7 πράγματα που δε γνωρίζατε για το “Πριν το Ηλιοβασίλεμα” – The Daily Owl
fade
75259
post-template-default,single,single-post,postid-75259,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

7 πράγματα που δε γνωρίζατε για το “Πριν το Ηλιοβασίλεμα”

Όπως και στην πρώτη ταινία της τριλογίας του Richard Linklater, έτσι και στο “Πριν το Ηλιοβασίλεμα” ο σκηνοθέτης βασίστηκε στις προσωπικές του εμπειρίες για τη διαμόρφωση της υπόθεσης. Συγκεκριμένα, όπως και ο Jesse έγραψε το βιβλίο του ελπίζοντας ότι θα μάθει γι’ αυτό η Celine και θα αποκτήσουν ξανά επαφή, έτσι και ο σκηνοθέτης περίμενε ότι η Amy, η κοπέλα που τον είχε εμπνεύσει για να γυρίσει την πρώτη ταινία, Πριν το Ξημέρωμα, θα είχε μάθει για αυτήν και θα εμφανιζόταν στην πρεμιέρα. Δυστυχώς όμως, η Amy είχε σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1994, κάτι που ο Linklater έμαθε πολλά χρόνια μετά.

 

 

 

Ο ατζέντης της Julie Delpy (Celine) είχε προσπαθήσει να την αποτρέψει από το να συμμετάσχει στην ταινία ως συν-σεναριογράφος και ως ηθοποιός, λέγοντάς της πως επρόκειτο για μια “ανόητη ταινία που κανείς δε θα έβλεπε”. Η ίδια δεν τον άκουσε και εκείνος αποφάσισε την ίδια ημέρα να μην την εκπροσωπεί πλέον – μαντέψτε βέβαια ποιος ήταν ο χαμένος από όλη αυτή την ιστορία. 

 

Αρχικά ο σκηνοθέτης οραματιζόταν μια ταινία με γυρίσματα σε 4 πόλεις, με πολύ μεγάλο μπάτζετ, ωστόσο δεν κατάφερε να το εξασφαλίσει και επέλεξε το Παρίσι για τα γυρίσματα. 

 

 

15 μέρες κράτησαν τα γυρίσματα της ταινίας, τα οποία δεν ήταν καθόλου απλή υπόθεση, καθώς όλα έπρεπε να γίνονται το απόγευμα, σε πραγματικό χρόνο. Αυτό ήταν δύσκολο και για τον υπεύθυνο φωτογραφίας της ταινίας, ο οποίος έπρεπε να εξασφαλίσει ότι τα χρώματα θα ήταν τα ίδια, παρά το γεγονός ότι ο καιρός άλλαζε διαρκώς και, μαζί του, τα χρώματα του ορίζοντα και της πόλης. 

 

Οι σκηνές γυρίστηκαν με τη σειρά που παρουσιάζονται στην ταινία, καθώς το σενάριο γραφόταν ταυτόχρονα με τα γυρίσματα.

 

Η Julie Delpy δεν έμεινε μόνο στο συγγραφή του σεναρίου, αλλά έγραψε και τρία τραγούδια για την ταινία, τα οποία και ερμήνευσε. Γενικώς η Delpy συμφέρει να την παίρνεις στην ταινία σου, τα κάνει όλα και τα κάνει τέλεια.

 

 

 

 

 

 

Από την ταινία έκαναν ένα μικρό πέρασμα και οι γονείς της Delpy – θα τους δείτε στη σκηνή έξω από το διαμέρισμά της.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Επτά πράγματα που δε γνωρίζατε για το Πριν το Ξημέρωμα

Οι νέες δραματικές σειρές που ανυπομονούμε να δούμε το 2021

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment