4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα σειρά του Netflix, "Σκιές & Οστά" - The Daily Owl
fade
75000
post-template-default,single,single-post,postid-75000,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα σειρά του Netflix, “Σκιές & Οστά”

Το λογοτεχνικό σύμπαν της Leigh Bardugo, όπου βασίζεται η σειρά φαντασίας του Netflix Σκιές & Οστά είναι τεράστιο και κάθε ένα από τα έθνη που παρουσιάζονται σε αυτό είναι εμπνευσμένο από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες. Η Ravka δημιουργήθηκε με βάση τη Ρωσία της εποχής των Τσάρων, το Ketterdam μοιάζει με το Amsterdam και διαθέτει στοιχεία της ολλανδικής κουλτούρας, το Shu Han βασίζεται στη Μογγολία και την Κίνα, ενώ η Fjerda στη σκανδιναβική κουλτούρα.

 

 

Το χρονολόγιο της σειράς θα είναι διαφορετικό από αυτό των βιβλίων, καθώς όπως έγινε εξαρχής γνωστό, η σειρά θα περιλαμβάνει και κάποια στοιχεία από το βιβλίο Six Of Crows, χωρίς όμως να δημιουργείται σύγχυση στον τηλεθεατή σχετικά με το πότε συνέβη τι. Σύμφωνα με τη συγγραφέα, οι σεναριογράφοι της σειράς κατόρθωσαν να συνδυάσουν αυτά τα στοιχεία με ένα μοναδικό τρόπο, προκειμένου να “δουλέψει” το τελικό αποτέλεσμα.

 

 

 

 

 

 

Τα περισσότερα γυρίσματα της σειράς έγιναν στη Βουδαπέστη, ενώ κάποια συμπληρωματικά πραγματοποιήθηκαν στον Καναδά. Σημειώνεται ότι το πρότζεκτ βρισκόταν σε φάση ανάπτυξης απόκ το 2012 και αρχικά είχε εμπλακεί στην παραγωγή και ο David Heyman, παραγωγός των ταινιών Χάρι Πότερ.

 

 

 

Ο David J. Peterson, δημιουργός των Valyrian και των Dothraki, των δυο γλωσσών που ακούγονται μεταξύ άλλων στο Game of Thrones, συνεργάστηκε τόσο με τη συγγραφέα των βιβλίων Leigh Bardugo, αλλά και με τους παραγωγούς της σειράς για τη δημιουργία των γλωσσών του Grishaverse.

 

 

Η σειρά Σκιές & Οστά θα είναι διαθέσιμη για streaming στο Netflix από τις 23 Απριλίου. 

 

 

Πηγή πληροφοριών & φωτογραφιών: Screenrant, IMDb

 

Διαβάστε ακόμα:

Οι νέες σειρές φαντασίας που ανυπομονούμε να δούμε μέσα στο 2021

Ποιος ο ρόλος της προπονήτριας Quidditch Hooch στη νέα σειρά φαντασίας του Netflix Shadow and Bone

Πέντε λιγότερο γνωστές σειρές φαντασίας όπου πρωταγωνιστούν μάγισσες

Η σειρά βιβλίων φαντασίας A Court Of Thorns And Roses γίνεται σειρά στο Hulu

 

 
 
No Comments

Post a Comment