10 πράγματα που δε γνωρίζατε για τις ταινίες The Fast and the Furious – The Daily Owl
fade
76867
post-template-default,single,single-post,postid-76867,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

10 πράγματα που δε γνωρίζατε για τις ταινίες The Fast and the Furious

Η πρώτη ταινία Fast & Furious που έκανε πρεμιέρα το 2001 βασίστηκε σε ένα άρθρο του περιοδικού Vice Με τίτλο “Racer X”, το οποίο είχε γράψει ο Ken Li. Στο άρθρο παρουσιαζόταν με λεπτομέρεια οι παράνομοι αγώνες ταχύτητας δρόμου στη Νέα Υόρκη. Όταν ο Rob Cohen παρακολούθησε έναν τέτοιο αγώνα δρόμου στο Los Angeles, έπεισε την Universal να αγοράσει τα δικαιώματα κινηματογραφικής μεταφοράς του άρθρου και έτσι σκηνοθέτησε την πρώτη ταινία του franchise. 

 

 

 

 

 

O αρχικός τίτλος του franchise ήταν Redline, καθώς τα πνευματικά δικαιώματα του τίτλου The Fast and the Furious ανήκαν ως τότε στο σκηνοθέτη Roger Corman, ο οποίος είχε σκηνοθετήσει το 1955 μια b-movie με αυτό τον τίτλο. 

 

 

Το μιούζικαλ West Side Story (το οποίο παρεμπιπτόντως αποκτά σύντομα και remake), καθώς και οι ταινίες Stagecoach, Donnie Brasco και Point Break ενέπνευσαν το σκηνοθέτη Rob Cohen ως προς το στήσιμο της πρώτης ταινίας.

 

 

 

 

Κι όμως, η Michelle Rodriguez (Letty) και η Jordanna Brewster (Mia) δεν είχαν δίπλωμα οδήγησης όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα της πρώτης ταινίας. Η πρώτη, μάλιστα, δήλωσε κάποτε στο Entertainment Weekly ότι μετά τη συμμετοχή της στο franchise άρχισε να μαζεύει κλήσεις από την τροχαία για υπερβολική ταχύτητα (λογικό ακούγεται).

 

 

Ο σκηνοθέτης Rob Cohen είχε δηλώσει ότι ο Paul Walker ήταν ερωτευμένος με την Jordana Brewster, καθώς και ότι ο Vin Diesel ήταν κάπως τσιμπημένος με την Michelle Rodriguez.

 

 

Αρχικά ο ρόλος της Letty δε θα ήταν πρωταγωνιστικός, ωστόσο η ερμηνεία της Rodriguez άρεσε τόσο πολύ που ο ρόλος της μεγάλωσε αμέσως από τους σεναριογράφους.

 

 

Για τα πρώτα γυρίσματα των αγώνων δρόμου ζητήθηκε η βοήθεια ανθρώπων που διοργάνωναν και συμμετείχαν σε τέτοιους παράνομους αγώνες. Συγκεκριμένα στην πρώτη ταινία συμμετείχαν πάνω από 1000 τέτοιοι ραλίστες. 

 

 

 

 

 

 

Ο ρόλος που έπαιξε ο Dwayne “The Rock” Johnson είχε γραφτεί αρχικά για τον Tommy Lee Jones. Πριν όμως ξεκινήσουν τα γυρίσματα της 5ης ταινίας του franchise, o Vin Diesel ζήτησε από τους φανς που τον ακολουθούσαν στη σελίδα του στο Facebook τις δικές τους ιδέες για το πού μπορούσε να πάει η ιστορία και έτσι αρκετός κόσμος πρότεινε τον The Rock για το ρόλο που τελικά ανέλαβε.

 

 

Μετά τον θάνατο του Paul Walker το 2013, οι Vin Diesel και James Wan ζήτησαν τη βοήθεια των αδελφών του εκλιπόντος ώστε να δημιουργήσουν ένα ειδικό αφιέρωμα στον ηθοποιό στο τέλος της ταινίας Fast & Furious 6, χρησιμοποιώντας ειδικά εφέ και παλιές σκηνές του Walker ώστε να τοποθετηθεί ψηφικά το πρόσωπό του στο σώμα των αδελφών του για διάφορες σκηνές.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την Συμμορία των Έντεκα

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την Συμμορία των Δώδεκα

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment