Ο καθηγητής Quirrell και η περιοχή ανάμεσα στο Καλό και το Κακό - The Daily Owl
fade
26694
post-template-default,single,single-post,postid-26694,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Ο καθηγητής Quirrell και η περιοχή ανάμεσα στο Καλό και το Κακό

Εντός σχολικής τάξης ο καθηγητής Quirrell δεν “μετρούσε ιδιαίτερα”. Για τον οποιονδήποτε θα ήταν δύσκολο να συγκεντρωθεί στα διδακτικά του καθήκοντα, αν στο πίσω μέρος του κεφαλιού του είχε εγκατασταθεί ένας μάγος όπως ο Lord Voldemort. Εκτός τάξης, ωστόσο, τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Hogwarts και αφορούσαν στον καθηγητή Quirrell, ήταν αρκούντως διδακτικά για τον Χάρι και την παρέα του. Κι αυτό διότι υπάρχουν το καλό, το κακό και το ενδιάμεσο στάδιο, η γκρίζα ζώνη. 

 

 

 

tumblr_nw80dmlWjw1uy3ut1o4_r1_500

 

Η “γκρίζα ζώνη” ως έννοια ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση του Quirrell. Κάποτε ήταν ένας καλός μάγος, που αποφάσισε μόνος του να περάσει στη Σκοτεινή Πλευρά. Ήταν επιλογή του να ταχθεί με τον Voldemort. Αυτό το στοιχείο της προσωπικής επιλογής εξερευνάται σε όλο το έργο της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ. Ο Snape, o Draco, o Dumbledore και, φυσικά, ο Χάρι, βρέθηκαν πολλές φορές ανάμεσα στο Καλό και το Κακό. Έκαναν την επιλογή τους και πορεύθηκαν αναλόγως. Η μάχη με τον εαυτό σου είναι η πιο σημαντική σε όλη αυτή τη διαδικασία. Και ο Quirrell υπέκυψε. 

 

 

 

 

tumblr_nw80dmlWjw1uy3ut1o1_r1_540

 

tumblr_nw80dmlWjw1uy3ut1o2_r2_540

 

Τι μεσολάβησε, λοιπόν; Τι επέδρασε καταλυτικά στον ψυχισμό του Quirrell ώστε να ταχθεί με το Απόλυτο Κακό; Σύμφωνα με τον Hagrid, ο Quirrell ήταν ένας πολύ καλός μαθητής, ειδικά στο αντικείμενο της Άμυνας Ενάντια στις Σκοτεινές Τέχνες. Κάποια στιγμή, όμως, βρισκόταν στο Μαύρο Δάσος, του επιτέθηκαν κάποια βαμπίρ και έτσι άλλαξε ο χαρακτήρας του. Βέβαια, μπροστά στον Καθρέφτη του Έριζεντ αποκαλύπτεται η αλήθεια. Ο Quirrell συνάντησε την άψυχη μορφή του Voldemort και πείσθηκε να του δανείσει το σώμα του. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Quirrell “O Lord Voldemort μου έδειξε πόσο άδικο είχα. Δεν υπάρχει καλό και κακό, υπάρχει μόνο η δύναμη και αυτοί που είναι πολύ αδύναμοι για να την διεκδικήσουν“.

 

 

 

 

tumblr_mpt0l0w7TY1r39i1to1_500

 

 

 

Φυσικά και ο Voldemort δεν εξανάγκασε τον Quirrell να τον βοηθήσει. Πολύ απλά, εντόπισε την “πείνα” του Quirrell για δόξα και δύναμη και έτσι τον διαχειρίστηκε. Αυτό του προσέφερε και ο Quirrell το δέχτηκε. Ο καθένας, λοιπόν, μπορεί να διαφθαρεί από την εξουσία και τη λαχτάρα του να την αποκτήσει.

 

 

 

 

bdacc15b72d2b00dba55928c6bf0f5f2

 

Σε κάθε περίπτωση, πολλοί άνθρωποι, όσο καλοί και αν είναι, ακούνε μια ακόμα φωνή μέσα στο μυαλό τους. Όπως ο Voldemort κρυβόταν πίσω από το πρόσωπο του Quirrell, έτσι και το κακό κρύβεται συχνά μέσα μας. Το αν θα του δυναμώσουμε τη φωνή, εξαρτάται μόνο από εμάς. Είναι ζήτημα επιλογής το αν θα κυλήσουμε στον βούρκο των συναισθημάτων και των επιδιώξεων που εμποδίζουν την πρόοδό μας. Ο Quirrell απέδειξε ακριβώς αυτό. Δεν υπάρχει μόνο το καλό και το κακό. Υπάρχουν οι επιλογές που κάνουμε. Ό,τι ακριβώς είχε πει και ο Dumbledore, δηλαδή.

 

 

 

Πηγή

Διαβάστε ακόμα:

Voldemort vs. Grindelwald: Ποιος είναι τελικά χειρότερος;

To σπαθί του Gryffindor και οι ομοιότητές του με το Excalibur

Σε ποιους Κοιτώνες θα ανήκαν οι Χάρι, Ρον και Ερμιόνη αν όχι στον Γκρίφιντορ

‘Εξι λόγοι για να θαυμάζεις τον Κοιτώνα Gryffindor

Oκτώ πράγματα που δεν γνωρίζατε για τους Ιδρυτές του Hogwarts

No Comments

Post a Comment