Ποιον κακό του Harry Potter είχε ξεχωρίσει ο Stephen King; - The Daily Owl
fade
49474
post-template-default,single,single-post,postid-49474,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Ποιον κακό του Harry Potter είχε ξεχωρίσει ο Stephen King;

Πριν 16 χρόνια, το περιοδικό Entertainment Weekly είχε ζητήσει από τον Stephen King να γράψει μια βιβλιοκριτική για το πέμπτο βιβλίο Harry PotterΟ Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα. Ο King συμφώνησε, παρότι δεν είχε πολύ ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή του, αφού βρισκόταν σε περιοδεία για την προώθηση του Μαύρου Πύργου. Την κριτική του έστειλε ταχυδρομικά χειρόγραφη σε ένα σπιράλ τετράδιο, όπου μεταξύ άλλων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του EW, δήλωσε πως η Dolores Umbridge είναι το “καλύτερο πράγμα” στο συγκεκριμένο βιβλίο της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ.

 

 

 

 

Σύμφωνα λοιπόν με τον “άρχοντα του τρόμου”, “ένα καλό βιβλίο φαντασίας δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς έναν σπουδαίο κακό και καθώς ο Ξέρετε-Ποιος (φυσικά και ξέρουμε: ο Lord Voldemort) βρίσκεται πολύ μακριά στη σφαίρα του φανταστικού για να εμπίπτει στην κατηγορία, η νέα καθηγήτρια της Άμυνας κατά των Σκοτεινών Τεχνών κάνει τέλεια αυτή τη δουλειά. Η χαμογελαστή Dolores Umbridge, με την κοριτσίστικη φωνή της, το βατραχόμορφο πρόσωπο και τα σφιχτά κοντόχοντρα δάχτυλα είναι ο μεγαλύτερος πιο πιστευτός κακός που υπήρξε ποτέ μετά τον Hannibal Lecter. Δε χρειάζεται να είσαι παιδί για να θυμάσαι τον Πολύ Τρομακτικό Δάσκαλο, αυτόν που μας τρόμαζε τόσο πολύ που τρέμαμε να περπατήσουμε ως το σχολείο το πρωί και γυρνούσαμε τις σελίδες εν μέρει με μεγάλες ελπίδες ότι θα έπαιρνε αυτό που της άξιζε … αλλά και παράλληλα με φόβο που μεγάλωνε διαρκώς για το τι θα έκανε μετά. Διότι σίγουρα μια καθηγήτρια που απαγόρευσε στον Χάρι Πότερ να παίξει Κουίντιτς είναι ικανή για όλα“. 

 

 

 

Πράγματι, ο χαρακτήρας της Dolores Umbridge είναι μάλλον ο πιο μισητός από τον κόσμο του Harry Potter μετά τον Lord Voldemort, αν και για πολλούς φανς, ιδίως για όσους έχουν διαβάσει τα βιβλία της σειράς, εκείνη είναι χειρότερη και από τον Σκοτεινό Άρχοντα, πρωτίστως για τους λόγους που αναφέρει ο King, ότι αυτά που έκανε στο Hogwarts και το Υπουργείο Μαγείας θα μπορούσαν να γίνουν, τηρουμένων των αναλογιών, και στον πραγματικό κόσμο από έναν άνθρωπο με απύθμενη κακία. 

 

Πηγή: Entertainment Weekly

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Δέκα λόγοι για τους οποίους η Umbridge είναι χειρότερη από τον Voldemort

Χαρακτήρες που “έκοψε” από τα βιβλία Χάρι Πότερ η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ

Οι χαριποτερικοί χαρακτήρες που η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ σκέφτηκε να “σκοτώσει”

Voldemort εναντίον Grindelwald: Ποιος είναι χειρότερος;

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment