid-38069,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ εξηγεί τη διαδικασία επιλογής των μαθητών στο Hogwarts

Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ για τη διαδικασία με την οποία επιλέγονται και, στη συνέχεια, ενημερώνονται με το γράμμα τους, οι μαθητές που πρόκειται να φοιτήσουν στο Hogwarts, η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ έχει φροντίσει να εξηγήσει τη σχετική διαδικασία με δικό της κείμενο στο Pottermore

 

 

Σύμφωνα, λοιπόν, με την αγαπημένη μας συγγραφέα, σε έναν μικρό κλειδωμένο πύργο που κανείς μαθητής του Hogwarts δεν έχει επισκεφτεί ποτέ, βρίσκεται ένα αρχαίο βιβλίο που δεν έχει αγγίξει χέρι ανθρώπινο από την εποχή που οι τέσσερις ιδρυτές του Hogwarts αποφάσισαν να το τοποθετήσουν στο εν λόγω σημείο. Πίσω από το βιβλίο βρίσκεται ένα μικρό ασημένιο μελανοδοχείο μέσα από το οποίο ξεπροβάλλει ένα μεγάλο φτερό. Το Φτερό της Αποδοχής και το Βιβλίο της Εισόδου είναι τα δυο μαγικά αντικείμενα που συνιστούν τη μοναδική διαδικασία με την οποία επιλέγονται οι μαθητές που θα φοιτήσουν στο Hogwarts.

 

 

 

 

Καμία μάγισσα και κανένας μάγος μέχρι σήμερα δεν έχουν κατανοήσει τη διαδικασία επιλογής (ή τουλάχιστον δεν το έχουν πει δημόσια), και σίγουρα αυτό αποτελεί μηχανισμό άμυνας των καθηγητών της Σχολής στις περιπτώσεις όπου (έξαλλοι) γονείς προσπαθούν να μάθουν για ποιο λόγο τα παιδιά τους δεν επελέγησαν. Η απόφαση του Βιβλίου και του Φτερού είναι αμετάκλητες και κανένας μαθητής δεν έχει γίνει ποτέ δεκτός στη Σχολή αν πρώτα δεν έχει συμπεριληφθεί το όνομά του στις κιτρινωπές σελίδες του βιβλίου. 

 

Ακριβώς την πρώτη στιγμή που ένα παιδί παρουσιάζει σημάδια ότι διαθέτει μαγικές ικανότητες, το Φτερό, το οποίο πιστεύεται ότι ανήκε κάποτε σε έναν Ιρλανδικό Φοίνικα (Augurey), αιωρείται πάνω από το μελανοδοχείο του και ξεκινά να γράφει το όνομα του παιδιού στις σελίδες του βιβλίου. Σημειώνεται ότι το μελανοδοχείο αυτό είναι άδειο, καθώς τα φτερά από Augurey δεν συγκρατούν το μελάνι και έτσι κανείς δεν ξέρει τι είναι αυτό το ασημένιο υγρό που χρησιμοποιεί το φτερό. 

 

 

 

 

Διευθυντές και διευθύντριες του Hogwarts που έχουν παρακολουθήσει αυτή τη διαδικασία έχουν να πουν ότι το Φτερό είναι πιο “ανοιχτόμυαλο” από το Βιβλίο και ότι το Φτερό προσπαθεί πάντα να εγγράψει ένα νέο όνομα, εφόσον το συγκεκριμένο άτομο έχει δώσει ένα απειροελάχιστο δείγμα μαγείας. Αντίθετα, το Βιβλίο δεν έχει κανένα θέμα να κλείσει απότομα και να μην αφήσει το Φτερό να εγγράψει το όνομα του παιδιού που έχει να επιδείξει το όποιο μέγεθος μαγικών ικανοτήτων. Αυτό έγινε για παράδειγμα τη στιγμή που γεννήθηκε ο Neville Longbottom, για τις μαγικές ικανότητες του οποίου είχαν τεράστιες αμφιβολίες οι συγγενείς του μέχρι που έγινε οκτώ ετών, καθώς σε εκείνη την ηλικία κατάφερε να επιζήσει μιας πτώσης που θα ήταν θανάσιμη για έναν muggle. 

 

Το Βιβλίο επιμένει τόσο πολύ να κρατά αυτή την αυστηρή στάση, ώστε να κρατά τους Squibs εκτός Σχολής και μέχρι στιγμή τα έχει καταφέρει με απόλυτη επιτυχία. Η ευαισθησία του Φτερού συνδυαστικά με την αυστηρότητα των κανόνων του Βιβλίου είναι τα δυο στοιχεία της διαδικασίας επιλογής που μέχρι τώρα την καθιστούν απόλυτα επιτυχημένη. 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Ποιο μέλος του Κοιτώνα Gryffindor έπρεπε να ανήκει στον Slytherin;

Γιατί ο μάγος Μέρλιν ανήκε στον Κοιτώνα Slytherin;

Σε ποιους Κοιτώνες θα ανήκαν οι Χάρι, Ρον και Ερμιόνη αν όχι στον Γκρίφιντορ;

Το φαινόμενο Hatstall και η σημασία του

Oκτώ πράγματα που δεν γνωρίζατε για τους Ιδρυτές του Hogwarts

 

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment