Πώς οι ταινίες Harry Potter έχουν εμπνεύσει το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel - The Daily Owl
fade
63824
post-template-default,single,single-post,postid-63824,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Πώς οι ταινίες Harry Potter έχουν εμπνεύσει το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel

Oι ταινίες Χάρι Πότερ προηγήθηκαν του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel, ωστόσο σύμφωνα με τον επικεφαλής των Marvel Studios, Kevin Feige, τα δυο φανταστικά σύμπαντα παρουσιάζουν κοινά σημεία. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που ο Feige έδωσε στη New York Film Academy την περασμένη εβδομάδα, εξήγησε ότι το κινηματογραφικό σύμπαν του Χάρι Πότερ αποτελεί το σημείο αναφοράς και την έμπνευσή του για τη δομή και το στήσιμο των ταινιών της Marvel

 

 

 

Τόσο οι ταινίες Χάρι Πότερ, όσο και οι ταινίες της Marvel βασίζονται σε ιστορίες καταγεγραμμένες σε βιβλία που συνδέονται μεταξύ τους με πολλούς τρόπους κι έτσι πολλές λεπτομέρειες και “πασχαλινά αυγά” (Easter eggs) μπορούν να ενσωματωθούν στην κινηματογραφική τους αφήγηση, ώστε να ικανοποιηθούν, μεταξύ άλλων, και οι πιο αφοσιωμένοι φανς των φανταστικών αυτών κόσμων. Φυσικά, η ενσωμάτωση τέτοιων λεπτομερειών και στοιχείων στις ταινίες κρύβει πάντα τον κίνδυνο να κλέψουν αυτά την παράσταση και σε κάθε περίπτωση να χάσει το φόκους της η υπόθεση κάθε ταινίας. 

 

 

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Feige ο ίδιος καταφεύγει στις χαριποτερικές ταινίες όταν δημιουργεί μια ταινία της Marvel. Δεν έχει διαβάσει ακόμα τα βιβλία της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, καθώς όπως είπε τα παιδιά του είναι μικρά και δεν είχε ασχοληθεί με τα βιβλία όταν είχαν εκδοθεί, ωστόσο παρακολούθησε όλες τις ταινίες του franchise λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία τους. Αυτές οι ταινίες, λοιπόν, είναι καλοφτιαγμένες σύμφωνα με τον ίδιο, καθώς μπορεί να τις παρακολουθήσει χωρίς να έχει διαρκώς απορίες και κενά, ακόμα και ένας θεατής που δεν έχει ιδέα από το λογοτεχνικό σύμπαν του Χάρι Πότερ. Σίγουρα, συμπλήρωσε ο ίδιος, θα μπορούσε να απολαύσει σε μεγαλύτερο βαθμό τις ταινίες, αν γνώριζε κι άλλα πράγματα για το σύμπαν του Χάρι Πότερ, ωστόσο η εμπειρία του από αυτές τις ταινίες του έμαθε τον τρόπο να καταλαβαίνει αν και πότε πρέπει να κρύβει κάποιο ‘Easter egg’ στις ταινίες της Marvel. Αν λοιπόν η υποψήφια για ένταξη λεπτομέρεια μοιάζει να αποτελεί, τελικά, εμπόδιο στο να καταλάβει ο μέσος θεατής την υπόθεση, τότε την αφαιρεί, καθώς αυτό του έμαθαν οι χαριποτερικές ταινίες της Warner Bros. 

 

 

 

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ο Feige να διαβάσει τελικά τα βιβλία Χάρι Πότερ και μελλοντικά να αναλάβει και μια τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο σύμπαν της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, ώστε να παρακολουθήσουμε τους αγαπημένους μας ήρωες και μέσα από τη ματιά ενός τέτοιου επιτυχημένου ‘pop culture αρχιτέκτονα’.

 

 

Πηγή: EW

Πηγή εικόνας

 

Διαβάστε ακόμα:

O “Harry Potter” ίσως μετακομίσει στη Marvel

H λίστα των ηθοποιών που παραλίγο να έπαιζαν τον Dumbledore

Μάθε τι τύπος Χάρι Πότερ φαν είσαι

Έξι αναπάντητα ερωτήματα που άφησε η Τζ.Κ. Ρόουλιγνκ μετά το τέλος των βιβλίων Χάρι Πότερ

 

No Comments

Post a Comment