Πολυχρόνης Κουτσάκης | Μια ανάσα μόνο - The Daily Owl
fade
35022
post-template-default,single,single-post,postid-35022,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Πολυχρόνης Κουτσάκης | Μια ανάσα μόνο

Έχοντας περάσει ένα πολύ μοναχικό καλοκαίρι, ο Γιώργος Δάντης ξεκινά τη νέα σχολική χρονιά με άσχημη διάθεση. Μέσα σε μερικούς μήνες έχασε την πρώτη (και μοναδική) κοπέλα που αγάπησε, καθώς και τον λατρεμένο του κολλητό, ο οποίος έφυγε για τον Καναδά χωρίς να διατηρήσουν καμία επαφή μεταξύ τους. Οι γονείς του συνεχίζουν να στέκουν αδιάφοροι απέναντί του κι ο Γιώργος το μόνο που σκέφτεται πια είναι πως τα πράγματα δε θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να γίνουν χειρότερα. Ωστόσο, κάνει λάθος, καθώς η συμμαθήτριά του Νίκη, η πρώτη κοπέλα που είχε ποτέ, εξαφανίζεται κι εκείνος γνωρίζει πως η Νίκη βρίσκεται σε κίνδυνο. Έτσι, καταλήγει να βρίσκεται ξανά μπλεγμένος σε μια ιστορία γεμάτη μυστικά, ενώ συνειδητοποιεί πως ο εχθρός του παρελθόντος, Ευγένιος, κρύβεται πίσω από τις σκιές, έτοιμος να πάρει την εκδίκησή του.

 

 

 

Το «Μια ανάσα μόνο» αποτελεί ένα βιβλίο που δεν κρύβει την χειρότερη μορφή της αλήθειας. Θίγει κοινωνικά ζητήματα, θέματα όπως ο ρατσισμός, η εμπορία ναρκωτικών, η ανεργία, η οικονομική κρίση, οι ενδοοικογενειακές σχέσεις. Τοποθετημένο στα μαγευτικά Χανιά, περιγράφει τόσο την ομορφιά του χώρου όπου εκτυλίσσεται, όσο και τους κινδύνους που υπάρχουν κάτω από το πέπλο της ομορφιάς. Στο αστυνομικό και μυστηριώδες πνεύμα του συγκεκριμένου συγγράμματος, προστίθεται και μια αίσθηση μεταφυσικού. Συνολικά, όμως, πρόκειται για ένα ανθρωποκεντρικό μυθιστόρημα, χορταστικό σε αποκαλύψεις κι ανατροπές, “ζωντανό” και σε μεγάλο βαθμό βγαλμένο μέσα από τη ζωή. Ένα βιβλίο που, πραγματικά, διαβάζεται με μια ανάσα μόνο.

 

Από τον Πολυχρόνη Κουτσάκη, κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη το 2015 στα ελληνικά κι αποτελεί το δεύτερο βιβλίο της Τριλογίας της Κρήτης.

Greenleaf

Booklover / Marine scientist in the making / Avocado addict / Deadass romantic & I also write poems

No Comments

Post a Comment