Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα έκαναν οι ήρωες των ελληνικών σειρών μετά την καραντίνα; - The Daily Owl
fade
67832
post-template-default,single,single-post,postid-67832,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα έκαναν οι ήρωες των ελληνικών σειρών μετά την καραντίνα;

Σχεδόν πενήντα μέρες μετά την έναρξη των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων με σκοπό τον περιορισμό της πανδημίας του COVID-19, έφτασε η μέρα που δε χρειάζεται πλέον να στέλνουμε μήνυμα στο 13033 ή να συμπληρώνουμε το σχετικό έντυπο μετακίνησης, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως δε θα συνεχίσουμε να προσέχουμε πάρα πολύ και να τηρούμε τα μέτρα προστασίας που συστήνουν οι ειδικοί επιστήμονες. Πολλοί από εμάς περάσαμε αυτές τις ημέρες παρέα με τις παλιές αγαπημένες μας ελληνικές σειρές, καθώς το “comfort viewing” ήταν ένας τρόπος για να αισθανθούμε όμορφα και άνετα. Τώρα, λοιπόν, που μαζί μας “βγαίνουν από την καραντίνα” και οι αγαπημένοι μας τηλεοπτικοί ήρωες, βρήκαμε ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνουν. 

 

 

Ντένη Μαρκορά

 

 

Αφού θα έχει ξεκάνει τρεις μπαταρίες ασύρματων τηλεφώνων και δυο κινητά τηλέφωνα να μιλάει με την Νινέτα επί 50 ημέρες νον στοπ, η Ντένη θα φορέσει “κάτι απλό εκδρομικό” και θα πεταχτεί πρώτα από το κανάλι και μετά από το σπίτι του Κωνσταντίνου. Σκοπός είναι να κάνει και στα δυο μέρη αισθητή την παρουσία της, να ακούσει από την Φλώρα το πικρόχολο σχόλιο “μπα, την έβγαλες και αυτή την πανδημία”, να εκνευρίσει από κοντά για πρώτη φορά τον Κωνσταντίνο μετά από πολλές βδομάδες και να την πει στη νύφη της την Μίνα που φοράει περσινές γόβες ακόμα, λες και δε λειτουργούσαν τα eshops αυτές τις ημέρες να ψωνίσει τίποτα καινούργιο.

 

 

 

Χριστίνα Μαρκάτου

 

 

Πενήντα μέρες χωρίς τον Αντώνη δεν είχε περάσει η Χριστίνα ούτε όταν είχε πάει φαντάρος (εκεί τουλάχιστον μπορούσε να πάει στο επισκεπτήριο να τον δει – και με την ευλογία της Ντορίτας). Έτσι, από τις 6 η ώρα το πρωί της 4ης Μαΐου, η Χριστίνα έχει ξεπορτίσει δήθεν για να πάει στην Σάσα που την έπιασε το νεφρό της μέσα στη νύχτα, ενώ στην πραγματικότητα βρίσκεται στην οδό Κλαζομενών στην Καισαριανή (στο α΄ ρετιρέ). 

 

 

 

Ασπασία Βαρδάτσικου

 

 

Η Ασπασία, αφού πέρασε 50 συναπτές ημέρες κλεισμένη με τη γιαγιά στο σπίτι, και δεν πετάχτηκε ούτε ως τη μοδίστρα, έμαθε απέξω τη χορογραφία του I Will Survive (με και χωρίς ξεσκονόπανο), κατάφερε να πραγματώσει αυτό που λέει ο τίτλος του τραγουδιού και, αφού τώρα είναι άνοιξη, το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να αφήσει το σώμα της “να καρπίσει“. 

 

 

 

Σάσα Παπαδήμα

 

 

Το Σασουλίνι θα πάει τρέχοντας να δει την κολλητή της φιλενάδα (όχι την Χαρούλα, “η Χριστίνα είναι μωρή η κολλητή της φιλενάδα”) και κατόπιν θα την περιμένει η Καρανάσιου με την Παπαφιλίππου για να παίξουν στα χαρτιά τον Γιώργο τον ντελιβερά της πιτσαρίας, γιατί τα ρίχνει σε όλες τους και πρέπει να αποφασίσουν κάπως. Δε θα βάλουν στο παιχνίδι και τον ντελιβερά των ΕΛΤΑ γιατί “είναι και κυρίες”, ας έχουν κάτι να παίξουν μετά την επόμενη καραντίνα. 

 

 

 

 

Ελένη Βλαχάκη

 

 

Η Ελένη δε θα μπορεί να επιστρέψει ακόμα στο μπαρ, διότι τα “οινοπνευματοποτεία”, προς μεγάλη χαρά του συγκατοίκου της, δεν προβλέπεται να ανοίξουν άμεσα, κι έτσι το πρώτο πράγμα που θα κάνει μετά την καραντίνα είναι και το τελευταίο που έκανε πριν την άρση της, δηλαδή να παραγγείλει δυο σουβλάκια (απ’ όλα μέσα) για να βρωμίσει γιαουρτοσκόρδιο το σπίτι μέχρι να επιστρέψει ο Κωνσταντίνος. 

 

 

 

 

Κωνσταντίνος Κατακουζηνός

 

 

Φυσικά ο Κωνσταντίνος έκανε online μαθήματα σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας, κι έτσι οι Ιωάννου, Μπουκουβάλα και Αναγνώστου δεν κατάφεραν να ξεκουραστούν ούτε μια μέρα. Παρότι τα μαθήματά του θα συνεχιστούν με τον ίδιο τρόπο, και παρά το γεγονός ότι φοβάται πάρα πολύ τα μικρόβια και έλουζε τα πάντα με οινόπνευμα before it was cool, ο ίδιος θα φορέσει την ολόσωμη στολή του και θα ξεκινήσει να πάει στην εκκλησία για ατομική προσευχή. Στο δρόμο, βέβαια, θα αρχίζει να ψεκάζει με αντισηπτικό όποιον βρίσκεται κοντά του κι επειδή δε θα μπορεί να κουβαλάει ένα ντεπόζιτο οινόπνευμα μαζί του, στα 300 μέτρα απόσταση θα αποφασίσει να γυρίσει πίσω, διότι δε θα το ρισκάρει να φτάσει στον προορισμό του χωρίς προστασία. 

 

 

 

Περίανδρος Πώποτας

 

 

Από τα ξημερώματα της 4ης Μαΐου, ο Περίανδρος έχει ήδη φροντίσει να στείλει γραπτή επιστολή (με το χέρι, τα κομπιούτερ είναι “του διαόλου”) στον πρωθυπουργό, παρακινώντας τον να κρατήσει την καραντίνα για πάντα, αφού είναι, σύμφωνα με την άποψή του, ο καλύτερος τρόπος να διατηρηθεί για πάντα η “τάξη” και η “ηθική” στο χωριό (και την υπόλοιπη Ελλάδα), πρωτίστως διότι δε θα ανοίξει πάλι το Καφέ της Χαράς

 

 

 

 

Η παρέα του “Ασανσέρ”

 

 

Αφού η παρέα του Παρά Πέντε έκανε μεγάλο κόπο, σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας, να εξηγήσει στην Ντάλια πως δε μπορεί να αγοράσει το 13033, ώστε να πηγαίνουν όπου θέλουν, όποτε θέλουν, και να συνεχίσουν τις έρευνές τους, ήρθε η ώρα να επιστρέψουν σταδιακά στην καθημερινότητά τους. Το πρώτο πράγμα που θα κάνει ο Σπύρος είναι, βέβαια, να βάλει μια ακόμα κλειδαριά στην πόρτα ώστε να μην ξεπορτίζει διαρκώς η γιαγιά του με την Θεοπούλα, αφού ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Η Ζουμπουλία, πάλι, μια από τις ηρωίδες της καραντίνας, αφού την έβγαλε καθαρή τόσες μέρες παρέα με τη συμπεθέρα της, περιμένει υπομονετικά να πάει μέσα του μήνα και να φύγει για το χωριό, με άγνωστη ημερομηνία επιστροφής (κι εμείς στη θέση της το ίδιο θα κάναμε, βέβαια).

 

 

Η Αγγέλα έχει ήδη βγει στο δρόμο από το πρωί και αγριοκοιτάει όσους φοράνε λάθος τη μάσκα, ενώ ο Φώτης βρίσκεται ήδη στην οδό Ερμού και κάνει ρεπορτάζ επιστροφής στην καθημερινότητα, μπας και σταματήσει να πλακώνεται με τη Φρίντα για το ποιος θα παρουσιάζει τη βραδινή εκπομπή “Τα νέα του κορονοϊού”. Τέλος, η Ντάλια ψάχνει τρόπο να κάνει τον οδηγό στη νταλίκα με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη – και να δούμε πώς θα την πείσουν αυτή τη φορά πως κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο για την ώρα.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Η καραντίνα μέσα από το Ντόλτσε Βίτα

Τα SMS που έστειλαν για τη μετακίνησή τους οι πρωταγωνιστές των ελληνικών σειρών

Τι θα έκαναν καθηγητές και μαθητές στο Χόγκουαρτς κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για τη σειρά Δυο Ξένοι

Οκτώ πράγματα που δε γνωρίζατε για τη σειρά Πενήντα – Πενήντα

No Comments

Post a Comment