Ο αετός του Ravenclaw: Μύθοι και συμβολισμοί - The Daily Owl
fade
1730
post-template-default,single,single-post,postid-1730,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Ο αετός του Ravenclaw: Μύθοι και συμβολισμοί

Καθένας από τους κοιτώνες του Χόγκουαρτς, αντιπροσωπεύεται από ένα μέλος του ζωικού βασιλείου. Το Γκρίφιντορ, έχει το λιοντάρι του, το Ράβενκλοου, τον αετό του, το Χάφλπαφ έχει τον ασβό του και το Σλίθεριν έχει ως αντιπρόσωπό του το φίδι. Γνωρίζοντας πως τα ζώα, σε κάθε κουλτούρα έχουν τη δική τους σημασία, σκεφτήκαμε να κάνουμε ένα αφιέρωμα, στα ζώα που στολίζουν τα εμβλήματα των κοιτώνων και να προσπαθήσουμε, να ερευνήσουμε την σημασία πίσω από αυτά τα ζώα.

 

 

Ο αετός του Ράβενκλοου

Ravenclaw_Crest_1

Ο χρυσός αετός, που κοσμεί το έμβλημα του κοιτώνα των έξυπνων και σοφών, λέγεται πως συμβολίζει την επιδεξιότητα, την επιμονή, την αποφασιστικότητα και το όραμα. Ο αετός, ως πτηνό, είναι ταυτισμένος με τον αέρα και τους συμβολισμούς του, αφού εκτός του ότι είναι ο ζωτικός μας χώρος είναι και το φυσικό στοιχείο εκείνο που συμβολίζει την ανανέωση, κυρίως την πνευματική.

Οι αετοί είναι εξαιρετικοί κυνηγοί. Κάθε τους επίθεση είναι αποτέλεσμα εξαιρετικού υπολογισμού, τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη, για αυτό και συμβολίζουν την αποδοτικότητα μέσα από τον σωστό προγραμματισμό και την καλή εκπαίδευση.

Στην κέλτικη κουλτούρα, ο αετός συνδέεται με το νερό και πιστεύεται πως έχει μαντικές ικανότητες. Λόγω της οξύτατης όρασής του, πίστευαν πως ο αετός μπορεί να δει την αλήθεια και πως μόνο με το βλέμμα του μπορεί να φτάσει μέχρι το μέλλον. 

 

 

 

513x504Για τους ιθαγενείς της Αμερικής ο αετός ήταν ταυτισμένος με την πολεμική ανδρεία. Χρησιμοποιούσαν τα φτερά του αετού για να φτιάξουν καπέλα για τους πολεμιστές τους. Οι πολεμιστές λάμβαναν ένα φτερό  για κάθε πράξη ανδρείας ή κατόρθωμα. Όσα περισσότερα φτερά είχε το καπέλο ενός πολεμιστή τόσο πιο σεβαστό μέλος ήταν. Ο αετός είχε λοιπόν, μεγάλη σημασία στη ζωή τους και για αυτό τον θεωρούσαν ιερό. Οι Τσερούκι μάλιστα είχαν έναν ειδικό χορό αφιερωμένο στον βασιλιά του ουρανού. 

Οι αετοί  συμβολίζουν επίσης και την ικανότητα του καθενός να φτάσει σε μια κατάσταση ευρείας σοφίας μέσα από σκληρή δουλειά.

Όπως και το σύμβολό τους, ο αετός, έτσι και οι Ράβενκλοους έχουν εξυπνάδα, μεθοδικότητα και σοφία. Και όμοια με εκείνον έχουν και ανδρεία. Αυτό έγινε φανερό κυρίως όταν δημιουργήθηκε ο Στρατός του Ντάμπλντορ, όπου ο αριθμός των μαθητών του κοιτώνα του αετού, που συμμετείχαν σε αυτή τη μυστική οργάνωση, ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος μετά το Γκρίφιντορ και αρκετοί ήταν εκείνοι οι οποίοι πολέμησαν στην μάχη Χόγκουαρτς.

Είναι προφανές λοιπόν για ποιο λόγο η Ραβένα Ράβενκλοου στόλισε το έμβλημα του κοιτώνα της με τον αετό αφού τα χαρακτηριστικά του μοιάζουν πολύ με αυτά των  μαθητών του κοιτώνα της.

 

 

 

 

ΠΗΓΕΣ

 

Διαβάστε ακόμα:

Oι εμπνεύσεις του σύμπαντος του Χάρι Πότερ

Μύθοι και συμβολισμοί του κιτρινόμαυρου ασβού του Hufflepuff

Tα σκοτεινά πλάσματα στον κόσμο του Χάρι Πότερ

Ιεροί 28: Καθαρόαιμες μαγικές οικογένειες στον κόσμο του Χάρι Πότερ

Τα επαγγέλματα στον κόσμο του Χάρι Πότερ

Eφευρέσεις στον μαγικό κόσμο του Χάρι Πότερ

Avatar

Ένας καλός καφές, μια ιδέα της στιγμής, χαρτί και μολύβι. Ένας νέος κόσμος γεννιέται. - Αυτή είναι η μαγεία της φαντασίας-

No Comments

Post a Comment