Ποια ήταν στ' αλήθεια η Lily Potter; - The Daily Owl
fade
30158
post-template-default,single,single-post,postid-30158,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Ποια ήταν στ’ αλήθεια η Lily Potter;

Μελετώντας το έργο της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, προσπαθούμε να ψηλαφήσουμε τα αποτυπώματα που άφησε στον μαγικό κόσμο η Lily Potter. Μητέρα, φίλη και αδερφή, αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες του χαριποτερικού κόσμου για την οποία θα θέλαμε να γνωρίζουμε πολύ περισσότερα. To Pottermore εξερεύνησε τον χαρακτήρα της μέσα από αυτές τις τρεις ιδιότητες, με άξονα, πάντα, την ηρωική στάση που κράτησε απέναντι στους κινδύνους καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της. 

 

 

 

 

Η Lily ως αδερφή

 

tumblr_lo1ahoQfHL1qb0zfoo1_500

 

H παιδική ηλικία της Lily Evans ως μάγισσας που γεννήθηκε μέσα σε οικογένεια Muggles έμοιαζε αρκετά με αυτή του γιου της. Βίωσε την απόρριψη, ιδίως από την αδερφή της Petunia, θεωρήθηκε “φρικιό” και προσπάθησε να υπερασπιστεί την ιδιότητά της ως μάγισσα απέναντι σε ανθρώπους χαρακτηριστικά στενόμυαλους, που αδυνατούσαν να αντιληφθούν το διαφορετικό. Η ζήλια βρισκόταν, στην πραγματικότητα, πίσω από αυτή τη συμπεριφορά, αλλά η καλοσυνάτη Lily δεν έψεξε ποτέ την αδερφή της για την απαράδεκτη συμπεριφορά της. 

Οι γονείς της Lily, παρότι Muggles, συνήθισαν σχετικά γρήγορα τα νέα δεδομένα στη ζωή τους και σύντομα ήταν περήφανοι για τα σχολικά της επιτεύγματα. Η Petunia, όμως, συνέχισε να απεχθάνεται τη μαγική φύση της αδερφής της. Στον αντίποδα του μίσους βρισκόταν η διαρκής καλή διάθεση της Lily να αποκαταστήσει τις διαρρηγμένες σχέσεις τους. Αυτό δεν κατέστη δυνατόν εξαιτίας της επιμονής της Petunia στην αρχική της θέση, καθώς και στην επιλογή της να συντάσσεται διαρκώς με τον σύζυγό της, Vernon Dursley, ο οποίος απεχθανόταν ακόμα περισσότερο από εκείνη τον μαγικό κόσμο. 

 

 

 

 

 

Η Lily ως φίλη

 

18059468898980219bd83861e897012629eb17c4

 

Χωρίς να το γνωρίζει, η Lily επηρέασε όσο κανένας άλλος τη ζωή του Severus Snape. Η Lily με την καλοσύνη και την πίστη της στους ανθρώπους θύμιζε στον Snape να συγχωρεί όσους του έκαναν κακό. Η σχέση τους πέρασε την πρώτη μεγάλη κρίση όταν η Lily ξεκίνησε τις σπουδές της στο Hogwarts. Ο James Potter και οι λοιποί Marauders έκαναν δύσκολη τη ζωή του απόμακρου και διαρκώς μελαγχολικού Severus, κοροϊδεύοντάς τον με τρόπο απαράδεκτο. Η αγάπη του για την Lily δεν στέρεψε βέβαια, παρά τις απανωτές ταπεινώσεις και το bullying που υφίστατο από τη νέα παρέα της Lily.

Η ατυχής στιγμή του Severus, όταν την αποκάλεσε “βρομερή λασποαίματη”, έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στη σχέση τους. Η Lily ήταν τα πάντα για τον Severus, όμως ο ίδιος δεν μπορούσε να διαχειριστεί τη συμπεριφορά των Marauders σε συνδυασμό με το φλερτ της Lily με τον James Potter. Όταν εκείνη του κατέστησε σαφές ότι δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με τους Θανατοφάγους, εκείνος δήλωσε ότι είχε επιλέξει τον δικό του δρόμο κι έτσι η Lily δεν έμαθε ποτέ το αληθινό μέγεθος των συναισθημάτων του για εκείνη. 

 

 

 

 

 

Η Lily ως μητέρα

 

tumblr_lpmqd9gJUR1qcvuqpo1_500

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Lily και Snape όπως Leta και Newt;

Γιατί ο Harry έβγαλε την κόρη του Lily – Luna και όχι Lily Nymphadora;

9 spin – offs του Χάρι Πότερ που θα θέλαμε να έχει γράψει η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ

10 χαρακτήρες του Χάρι Πότερ που έπρεπε να ανήκουν σε άλλο Κοιτώνα

 

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment