7 πράγματα που δε γνωρίζατε για το “Πριν το Ξημέρωμα” – The Daily Owl
fade
75080
post-template-default,single,single-post,postid-75080,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

7 πράγματα που δε γνωρίζατε για το “Πριν το Ξημέρωμα”

Ο σκηνοθέτης Richard Linklater εμπνεύστηκε την ιδέα για την ταινία “Πριν το Ξημέρωμα“, όταν πριν πολλά χρόνια γνώρισε στη Φιλαδέλφεια μια γυναίκα, με την οποία πέρασε ένα βράδυ κάνοντας βόλτα στην πόλη. Αντίθετα βέβαια με ό,τι συνέβη στην ταινία, ο Linklater με την Amy, όπως ήταν το όνομα της γυναίκας, κράτησαν επαφή για κάποια χρόνια. Δυστυχώς χρόνια μετά ο Linklater έμαθε ότι η Amy είχε σκοτωθεί σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα. 

 

 

Το σενάριο γράφτηκε μόλις μέσα σε 11 ημέρες. Ωστόσο, πολλά σημεία χρειαζόντουσαν βελτιώσεις, στις οποίες βοήθησαν οι δυο πρωταγωνιστές, Ethan Hawke και Julie Delpy. Τα ονόματά τους δεν συμπεριλήφθηκαν, όμως, στα credits της ταινίας, πράγμα που άλλαξε στις επόμενες ταινίες της τριλογίας, όπου kai p;ali βοήθησαν στη συγγραφή του σεναρίου.

 

Το 2012 ο Hawke δήλωσε στην εφημερίδα The Guardian ότι ο ίδιος με τη συμπρωταγωνίστριά του αυτοσχεδίασαν στη σκηνή όπου ο Jesse προσπαθούσε να πείσει την Céline να έρθει μαζί του.

 

Ο Richard Linklater έψαχνε τους πρωταγωνιστές της ταινίας του επί εννέα ολόκληρους μήνες. Πέρασε πολύς κόσμος από οντισιόν, αλλά δε μπορούσε εύκολα να αποφασίσει ποιοι ήταν κατάλληλοι για να υποδυθούν τους Jesse και Céline.

 

 

Όταν o Linklater σκέφτηκε να καλέσει για οντισιόν τον Ethan Hawke, είχε δεύτερες σκέψεις γιατί του φαινόταν πολύ νέος για το ρόλο. Μετά, ωστόσο, τον είδε σε ένα θεατρικό έργο, έκανε μια σύντομη κουβέντα μαζί του και άλλαξε γνώμη. 

 

Η Gwyneth Paltrow και η Jennifer Aniston συγκαταλέγονται στις ηθοποιούς που πέρασαν από οντισιόν για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. 

 

 

 

 

Η ταινία περιλαμβάνει πολλές αναφορές στο βιβλίο του James Joyce “Οδυσσέας“. Ακόμα και το όνομα του Jesse προέρχεται από το James. Όπως έκανε και ο Ιρλανδός συγγραφέας, έτσι και ο Jesse περιπλανιόταν σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις αντί να επιστρέψει σπίτι του.

 

Διαβάστε ακόμα:

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία Ένας Υπέροχος Άνθρωπος

Οι νέες δραματικές σειρές που ανυπομονούμε να δούμε το 2021

 
 
 

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment