10 πράγματα που δε γνωρίζατε για τους πρίγκιπες της Disney - The Daily Owl
fade
74855
post-template-default,single,single-post,postid-74855,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για τους πρίγκιπες της Disney

Οι σεναριογράφοι και παραγωγοί της ταινίας “Η Πεντάμορφη και το Τέρας” (1992) ήταν τόσο απασχολημένοι κατά τη διάρκεια της παραγωγής της ταινίας που ξέχασαν να δώσουν όνομα στο Τέρας. Τελικά, ο συγκεκριμένος πρίγκιπας της Disney απέκτησε το όνομα Adam σε μεταγενέστερο στάδιο, καθώς αυτό παρουσιάστηκε σε διάφορα προϊόντα που δημιούργησε η Disney με βάση την ταινία, όπως π.χ. ένα video game του 1998.

 

 

 

Ούτε η ηλικία του Τέρατος διευκρινίζεται στην ταινία, ωστόσο σίγουρα είναι γύρω στα 20-21. Παρεμπιπτόντως, το Τέρας είναι ο πρώτος ανδρικός χαρακτήρας σε ταινία της Diney που έχει εξίσου σημαντικό ρόλο με αυτόν της γυναίκας πρωταγωνίστριας. Σου λέει, ξεχάσαμε να του δώσουμε όνομα, αλλά δεν έχει παράπονο, “κανείς δεν του πήρε βαθμό από το πέτο”, όπως θα έλεγε και η Άντζελα (ή μάλλον, ο Ζαχαράτος υποδυόμενος την Άντζελα).

 

Είναι γενικά γνωστό ότι το Τέρας έχει σχεδιαστεί με χαρακτηριστικά από διαφορετικά ζώα, λίγοι όμως γνωρίζουν ότι ένα από τα πρώτα σχέδια του χαρακτήρα έμοιαζε πάρα πολύ με το αντίστοιχο Τέρας (Beast) των X-Men.

 

Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο των σεναριογράφων του Aladdin, στην ταινία θα εμφανιζόταν η μητέρα του, η οποία μάλιστα θα έλεγε και ένα τραγούδι με τίτλο Proud of Your Boy. O χαρακτήρας κόπηκε από την ταινία, το τραγούδι όμως ενσωματώθηκε στο μιούζικαλ Aladdin

 

Η εξωτερική εμφάνιση του Aladdin διαμορφώθηκε με βάση τον Tom Cruise!

 

 

Επίσης, η αρχική εκδοχή του πρίγκιπα Naveen ήταν εμπνευσμένη από τον Brad Pitt και τον Cary Grant (στα νιάτα του).

 

Ο πρίγκιπας στην ταινία Σταχτοπούτα επίσης δεν είχε όνομα ;όταν κυκλοφόρησε η ταινία, μέχρι που η Disney France υποστήριξε ότι το όνομά του ήταν Henri. 

 

Ο πρώτος, βέβαια, πρίγκιπας της Disney που δεν είχε όνομα ήταν αυτός της Χιονάτης, για τον οποίο αργότερα δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι το όνομά το ήταν Ferdinand – ενώ τελικά ήταν Florian. Μα τι κακό κι αυτό, ξεκινάτε να φτιάχνετε μια ταινία και ξεχνάτε τα ονόματα των πρωταγωνιστών (εντάξει, τον συγκεκριμένο δεν τον λες και πρωταγωνιστή, κουβέντα δε λέει, αλλά τέλος πάντων).

 

 

 

 

 

 

 

Ο πρώτος πρίγκιπας της Disney που είχε κανονικό όνομα εξαρχής ήταν ο Φίλιππος στην Ωραία Κοιμωμένη και μάλιστα λέγεται πως το όνομά του επιλέχθηκε από τους (Αμερικανούς) δημιουργούς της ταινίας επειδή ένας πρίγκιπας που γνώριζαν ήταν και ο – πρόσφατα εκλιπών – σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας. 

 

 

Ο πρίγκιπας Eric της Μικρής Γοργόνας και ο Li Shang της Mulan ήταν μέχρι πρότινος οι μόνοι πρίγκιπες των οποίων τη ζωή έσωσαν οι πριγκίπισσες. Μελλοντικά θα υπάρξουν κι άλλοι.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Oι Ελληνίδες που θα μπορούσαν να υποδυθούν τις πριγκίπισσες της Disney στο σινεμά

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για τη Χιονάτη

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την πριγκίπισσα Belle

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για τη Σταχτοπούτα

 

 

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment