Οι πιο εκνευριστικοί χαρακτήρες στην ιστορία του Harry Potter - The Daily Owl
fade
40972
post-template-default,single,single-post,postid-40972,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Οι πιο εκνευριστικοί χαρακτήρες στην ιστορία του Harry Potter

Δεν είναι απαραίτητα κακοί, ούτε όμως και υποχρεωτικά καλοί. Είναι απλώς εκνευριστικοί, καθένας για τους δικούς του λόγους. Αυτοί είναι, λοιπόν, για οι πιο εκνευριστικοί χαρακτήρες στην ιστορία του Harry Potter

 

 

 

Percy Weasley

 

 

Στην αρχή απλά μας φαινόταν λίγο περίεργη η συμπεριφορά του, για μέλος της οικογένειας Weasley πάντα, δεδομένου ότι ήταν τυφλά προσκολλημένος στους κανόνες του Hogwarts, ιδίως από το σημείο που έγινε και επιμελητής. Επίσης, ήταν αυτός που πάντα συμβούλευε τους Fred και George να μην κάνουν φάρσες και να είναι πιο ήσυχοι (σαν να λες στον αέρα “σταμάτα, βρε, να φυσάς”). Αυτά, βέβαια, δεν μας είχαν ενοχλήσει τόσο, μέχρι το σημείο που ο Percy έγινε ορντινάτσα του Cornelius Fudge στο Υπουργείο Μαγείας, υποστηρίζοντας παθιασμένα ότι ο Lord Voldemort δεν θα επιστρέψει, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα την αποξένωσή του από την οικογένειά του, μέχρι τη Μάχη του Hogwarts. 

 

 

 

Cornelius Fudge

 

 

Μιλάμε για τον επικότερα άχρηστο Υπουργό Μαγείας στα πρόσφατα χρόνια λειτουργίας του. Δε φτάνει που έστειλε τον Hagrid στο Azkaban, για να φανεί ότι κάτι είχε κάνει για το άνοιγμα της Κάμαρας με τα Μυστικά, η στάση του ως προς την επιστροφή του Lord Voldemort ήταν απαράδεκτη, καθώς όχι μόνο δεν μπορούσε να πιστέψει την επιστροφή του, αλλά αμαύρωσε το όνομα του Dumbledore και του Harry, τοποθετώντας και την Dolores Umbridge επικεφαλής του Hogwarts. 

 

 

 

Horace Slughorn

 

 

Πρόκειται για μια κλασική περίπτωση μάγου που δεν είναι μεν κακός, αλλά είναι τόσο ελιτιστής που καταντάει εκνευριστικός, ειδικά στην περίπτωση της επανασύστασης του Slug Club του, όπου θέλει να αξιοποιήσει τους επιλεγμένους από εκείνον μαθητές του για δικούς του σκοπούς. Επίσης, η άρνησή του να παραδώσει τη μνήμη όπου μιλάει στον Tom Riddle για τους Πεμπτουσιωτές τον καθιστά ακόμα πιο εκνευριστικό, καθώς είναι και δειλός. 

 

 

 

Dudley Dursley

 

 

Ο Dudley ήταν ένας bully που, ειδικά όσο βρισκόταν υπό την επήρεια των γονιών του, δεν μπορούσε για κανένα λόγο να αποκτήσει προσωπικότητα, πέραν του σημείου που ήταν ένας κακομαθημένος έφηβος που δεν αποδεχόταν τίποτα το διαφορετικό από εκείνον. Στο τέλος της ιστορίας, βέβαια, εξομολογήθηκε στον Harry ότι δεν τον θεωρούσε άχρηστο (αλίμονο, του είχε σώσει και τη ζωή από επίθεση Παραφρόνων, εξάλλου), όμως αυτό δεν αναιρεί κάθε άλλη κακή συμπεριφορά του απέναντι στον ξάδερφό του. 

 

 

 

Vernon & Petunia Dursley

 

 

Ναι, ok, ας πούμε ότι ο Harry ήταν Πεμπτουσιωτής του Lord Voldemort και επηρέαζε αρνητικά τη συμπεριφορά των θείων του απέναντί του. Ακόμα κι αυτό να ίσχυε, η Petunia πάντα ζήλευε τη Lily, ειδικά από το σημείο που αποκαλύφθηκε η μαγική της ταυτότητα, ενώ ο Vernon είναι ο ορισμός του muggle σε επίπεδο αντιλήψεων. Γι’ αυτό συμπεριφερόταν τόσο άσχημα στον Harry μέχρι να φύγει από το σπίτι τους και για τον ίδιο λόγο προσπαθούσαν να του κάνουν τη ζωή δύσκολη με κάθε τρόπο.

 

 

 

Cho Chang

 

 

Η Cho δεν ήταν πολύ ξεκάθαρη απέναντι στον Harry για τα συναισθήματά της. Ήταν σαφώς εξαιρετικά δύσκολο να ξεπεράσει τον θάνατο του Cedric, όμως η ίδια δεν είχε συνεπή συμπεριφορά από την αρχή. Δεν θα αναφερθούμε στην αποκάλυψη της τοποθεσίας όπου έκανε πρακτική εξάσκηση ο Στρατός του Dumbledore, πρώτον γιατί στο βιβλίο αυτό έγινε από τη Marietta Edgecombe (κι ας την υπερασπίστηκε η Cho), και δεύτερον γιατί η Umbridge της χορήγησε Veritaserum. 

 

 

 

 

Cormac McLaggen

 

 

Ένα θεόρατο “άσε μας κουκλίτσα μου” σκεπάζει τον ορίζοντα κάθε φορά που αναφερόμαστε στο όνομα του κινούμενου στερεότυπου που ακούει στο όνομα Cormac McLaggen. Ψηλός, αρρενωπός, καλός αθλητής και μεγάλη ψωνάρα, που νόμιζε ότι θα κέρδιζε την Hermione με την καλογυαλισμένη του επιφάνεια, παρά το μηδενικό του βάθος. Επόμενη γραμμούλα, παρακαλούμε. 

 

 

 

Lucius Malfoy

 

 

Δεν υπάρχει τίποτα καλό πάνω στον Lucius, ούτε καν το γεγονός ότι υποστήριζε μέχρι τέλους τις απόψεις του – διότι ούτε αυτό έκανε. Σε αντίθεση με τον γιο του, ο οποίος σε ορισμένα σημεία της ιστορίας έδειχνε ότι είχε αποκτήσει δική του προσωπικότητα, και είχε επιστρέψει τη δανεική οικογενειακή, ο Lucius ήταν ένας δειλός άχρηστος μάγος που δεν κατόρθωσε να αφήσει τίποτα καλό στη μαγική κοινότητα – ούτε καν κατά λάθος. 

 

 

 

Rita Skeeter

 

 

Η δημιουργός των fake news στη μαγική κοινότητα της Μεγάλης Βρετανίας. Ψεύτρα κατ’ επάγγελμα, προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί κάθε πιθανή πηγή κουτσομπολιού και να αντιστρέψει την αλήθεια, με σκοπό τις πωλήσεις. Προσπάθησε να εκθέσει για πάντα μάγους όπως ο Dumbledore, γράφοντας τις ανεπίσημες βιογραφίες τους, ενώ και με λιγότερα φιλόδοξα πρότζεκτ της, όπως η κάλυψη των γεγονότων του Τριάθλου Μαγείας, φρόντιζε να διαδίδει ασύστολα ψέματα για ανθρώπους που δεν της είχαν φταίξει σε τίποτα, όπως ο Harry Potter. 

 

 

 

Moaning Myrtle

 

 

Καλή, χρυσή, άτυχη, αλλά πάρα πολύ σπαστική, ακόμα και ως φάντασμα. Όλη την ώρα έκλαιγε και δεν άφηνε έναν άνθρωπο να κάνει το μπάνιο του σαν άνθρωπος.

 

 

 

Peter Pettigrew

 

 

Αν υπήρχε δικαιοσύνη, ο Pettigrew θα έπρεπε να μεταμορφώνεται σε κατσαρίδα και όχι σε αρουραίο, αλλά αφενός δεν υπάρχει και αφετέρου σ’ αυτά τα κλίματα δεν επιβιώνει εύκολα το εν λόγω έντομο. Ο Pettigrew ήταν εκνευριστικός πέρα και πάνω από όλα γιατί πρόδωσε τους μόνους ανθρώπους που δεν τον είχαν εμπιστευτεί στη ζωή του, καθώς το μόνο πράγμα που είχε σημασία για τον ίδιο ήταν η επιβίωση. 

 

 

 

Gilderoy Lockhart

 

 

Ψωνάρες υπάρχουν πολλές, καθηγητές όμως να παρατάνε τους μαθητές τους σε μια αίθουσα διδασκαλίας γεμάτη με νεράιδες της Κορνουάλης να προκαλούν τον κακό χαμό, δεν είναι πολλοί. Κανείς δεν κατάλαβε ποτέ γιατί ανέλαβε τη θέση του Καθηγητή Άμυνας Ενάντια στις Σκοτεινές Τέχνες, πέραν της δόξας που θα προσέθετε στην ήδη παραφουσκωμένο από ψευδή γεγονότα βιογραφικό του, και μόλις ξεκίνησε να αποκαλύπτεται η πραγματικό του ταυτότητα έγινε και sore loser. Όταν έχεις στήσει μια τέτοια απάτη, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και να χάνεις κάποια στιγμή. 

 

 

 

Lavender Brown

 

 

Καλό κορίτσι, αλλά σου έσπαγε τα νεύρα αν την είχες κοπέλα – για ορισμένους άλλους μαθητές του Hogwarts, πλην του Ron, και αν δεν την είχες. Δεν είναι το πρόβλημα ότι φώναζε τον Ron, Won-Won, λες και ήταν 11 χρονών αυτή και 8 αυτός, ήταν εκτός των άλλων και ζηλιάρα και προσπαθούσε να τον αποκόψει από τη σχέση του με την Hermione. Επίσης, πότε είχε προλάβει να τον ερωτευτεί τόσο, ώστε να κάνει τέτοιες εκφραστικές υπερβολές μπροστά του; Κι εμείς λυπηθήκαμε όταν την σκότωσε ο Fenrir, αυτό όμως δεν έχει σχέση με την εκνευριστική καθημερινή συμπεριφορά της. 

 

 

 

Dolores Umbridge

 

 

Θα θέλαμε πάρα πολύ να ζει στ’ αλήθεια για να της κάνει κάποιος μια προσομοίωση όλων των μαρτυρίων που ανάγκαζε τους μαθητές να περνάνε. Επίσης, αν δεν είναι η επιτομή του εκνευριστικού το passive-agressiveness της Umbridge, τότε δεν ξέρουμε τι μπορεί να είναι. 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ γράφει για τις χρονομηχανές

Υπουργείο Μαγείας: Καλοί, κακοί και άχρηστοι υπουργοί

Έξι απόψεις που διχάζουν μέχρι σήμερα τους φανς του Χάρι Πότερ

Αποκαλύψεις της Ρόουλινγκ μετά τη Μάχη του Hogwarts

Ποιον κακό του Χάρι Πότερ είχε ξεχωρίσει ο Στίβεν Κινγκ;

1 Comment
  • Avatar
    Montana

    Για μένα ο πιο εκνευριστικός χαρακτήρας του Χάρι Πότερ ήταν ο πατέρας του. Επίσης με εκνεύριζε κ ο Ντόμπι.. Σταυρώστε με!
    Επίσης που είναι στη λίστα ο Ντραγκο Μαλφόι κ η Μπελατριξ Λεστρέιντζ?!

    October 10, 2020 at 4:14 pm Reply

Post a Comment