Οι πράκτορες της S.H.I.E.L.D στο Χόγκουαρτς - The Daily Owl
fade
55456
post-template-default,single,single-post,postid-55456,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Οι πράκτορες της S.H.I.E.L.D στο Χόγκουαρτς

Η καλύτερη σειρά της Marvel είναι αναμφίβολα το Agents of S.H.I.E.L.D (Πράκτορες της Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α). Στο τρίτο επεισόδιο, λοιπόν, του έκτου κύκλου της σειράς είδαμε την Νταίζη να ρωτάει την Τζέμα ποιος είναι ο κοιτώνας της στο Χόγκουαρτς. Με αφορμή αυτό θ’ απαντήσουμε ποια θα ήταν η τύχη των αγαπημένων μας πρακτόρων αν αντί για τη S.H.I.E.L.D είχαν πάει στο Χόγκουαρτς. Να σημειωθεί πως οι χαρακτήρες αυτής της σειράς είναι τόσο πολύπλοκοι, που μόνο η Τζόαν Ρόουλινγκ θ’ απαντούσε με σιγουριά σε ποιον κοιτώνα ανήκουν. 

 

 

 

 

 

Φιλ Κόλσον – Σλίθεριν

 

 

Εννοείται πως θα ξεκινούσαμε με τον αγαπημένο μας διευθυντή, τον Κόλσον ακόμα κι αν δε βρίσκεται σήμερα μαζί μας.

 

 

 

Ο Κόλσον σαν γνήσιος Σλίθεριν είναι ένας φυσικός ηγέτης και ξεχωρίζει για την πονηριά του, την οποία χρησιμοποιεί για να βγει με επιτυχία ο ίδιος και η ομάδα του από κρίσιμες καταστάσεις. Επίσης, όπως είχαμε δει στο δεύτερο κύκλο, δε διστάζει να κινηθεί μυστικά και παρασκηνιακά για να πετύχει τους στόχους του. Αυτό δεν είναι πάντα ηθικά κατακριτέο. Απλώς, μερικές φορές η ευθεία αντιμετώπιση δεν καρποφορεί. Μη ξεχνάτε και την ατάκα του «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» (the end justifies the means, που λέμε και στο χωριό μας).

 

 

 

Μελίντα Μέι – Χάφλπαφ

 

 

Η Μέι ή αλλιώς το Ιππικό είναι ένας από τους πιο δυναμικούς χαρακτήρες της σειράς και ξεχώρισε από την αρχή για την πολεμική της δεινότητα. Επομένως, πολλοί θεωρούν ότι είναι ξεκάθαρα μια Γκρίφιντορ. Σας γελάσανε όμως! Πίσω από το προσωπείο της τρομερής μαχήτριας και της σκληρής πράκτορα, η Μέι κρύβει μια ευαίσθητη και μητρική πλευρά. Επίσης, είναι πιστή στους ανθρώπους της και αρέσκεται στο να τους φροντίζει κι ας μην το δείχνει συχνά. Όλα αυτά οδηγούν ότι είναι Χάφλπαφ! Αν δεν πειστήκατε ακόμα να σας ενημερώσουμε ότι η ίδια η Ming-Na Wen (η ηθοποιός που υποδύεται τη Μελίντα) θεωρεί ότι ο χαρακτήρας της ανήκει στο Χάφλπαφ.

 

 

 

 

Νταίζη Τζόνσονς (Quake) – Ράβενκλοου

 

 

Η αγαπητή σε όλους μας Σκάι… εεε… Νταίζη ή κατά κόσμον Quake συνδυάζει  στοιχεία από τους περισσότερους κοιτώνες. Είναι, δηλαδή, η τέλεια hatstall. Όταν γνωρίσαμε την πνευματώδη Νταίζη δεν ήταν η πανίσχυρη πράκτορας και Inhuman του σήμερα. Βέβαια, δεν ήταν ούτε ανήμπορη, αφού ως ασυναγώνιστη χάκερ μπορούσε να πετύχει τα πάντα. Με άλλα λόγια η δύναμή της ήταν η γνώση, κάτι που την κάνει ιδανική για το Ράβενκλοου. Για όσους θεωρούν ότι ανήκει στο Γκρίφιντορ ή στο Σλίθεριν θα θυμίσουμε ότι δεν είναι μόνο οι Γκρίφιντορ γενναίοι. Αυτό είναι τόσο στερεοτυπικό, όσο το να λέμε ότι όλοι οι Σλίθεριν είναι κακοί. Επίσης, όταν αναφέρθηκε στο Γκρίφιντορ το έκανε με μια δόση σαρκασμού, δείχνοντας έτσι το Γκρίφιντορ δεν είναι ο κοιτώνας της. Τέλος, αρνήθηκε ν’ αναλάβει την ηγεσία της S.H.I.E.L.D, κάτι που είναι αντίθετο με τα χαρακτηριστικά των Σλίθεριν.

 

 

 

Έλενα Ροντρίγκεζ (Γιόγιο) – Γκρίφιντορ

 

 

Το Καπέλο της Επιλογής με το που θ’ ακουμπούσε το κεφάλι της Γιόγιο θα την έβαζε στο Γκρίφιντορ. Η Γιόγιο με το που ανακάλυψε τις δυνάμεις της, τις χρησιμοποίησε για να βοηθάει τους συμπολίτες της και μάλιστα κόντρα στην εξουσία της χώρας της. Κατόπιν, όταν μπήκε στη S.H.I.E.L.D συνέχισε τις γενναίες της πράξεις και μάλιστα με αυτοθυσία. Ήταν πρόθυμη να πάρει δύσκολες αποφάσεις για το ευρύτερο καλό, όπως το θάνατο του Κόλσον και του Κέλερ. Δεν υπάρχει πιο θαρραλέα πράξη απ’ αυτό. Όπως είχε πει ο Άλμπους Ντάμπλντορ για το Νέβιλ στη Φιλοσοφική Λίθο «χρειάζεται πολύ θάρρος, για ν’ αντιμετωπίσει κανείς τους εχθρούς του, αλλά πολύ περισσότερο για ν’ αντιμετωπίσει τους φίλους του».

 

 

 

 

Λίοπολντ Φιτζ – Χάφλπαφ

 

 

Η πρώτη σκέψη όλων είναι ότι και ο Φιτζ ανήκει στο Ράβενκλοου μαζί με την Τζέμα, αλλά αυτό δεν ισχύει. Οι επιλογές μας δείχνουν αυτό που είμαστε και όχι οι ικανότητές μας, όπως είχε πει ο Ντάμπλντορ. Οι επιλογές του Φιτζ δείχνουν ότι κατά βάθος είναι ένας Χάφλπαφ. Οι Χάφλπαφ είναι καλοί στο να βρίσκουν πράγματα και φημίζονται για την πίστη τους στους δικούς τους ανθρώπους και την εργατικότητά τους. Ο Φιτζ στον πρώτο κύκλο αρνιόταν να πιστέψει ότι ο Γουόρντ είναι προδότης και θεωρούσε ότι είχε υποστεί πλύση εγκεφάλου. Στο δεύτερο κύκλο ήταν ο πρώτος που δέχτηκε την Σκάι/ Νταίζη ως Inhuman και στον τρίτο και πέμπτο κύκλο έκανε τ’ αδύνατα δυνατά προκειμένου να βρει την Τζέμα. Επιπλέον, είναι ένα από τα πιο εργατικά μέλη της ομάδας και δε σταματάει πουθενά μέχρι να καταφέρει το σκοπό του. 

 

 

 

Τζέμα Σίμονς – Ράβενκλοου

 

 

Τα πράγματα με την Τζέμα είναι απλά. Μια πανέξυπνη επιστήμονας με βαθιά αγάπη  για την επιστήμη της και τη γνώση που της προσφέρει δε θα μπορούσε παρά ν’ ανήκει στο Ράβενκλοου. Εξάλλου, το δήλωσε και η ίδια. Αξίζει να σημειωθεί, όμως, ότι η Τζέμα πρέπει να είναι ακόμα μία περίπτωση hatstall. Μας θυμίζει πολύ την Ερμιόνη, που πήγε στο Γκρίφιντορ κι ας ήταν η πιο έξυπνη μαθήτρια του έτους της. Εδώ ταιριάζει και πάλι το παραπάνω απόφθεγμα του Ντάμπλντορ περί επιλογών. Συνεπώς, όπως η Ερμιόνη διάλεξε το Γκρίφιντορ έναντι του Ράβενκλοου, έτσι και η Τζέμα διάλεξε το Ράβενκλοου έναντι του Γκρίφιντορ. Οι Ράβενκλοου αντιπαρατίθενται με τους Χάφλπαφ, καθώς οι πρώτοι είναι πιο ανοιχτόμυαλοι και ονειροπόλοι, ενώ οι δεύτεροι είναι ρεαλιστές. Αυτή είναι περίπου η αιτία για αρκετές διαφωνίες των Φιτζ-Σίμονς.

 

 

 

Αλφόνσο ΜακΚένζι – Χάφλπαφ

 

 

Ο Μακ ξεκίνησε στη S.H.I.E.L.D ως μηχανικός, αλλά οι κίνδυνοι που απειλούσαν τον οργανισμό και τον κόσμο τον ανάγκασαν να βγει στην πρώτη γραμμή και να πολεμήσει. Σε αυτό βοήθησε βέβαια και η φήμη του – ξέρεις, ως προς το μέγεθος, όπως έχει πει η Καιτούλα – και εννοούμε ότι είναι ψηλός, μυώδης και εμπνέει το φόβο. Στον ίδιο όμως δεν του αρέσουν οι μάχες, κάτι που αποδεικνύει ότι είναι Χάφλπαφ. Η Τζόαν Ρόουλινγκ έχει δηλώσει πως όλοι οι Χάφλπαφ έμειναν για την τελική μάχη του Χόγκουαρτς, αλλά δεν προσπαθούσαν να κάνουν επίδειξη, δεν ήταν παράτολμοι. Αυτή είναι η ουσία του κοιτώνα του Χάφλπαφ, την οποία εκφράζει απόλυτα ο Μακ.

 

 

 

 

Λανς Χάντερ – Σλίθεριν

 

 

Ο Χάντερ μπορεί να περιγραφεί ως ο τυχοδιώκτης με τη χρυσή καρδιά. Είναι πονηρός και ειδικός στο να χρησιμοποιεί πλάγιες οδούς, για να φέρει εις πέρας τους σκοπούς του αδιαφορώντας ενίοτε για τους κανόνες. Όμως, θα έκανε τα πάντα, για να προστατεύσει τον εαυτό του και φυσικά τ’ άτομα που αγαπάει, όπως είναι η γυναίκα του η Μπόμπι. Έτσι, λοιπόν, δε δίστασε να θέσει τη ζωή του Άντριου σε θανάσιμο κίνδυνο, προκειμένου να σκοτώσει τον Γουόρντ και να πάρει εκδίκηση για τη Μπόμπι. Αυτά θα λάβει υπόψη του το Καπέλο της Επιλογής και θα βροντοφωνάξει “Σλίθεριν mate” όταν ακουμπήσει το κεφάλι του Χάντερ.

 

 

 

 

Μπόμπι Μορς – Σλίθεριν

 

 

 

Σε αντίθεση με τους Φιτζ-Σίμονς, η Μπόμπι και ο Χάντερ θα βρεθούν στον ίδιο κοιτώνα. Η Μπόμπι παρά την εξωτερική της εμφάνιση δεν είναι η Μπάρμπι της S.H.I.E.L.D, καθώς έχει σπουδάσει Βιολογία και κατέχει υψηλό επίπεδο σε πολλές ξένες γλώσσες και στις πολεμικές τέχνες. Όμως, τις γνώσεις αυτές δεν τις απέκτησε για το καλό της γνώσης και της μόρφωσης, αλλά για να γίνει καλύτερη πράκτορας. Εκτός από τις γνώσεις της διαθέτει άπλετη πονηριά και ποτέ δεν κινείται χωρίς συγκεκριμένο πλάνο. Επιπλέον, είναι ειδική στο να χειραγωγεί τους άλλους, ν’ ανακρίνει υπόπτους και καταλαβαίνει πάντα πότε κάποιος λέει ψέματα. Με λίγα λόγια συνδυάζει πολλές από τις αρετές του κοιτώνα του Σλίθεριν. Η Μπόμπι και ο Χάντερ θα λέγαμε ότι είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος και γι’ αυτό πολλές φορές έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους.

 

 

 

 

Αντουάν Τρίπλετ – Γκρίφιντορ

 

 

Γκρίφιντορ θα φώναζε το Καπέλο της Επιλογής με το που θα καθόταν στο κεφάλι του Τριπ (όπως ήταν περισσότερο γνωστός) και όχι άδικα.  Ο Τρίπ κατά τον Κόλσον ήταν το άτομο που συνδύαζε στο μεγαλύτερο βαθμό απ’ όλους τις αρετές της S.H.I.E.L.D. Σε κάθε περίσταση ξεχώριζε για τη συμπόνια και την ανδρεία του και φυσικά δε δίστασε ν’ απαρνηθεί τον Γκάρετ όταν έμαθε ότι είναι μέλος της ΥΔΡΑ.

 

 

 

Γκραντ Γουόρντ – Χάφλπαφ

 

 

Και τώρα έρχεται η μεγαλύτερη ανατροπή! Κάθεστε; Ο Γουόρντ δεν είναι Σλίθεριν, όπως περιμένουν όλοι, αλλά… Χάφλπαφ!

 

 

Μπορεί να μην του φαίνεται με την πρώτη ματιά, αλλά, ναι, είναι Χάφλπαφ. Θα είναι ο πρώτος και μοναδικός κακός αυτού του κοιτώνα, μιας και κανένας κακός μάγος δεν έχει περάσει ποτέ από το Χάφλπαφ. Αρχικά, ο Γουόρντ δεν έγινε μέλος της ΥΔΡΑ, επειδή πίστεψε στο σκοπό της ή για προσωπικό όφελος. Ήταν, απλώς, πιστός στον Γκάρετ και θα έκανε τα πάντα γι’ αυτόν, πράγμα που έγινε. Ο ίδιος το μόνο που ήθελε ήταν η αποδοχή. Όλα αυτά είναι κοινά γνωρίσματα για τους Χάφλπαφ.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

H σπάνια περίπτωση των Hatstall στο Hogwarts

Το Καπέλο της Επιλογής πηγαίνει στο La Casa de Papel

Το Καπέλο της Επιλογής πηγαίνει στο “Παρά Πέντε”

Το Καπέλο της Επιλογής πηγαίνει στο Καφέ της Χαράς

Σε ποιους Κοιτώνες του Hogwarts θα ανήκαν οι Avengers;

Το Καπέλο της Επιλογής πηγαίνει στο Κωνσταντίνου και Ελένης

Το Καπέλο της Επιλογής κατατάσσει τους χαρακτήρες του Ντόλτσε Βίτα στους Κοιτώνες του Hogwarts

Το Καπέλο της Επιλογής πηγαίνει στους Στάβλους της Εριέττας Ζαΐμη

Το Καπέλο της Επιλογής πάει στο Greece’s Next Top Model

 

TheoMentz

Πετάω μαζί με τις μάγισσες, ιππεύω δράκους, κάνω σκανταλιές μαζί με τα ξωτικά και κολυμπάω μαζί με τις γοργόνες, αλλά κατά βάθος είμαι ένα απλό παιδί.

No Comments

Post a Comment