6 πράγματα που δε γνωρίζατε για τη "Θεωρία των Πάντων" - The Daily Owl
fade
75682
post-template-default,single,single-post,postid-75682,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

6 πράγματα που δε γνωρίζατε για τη “Θεωρία των Πάντων”

Τρία χρόνια χρειάστηκε ο σεναριογράφος Anthony McCarten (The Two Popes, The Darkest Hour, Bohemian Rhapsody) για να πείσει την Jane Hawking ώστε να ξεκινήσει η παραγωγή της ταινίας “Η Θεωρία των Πάντων”, με βάση το βιβλίο της Travelling to Infinity.

 

 

 

 

Ο Stephen Hawking έστειλε, όταν είδε την ταινία, ένα email στο σκηνοθέτη James Marsh, λέγοντάς του ότι υπήρχαν σκηνές όπου πραγματικά νόμιζε ότι έβλεπε τον εαυτό του.

 

 

Ο πρωταγωνιστής Eddie Redmayne συναντήθηκε με τον Stephen Hawking μόνο μια φορά πριν την έναρξη των γυρισμάτων. Κατά τη διάρκεια της τρίωρης συνάντησής τους, ο Hawking μίλησε πολύ λίγο, ενώ ο Redmayne δεν ήθελε να γίνει αδιάκριτος και να τον ρωτήσει πολύ προσωπικά πράγματα. Έτσι, ο ηθοποιός αποφάσισε να προσεγγίσει τον απαιτητικό του ρόλο με άλλο τρόπο, χάνοντας κιλά και κάνοντας τετράμηνη προετοιμασία υπό την καθοδήγηση επαγγελματία χορευτή ώστε να μάθει να ελέγχει το σώμα του, ενώ παράλληλα ερχόταν σε επαφή με ασθενείς που πάσχουν από ALS. Τόσο πολύ δούλεψε με το σώμα του ο ηθοποιός, προκειμένου να αποδώσει στην ερμηνεία του την πορεία της ασθένειας του Hawking που στο τέλος των γυρισμάτων οριακά είχε αλλάξει η ευθυγράμμιση της σπονδυλικής του στήλης. 

 

 

 

 

Η Felicity Jones ήταν η πρώτη επιλογή για το ρόλο της Jane Hawking, ενώ ο Timothée Chalamet είχε περάσει από οντισιόν για κάποιο ρόλο, ο οποίος ποτέ δε μάθαμε ποιος ήταν. 

 

 

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Hawking, η ταινία στο μεγαλύτερο βαθμό της ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα. Μάλιστα, ο ίδιος ηχογράφησε τη φωνή του και έδωσε την άδεια στο σκηνοθέτη να τη χρησιμοποιήσει στις τελευταίες σκηνές της.

 

 

 

 

 

 

Πέραν αυτού, ο Stephen Hawking παραχώρησε ως props στην παραγωγή της ταινίας, τόσο το τιμητικό μετάλλιο που τού είχε απονεμηθεί, όσο και το αυθεντικό υπογεγραμμένο αντίγραφο της διδακτορικής του διατριβής.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Πέντε αντιφασιστικές ταινίες που πρέπει να έχεις δει

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία “Ο Λαβύρινθος του Πάνα”

 

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment