Πολύ Καλές Ζωές | Τζ. Κ. Ρόουλινγκ - The Daily Owl
fade
39056
post-template-default,single,single-post,postid-39056,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Πολύ Καλές Ζωές | Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

Όταν ζητήθηκε από τη συγγραφέα του Harry Potter Τζ.Κ. Ρόουλινγκ να πραγματοποιήσει την επίσημη ομιλία για την ημέρα αποφοίτησης των φοιτητών του πανεπιστημίου Χάρβαντ, αποφάσισε να θίξει την αξία της φαντασίας και τη σημασία της αποτυχίας. Δυο πράγματα, δηλαδή ουσιώδη για μια πολύ καλή ζωή.

 

 

Στο βιβλίο “Πολύ Καλές Ζωές” έχει απομαγνητοφωνηθεί αυτή ακριβώς η ομιλία. Από αστεία σχετικά με την ιστορία του Harry Potter ως το φόβο της αποτυχίας και τη δίψα για επιτυχία, η ομιλήτρια καλύπτει μια διαδικασία που συμβαίνει στη ζωή του καθενός, με ένα γεγονός αναπόφευκτο, το οποίο κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα, θα το συναντήσουν όλοι – και μάλιστα όχι μια φορά. Μιλάμε, φυσικά, για την αποτυχία. Έτσι, η Ρόουλινγκ φέρνει ως παραδείγματα αποτυχιών γεγονότα από τη ζωή της, όπως τον χωρισμό με τον πρώην σύζυγό της και την ανεργία της. Από εκεί, περνά στο δεύτερο σκέλος της ομιλίας, που αφορά στη φαντασία. Αυτή που εξαιτίας της ξετυλίγεται ένας άλλος κόσμος μέσα στον ανθρώπινο νου. Όσα χρειάζεται κανείς, είναι φαντασία, και λίγη αποτυχία. Γιατί η αποτυχία θα σε τεστάρει, θα σε κάνει δυνατότερο, θα σου δείξει ποιος είσαι και τι μπορείς να καταφέρεις, και η φαντασία θα σου δώσει την ώθηση. Και τα δυο μαζί, θα σε απογειώσουν.

 

Το «Πολύ Καλές Ζωές» (Very Good Lives) με λίγα λόγια, είναι ένα βιβλίο άκρως ρεαλιστικό, αλλά που στην πραγματικότητα ανακουφίζει και δίνει το κουράγιο που μπορεί κανείς να χρειάζεται για να ζει με όσο το δυνατόν λιγότερους δισταγμούς κι επιφυλάξεις, ώστε να αδράξει κάθε ευκαιρία που εμφανίζεται στο δρόμο του.

 

Δημοσιεύθηκε πρώτη φορά στα αγγλικά το 2015 από τις εκδόσεις Little, Brown and Company, ενώ στα ελληνικά μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2018 από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Από τη στιγμή κυκλοφορίας του έως σήμερα, έχει αποσπάσει την προσοχή του κοινού ενώ οι αναγνώστες του έχουν δώσει χιλιάδες κριτικές και θετικές αξιολογήσεις (4.3/5 αστέρια στο goodreads.com).

Greenleaf

Booklover / Marine scientist in the making / Μου αρέσει το αβοκάντο κι ο Legolas

No Comments

Post a Comment