Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για το Interstellar - The Daily Owl
fade
76107
post-template-default,single,single-post,postid-76107,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Δέκα πράγματα που δε γνωρίζατε για το Interstellar

Αρχικά τη σκηνοθεσία του Interstellar είχε αναλάβει ο Steven Spielberg και το σενάριο της ταινίας επιστημονικής φαντασίας ήταν εντελώς διαφορετικό από αυτό που τελικά είδαμε στη μεγάλη οθόνη το 2014, όταν και έκανε πρεμιέρα η ταινία.

 

 

 

Ο Spielberg, από το 2006 περίπου που είχε αναλάβει το πρότζεκτ, είχε ζητήσει τη βοήθεια του Jonathan Nolan για το σενάριο. Όταν αποχώρησε από το σκηνοθετικό τιμόνι, o Jonathan Nolan ήταν αυτός που πρότεινε τον αδελφό του, Christopher, για να αντικαταστήσει τον Spielberg.

 

Ο Jonathan Nolan δούλευε πάνω στο σενάριο για τέσσερα χρόνια, παρακολουθώnτας παράλληλα μαθήματα φυσικής στο California Institute of Technology. Στο σενάριο, βέβαια, ενσωματώθηκαν και σχετικές ιδέες που είχε ήδη ο Christopher Nolan.

 

Το Interstellar είνια η πρώτη ταινία των αδελφών Nolan που διαθέτει πρωτότυπο σενάριο και δε βασίζεται σε κάποιο βιβλίο ή άλλη υπάρχουσα ιστορία (ακόμα και το Memento βασίζεται σε μια προϋπάρχουσα σύντομη ιστορία).

 

Ο βραβευμένος με Νομπέλ θεωρητικός φυσικός Dr. Kip. Thorne, ο οποίος ήταν ο εγκέφαλος πίσω από όλα τα επιστημονικά στοιχεία της ταινίας, είχε θέσει εξαρχής δυο όρους στους δημιουργούς της: όλα τα στοιχεία της ταινίας θα βασιζόντουσαν στους νόμους της φυσικής και όχι στην ανεξέλεγκτη φαντασία του κάθε σεναριογράφου, ενώ οποιαδήποτε προχωρημένη επιστημονικά (και ως τότε μη αποδεδειγμένη, προφανώς) ιδέα, θα προερχόταν από κάποιον που στην ταινία θα υποδυόταν τον επιστήμονα.

 

Φυσικά, ο Christopher Nolan συμφώνησε με τους όρους του Kip Thorne, ωστόσο ο τελευταίος και πάλι είχε μεγάλη δυσκολία να πείσει το σκηνοθέτη ως προς το ότι οι πρωταγωνιστές δε θα μπορούσαν να ταξιδέψουν με ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτή του φωτός.

 

 

 

Η μαύρη τρύπα της ταινίας δημιουργήθηκε με βάση ακριβείς υπολογισμούς του Kip Thorne. Τόσο ακριβής ήταν η απεικόνισή της, που η ομάδα των ειδικών εφέ δημοσίευσε μια μελέτη για την τεχνική που χρησιμοποίησε για τη δημιουργία της, η οποία φυσικά απαιτούσε τη δημιουργία ειδικού software.

 

Πριν ξεκινήσουν τη συνεργασία τους, Christopher Nolan και Matthew McConaughey ήταν καθένας προκατειλημμένος απέναντι στον άλλο. Συγκεκριμένα ο πρώτος πίστευε ότι ο ηθοποιός θα ήταν πολύ χαλαρός στη συνεργασία τους, ενώ ο Matthew McConaughey θεωρούσε πως ο σκηνοθέτης θα ήταν τελειομανής. Τελικά, όταν άρχισαν να συνεργάζονται, συνειδητοποίησαν πως ίσχυε το αντίστροφο.

 

Ο σκηνοθέτη δεν γύρισε όλες τις σκηνές μπροστά από green screens και συνήθως είχε έτοιμα κάποια ειδικά οπτικά εφέ σε κάθε σκηνή, ώστε ο εκάστοτε ηθοποιός να μπορεί να αντιδράει με φυσικό τρόπο σε κάποιο πραγματικό ερέθισμα.

 

 

 

 

 

Η Anne Hathaway έπαθε υποθερμία κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στην Ισλανδία, καθώς η στολή του αστροναύτη που φορούσε έπρεπε να είναι ανοιχτή στις σκηνές μέσα στο παγωμένο νερό. Μεγαλύτερο βέβαια (νοτ) ήταν το δράμα του Timothée Chalamet, ο οποίος “έκλαιγε για καμιά ώρα” όταν είδε την ταινία και συνειδητοποίησε ότι δεν φαινόταν στο μεγαλύτερο κομμάτι της δικής του σκηνής.

 
 

 

Διαβάστε ακόμα:

5 δυστοπικές ταινίες του Netflix που αξίζει να δείτε

Θρίλερ με απρόβλεπτη πλοκή που σε καθηλώνει

 

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment