Αυτή είναι η πιο τρελή θεωρία που κυκλοφορεί για τον Ron Weasley και τον Albus Dumbledore - The Daily Owl
fade
37110
post-template-default,single,single-post,postid-37110,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Αυτή είναι η πιο τρελή θεωρία που κυκλοφορεί για τον Ron Weasley και τον Albus Dumbledore

Συχνά οι νέες θεωρίες που δημιουργούνται από τους απανταχού χαριποτερόφιλους ξεπερνούν κάθε φαντασία, στην περίπτωση όμως του Ron Weasley, χρειάστηκε αρκετή προσπάθεια για να συνδεθεί το όνομά του με αυτό του Albus Dumbledore. Μιλάμε, φυσικά, για τη θεωρία που κυκλοφόρησε πριν ακόμα εκδοθεί το 7ο βιβλίο της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ και η οποία αναφέρει ότι ο Ron Weasley είναι στην πραγματικότητα ο Albus Dumbledore που έχει ταξιδέψει στο χρόνο και βρίσκεται στο πλευρό του Harry για να τον καθοδηγεί στο δύσκολο έργο του. 

 

Η θεωρία αυτή βρήκε αρκετούς υποστηρικτές την εποχή που διατυπώθηκε για πρώτη φορά και τα επιχειρήματά τους ήταν τα παρακάτω.

 

 

 

Η εξωτερική τους ομοιότητα

 

 
 
 

Σύμφωνα με τις περιγραφές της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, ο Ron και ο Dumbledore έχουν μακριές λεπτές μύτες (παρότι του Dumbledore έχει σπάσει πολλές φορές), ενώ και οι δυο είναι ψηλοί και λεπτοί. Επίσης, ο Dumbledore σε μικρότερη ηλικία είχε κοκκινωπά μαλλιά. Ο ίδιος διαθέτει και ένα σημάδι στο αριστερό του πόδι, το οποίο όμως δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ότι ισχύει και για τον Ron – ο οποίος αποκτά ένα τέτοιο σημάδι στο τέλος του τρίτου βιβλίου – καθώς δεν διευκρινίζεται ποιο πόδι σπάει. Όπως κι αν έχει, το ύψος, το βάρος και μια λεπτή μακριά μύτη δε μπορούν να είναι ενδεικτικά της ταυτοπροσωπίας αυτών των μάγων. Αλλιώς θα συνέβαινε το ακόλουθο σε τυχόν συνάντησή τους:

 

 

 

 

 

 

 

Oι κάλτσες

 

 

Στο 7ο βιβλίο, ο Harry περιγράφει ότι μόνο μια φορά πίστεψε ότι ο Dumbledore του λέει ψέματα, όταν μπροστά στον καθρέφτη του Erised περιέγραψε τον εαυτό του λέγοντας ότι κρατάει ένα ζευγάρι παχιές μάλλινες κάλτσες. “Ποτέ κανείς δε μπορεί να έχει αρκετές κάλτσες”, είχε πει ο Dumbledore. “Ούτε αυτά τα Χριστούγεννα μου έκαναν δώρο κάλτσες. Οι άνθρωποι επιμένουν να μου κάνουν δώρο βιβλία”. Η ίδια η Ρόουλινγκ επιβεβαίωσε το 2007 ότι ο Dumbledore είπε ψέματα για αυτό που είδε στον καθρέφτη και ότι στην πραγματικότητα αντικατοπτρίστηκε σε αυτόν η οικογένειά του, με τον Aberforth να τον έχει συγχωρήσει για τα γεγονότα που συνέβησαν λίγο πριν πεθάνει η Ariana. Τι συμβολίζουν, λοιπόν, οι κάλτσες, που συνδέει τον Dumbledore με τον Ron; Για τον Dumbledore οι κάλτσες είναι η επιθυμία. Για τη Molly είναι η αγάπη που δείχνει πλέκοντάς τις. Για τον Dobby πάλι, είναι η προσπάθεια απελευθέρωσης και για την Hermione η διάθεση να βοηθήσει τον κόσμο. Ο Ron στην εφηβεία του αποδοκιμάζει τις προσπάθειες της Hermione να απελευθερώσει τα σπιτικά ξωτικά με τις κάλτσες που πλέκει και αγνοεί επιδεικτικά τα ζευγάρια κάλτσες που του πλέκει η μητέρα του. Η επιθυμία, λοιπόν, του Dumbledore για κάλτσες, αποτελεί συμπέρασμα του κατασταλαγμένου Ron, που πλέον έχει αντιληφθεί τη σημασία τους για τη μητέρα του και τη γυναίκα του. Μπερδευτήκατε; Κι εμείς. Πολύ. 

 

 

 

 

 

Η αγάπη τους για τα γλυκά

 

 

Τόσο ο Ron όσο και ο Dumbledore αγαπούν τα γλυκά και ιδίως για τον πρώτο αυτό είναι εμφανές από τις πρώτες σελίδες της Φιλοσοφικής Λίθου. Η αγάπη του Dumbledore για τα γλυκά φαίνεται από τα συνθηματικά που θέτει για το άνοιγμα της πόρτας του γραφείου του (Sherbet Lemon). Στο σημείο αυτό υπάρχει, βέβαια, μια ανακρίβεια η οποία οδήγησε τους φανς που κατασκεύασαν την παρούσα θεωρία να την πιστέψουν ακόμα περισσότερο. Στο τελευταίο κεφάλαιο της Φιλοσοφικής Λίθου, ο Dumbledore λέει στον Harry ότι σταμάτησε να τρώει Bertie Bott’s όταν κάποια στιγμή στα νιάτα του δοκίμασε ένα φασολάκι με γεύση εμετό. Ωστόσο τα Bertie Botts κυκλοφόρησαν πρώτη φορά το 1935, όταν ο Dumbledore ήταν ήδη αρκετά μεγάλος (δηλαδή σε καμία περίπτωση δεν θα έλεγε “in my youth” αν είχε δοκιμάσει μαγικά φασόλια μετά το 1935). Σε κάθε περίπτωση, και αυτό το επιχείρημα είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά, όπως, φυσικά, και όλα τα επόμενα. 

 

 

 

 

 

 

Ο Dumbledore τα ξέρει όλα (;)

 

 

Ο Dumbledore δε γνώριζε σίγουρα ορισμένα πράγματα, όπως τη συνωμοσία Voldemort – Quirrell, την αθωότητα του Sirius, καθώς και τα γεγονότα που θα οδηγούσαν στον θάνατό του. Όλα όσα δεν αποκάλυπτε ο ίδιος, ενώ τα γνώριζε πολύ καλά, εξυπηρετούσαν το σκοπό της διαμόρφωσης του χαρακτήρα του Harry ώστε ο ίδιος να επιλέξει το αν και το πώς θα αντιμετωπίσει τον θανάσιμο εχθρό του. Συνεπώς, δε μπορεί με κανένα τρόπο να συνδεθεί λογικά ο Dumbledore με τον Ron, καθώς το λογικό άλμα του συγκεκριμένου συλλογισμού θα ήταν πιο μεγάλο κι από το μούσι του πρώτου. 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Dumbledore και ο Ron δεν έχουν καμία επαφή

 

 

Αυτή η παρατήρηση πράγματι έχει μια βάση και αποδεικνύεται όχι μόνο με την συστηματική παρατήρηση των περιεχομένων των βιβλίων, αλλά και με την έκπληξη του Ron στο άνοιγμα της διαθήκης του Dumbledore από τον Rufus Scrimgeour, όταν του άφησε τον αποφωτιστή του. Βέβαια, δεν πρέπει να μας φαίνεται και περίεργη αυτή η στάση των δυο, δεδομένου ότι δεν είχε και πολλά πράγματα να πει άμεσα ο Dumbledore στον Ron, αφού για τα ίδια ζητήματα συζητούσε πρωτίστως με τον Harry και την Hermione, με την οποία είχαν συνεργασία και σε άλλο επίπεδο (βλ. χρονομηχανή). Ας μην ρίχνουμε λοιπόν το φταίξιμο για την έλλειψη επαφής των δυο μάγων στην υπόθεση ότι επρόκειτο για το ίδιο πρόσωπο που δεν ήθελε, μέσω αυτής της αλληλεπίδρασης να παρέμβει για πάντα στην ομαλή εξέλιξη των πραγμάτων.

 

Η αλήθεια είναι πως οι υποστηρικτές της πιο πάνω θεωρίας έκαναν μια φιλότιμη προσπάθεια να μας πείσουν για την βασιμότητά της, όμως, απέτυχαν τόσο που εν τέλει τοποθετήθηκε για το ζήτημα αυτό και η ίδια η Ρόουλινγκ, διαψεύδοντας τη θεωρία μια για πάντα. 

 

Πηγή

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Έξι απόψεις που διχάζουν τους φανς του Χάρι Πότερ μέχρι σήμερα

Αποκαλύψεις της Ρόουλινγκ μετά τη Μάχη του Hogwarts

Πώς θα ήταν οι ταινίες Χάρι Πότερ με Έλληνες ηθοποιούς;

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment