Πολυχρόνης Κουτσάκης | Καιρός για Ήρωες - The Daily Owl
fade
34251
post-template-default,single,single-post,postid-34251,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Πολυχρόνης Κουτσάκης | Καιρός για Ήρωες

«Τι είσαι διατεθειμένος να κάνεις γι’ αυτήν;»

 

 

 

Ο Γιώργος Δάντης είναι 16 χρονών κι έχει ήδη πολλά στο κεφάλι του: Μια κοπέλα με την οποία είναι τρελά ερωτευμένος, αλλά αυτή δε γνωρίζει καν την ύπαρξή του. Δυο γονείς που δε φαίνονται πρόθυμοι να ασχοληθούν μαζί του και μία χώρα που, όσο περνάει ο καιρός, καταρρέει όλο και περισσότερο. Ωστόσο, τα βασικά προβλήματα για εκείνον δε είναι αυτά, αλλά το ότι η αγαπημένη του κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, μια φίλη του έχει εξαφανιστεί και η οικογένειά της στέκει τελείως αδιάφορη, ενώ ο κολλητός του φαίνεται απόμακρος τη στιγμή που ο Γιώργος τον έχει ανάγκη. Μέσα από όλους αυτούς τους άθλους, ο 16χρονος έφηβος έχει να ανακαλύψει μυστικά και να μάθει πολλά πράγματα για τη ζωή και τον κόσμο, αλλά και για τον ίδιο του τον εαυτό. Μυστικά που είτε θα τον καταστρέψουν, είτε θα τον κάνουν δυνατότερο.

 

Το «Καιρός για Ήρωες» είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται πρωτίστως σε εφήβους, ωστόσο μπορεί να διαβαστεί από όλες τις ηλικίες, διότι εκτός του ότι όλοι κάποτε υπήρξαν έφηβοι, περιλαμβάνει θέματα και προβληματισμούς, τροφή δηλαδή για σκέψη, που ο καθένας οφείλει πού και πού να αναλογίζεται. Με ιστορία που εστιάζει τόσο στα αδιέξοδα του σημερινού κόσμου, όσο και στα ανθρώπινα επιτεύγματα και τις επιτυχίες, τονίζει πως η θέληση και η ψυχική δύναμη δε μετριούνται σε χρόνια, και πως έχει φτάσει ο καιρός που οι ήρωες είναι πια αναγκαίοι. Καλογραμμένο, άμεσο, χιουμοριστικό και πολύ αληθινό, κρατά την αγωνία μέχρι τελευταίας στιγμής.

 

Από τον Πολυχρόνη Κουτσάκη, το «Καιρός για Ήρωες» είναι το πρώτο του βιβλίο, αλλά και το πρώτο της σειράς «Η Τριλογία της Κρήτης». Εκδόθηκε το 2013 από τις εκδόσεις «Πατάκη» συγκεντρώνοντας δεκάδες θετικές κριτικές και σχόλια από αναγνώστες (4.5/5 αστέρια στο goodreads.com).

Greenleaf

Booklover / Marine scientist in the making / Avocado addict / Deadass romantic & I also write poems

No Comments

Post a Comment