Σε ποιες περιοχές της Αθήνας έμεναν οι πρωταγωνιστές των πιο δημοφιλών ελληνικών σειρών; - The Daily Owl
fade
53129
post-template-default,single,single-post,postid-53129,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Σε ποιες περιοχές της Αθήνας έμεναν οι πρωταγωνιστές των πιο δημοφιλών ελληνικών σειρών;

Mε ποιους πρωταγωνιστές ελληνικών σειρών των 90s ήσασταν γείτονες όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να το ξέρετε; Μαζέψαμε σε ένα κείμενο τις τοποθεσίες όπου έμεναν, εργαζόταν και κυκλοφορούσαν οι πρωταγωνιστές των πιο δημοφιλών ελληνικών σειρών της εποχής και σας τις παρουσιάζουμε:

 

 

 

Μια από τις πιο γνωστές τοποθεσίες ελληνικών σειρών και συγκεκριμένα των Δυο Ξένων είναι το σπίτι του Κωνσταντίνου Μαρκορά στου Μακρυγιάννη, στην οδό Μητσαίων, όπου διέμενε με την Φλώρα Μπαρμπαρίτσα. Η οδός Μητσαίων είναι κάθετη στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου και έχει θέα την Ακρόπολη, not bad, για να μένεις δηλαδή – βέβαια αν η σειρά γυριζόταν σήμερα, το σενάριο να μένει εκεί ο Κωνσταντίνος θα ήταν μάλλον επιστημονικής φαντασίας, καθώς όλα τα σπίτια της περιοχής έχουν γίνει AirBnB. Η Ντένη έμενε στο Κολωνάκι (αφού εκεί τη δείχνει να κόβει βόλτες “κάτω από το σπίτι” όσο είχε το είχε αφήσει στον Κωνσταντίνο με την Μαρίνα), ενώ η Σχολή Υποκριτικής του Κωνσταντίνου βρισκόταν κάπου στον Υμηττό. 

 

Η οδός Μητσαίων στου Μακρυγιάννη.

 

 

Στη σειρά Απαράδεκτοι η παρέα διέμενε στην οδό Αδάμαντος 4, στον Λυκαβηττό και μεν η οδός δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, ωστόσο η πολυκατοικία που χρησιμοποιήθηκε για τα λίγα εξωτερικά πλάνα της σειράς βρίσκεται όντως στην ίδια περιοχή, στη συμβολή των οδών Συνεσίου Κυρήνης και Κοσμά Μελωδού. Ο Χαλακατεβάκης, όπως είχαμε μάθει, είχε και δυο οικόπεδα στο Χαλκούτσι, αλλά η δράση της σειράς δυστυχώς ποτέ δεν μεταφέρθηκε εκεί. 

 

 

 

 

Στη σειρά Κωνσταντίνου και Ελένης, το νεοκλασικό δίπατο όπου έμεναν οι πρωταγωνιστές βρίσκεται στο δήμο Αμαρουσίου και συγκεκριμένα στην οδό Σπύρου Λούη, ενώ το μπαρ όπου εργαζόταν η Ελένη βρισκόταν στα Εξάρχεια. Για τον Μάνθο Φουστάνο είχε εννοηθεί ότι ο ίδιος είναι κάτοικος Παλαιού Φαλήρου – υποψιαζόμαστε για να μπορεί πιο εύκολα να κατεβαίνει στην παραλία για να κυκλοφορεί τις γκόμενες που είχε παράλληλα με την Πέγκυ.

 

 

 

Η οικογένεια Μαρκάτου του Ντόλτσε Βίτα διέμενε στο Παλαιό Ψυχικό, σε ένα σπίτι όπου “μπαινόβγαινε ο Ελευθέριος Βενιζέλος” (θυμάσαι, Χριστίνα;), και που μια φορά είχε συγκριθεί και με το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα (η οποία, ωστόσο, παρά το εύκολο συμπέρασμα που είχε βγάλει η Ασπασία, δεν διέμενε στο Παλαιό Ψυχικό). Στη Φιλοθέη, δηλαδή πολύ κοντά στη Χριστίνα έμενε και η Σάσα Παπαδήμα. Ο Αντώνης, όταν έφυγε από το σπίτι του Μανώλη, με τον οποίο έμεναν μαζί στο Παγκράτι, μετακόμισε στην Καισαριανή και συγκεκριμένα στην οδό Κλαζομενών (ΚΛΑΖΟΜΕΝΩΝ), όπου τον ακολούθησε και η Χριστίνα, μόλις την έδιωξε η γριά από το σπίτι (για όσο την έδιωξε). 

 

 

Η οδός Κλαζομενώνν στην Καισαριανή. “Κλαζομενών, ναι, ΚΛΑΖΟΜΕΝΩΝ”.

 

Τέλος, κοντογείτονες ήταν η Φλώρα και ο Αχιλλέας με τη Σωσώ και τον Αλέκο στα Εγκλήματα, αφού οι πρώτοι έμεναν στη Νεάπολη Εξαρχείων και συγκεκριμένα στην οδό Βουλγαροκτόνου, και οι δεύτεροι στην οδό Λακωνίας στους Αμπελόκηπους. Στον ίδιο δρόμο απέναντι με τη Σωσώ έμενε, βέβαια, και η Πέπη με τον άντρα της, τον Θεόφιλο. Το σπίτι της Κορίνας βρισκόταν στου Ζωγράφου, στην οδό Κερασούντος, ενώ το μαγαζί του Αχιλλέα και της Φλώρας, στη διασταύρωση των οδών Πιπίνου και Αχαρνών. Επίκεντρο της επαγγελματικής δραστηριότητας του Αχιλλέα ήταν η πλατεία Κυψέλης όπου βρισκόταν η “Μπουτίκ Κρεάτων” του, όπως θα την αποκαλούσε η Σωσώ. 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Τα επαγγέλματα των πρωταγωνιστών σε δημοφιλείς ελληνικές σειρές

Τι υπόθεση είχε ο 3ος κύκλος των Δυο Ξένων, που δε γυρίστηκε ποτέ;

 

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment