Μαγικές φωτογραφίες από τη νέα χαριποτερική έκθεση Harry Potter: A History of Magic - The Daily Owl
fade
44095
post-template-default,single,single-post,postid-44095,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Μαγικές φωτογραφίες από τη νέα χαριποτερική έκθεση Harry Potter: A History of Magic

Η έκθεση Harry Potter: A History of Magic που εγκαινιάστηκε πέρυσι στη Μεγάλη Βρετανία μετακόμισε φέτος στη New York Historical Society στη Νέα Υόρκη και άνοιξε τις πόρτες της την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, φέρνοντας τη μαγεία στο Μανχάτταν.

 

 

 

Η έκθεση περιλαμβάνει σπάνια έγγραφα που σχετίζονται με τα βιβλία Harry Potter, σκίτσα από την προσωπική συλλογή της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, καθώς και αντικείμενα που σχετίζονται με τη μαγεία όπως τη γνωρίζουμε στον πραγματικό κόσμο. 

 

 

Με έμπνευση το μάθημα αστρονομίας που διδάσκεται στη Σχολή Hogwarts για Μαγείες και Ξόρκια.

 

Κάθε τμήμα της έκθεσης είναι εμπνευσμένο από τα μαθήματα που διδάσκονται στο Hogwarts και έτσι υπάρχουν τομείς για τα Ξόρκια, τα Φίλτρα, την Αστρονομία, τη Φροντίδα των Μαγικών Ζώων, την Άμυνα κατά των Σκοτεινών Τεχνών, κ.λπ. Το Bustle επισκέφτηκε την έκθεση και μετέφερε το κλίμα μέσα από τις φωτογραφίες και τις πρώτες εντυπώσεις του. 

 

 

 

 

Μεσαιωνικά και άλλα κείμενα από την ιστορία της μαγείας εκτίθενται σε όλη την έκταση της έκθεσης. Από τέτοια κείμενα εμπνεύστηκε, μεταξύ άλλων, η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ για να εμπλουτίσει με μαγικά στοιχεία την ιστορία του Αγοριού που Έζησε.

 

 

 

Η ταφόπλακα του Nicolas Flamel, του διάσημου αλχημιστή και του μοναδικού προσώπου από την ιστορία του Harry Potter που υπήρξε στ’ αλήθεια, βρίσκεται ανάμεσα στα εκθέματα του μουσείου. Η πραγματική ιστορία του ανθρώπου στον οποίο αποδόθηκε η δημιουργία της φιλοσοφικής λίθου είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα (για λεπτομέρειες κάντε κλικ εδώ).

 

 

 

 

Αυτή η σκούπα ανήκε σε μια “αληθινή μάγισσα” που έζησε στο Devon τον περασμένο αιώνα. Δεν πήγε να παίξει με αυτήν Κουίντιτς, ωστόσο σύμφωνα με το σύγχρονο μύθο που αναπτύχθηκε γύρω από την Olga Hunt, εκείνη πετούσε με τη σκούπα αυτή τις νύχτες με πανσέληνο.

 

 

 

Ανάμεσα στα εκθέματα βρίσκονται σκίτσα και εικονογραφήσεις, καθώς και σημειώσεις περιθωρίου της ίδιας της Ρόουλινγκ. Ανάμεσα στα σκίτσα βρίσκονται και αυτό του Peeves, ενώ ανάμεσα στα κείμενα είναι και το χειρόγραφο προσχέδιο του τραγουδιού του Καπέλου της Επιλογής. 

 

 

 

 

Αν θέλετε να δείτε την προέλευση του ξορκιού Abracadabra μπορείτε να προσπαθήσετε να διαβάσετε αυτό το χειρόγραφο του 13ου αιώνα!

 

 

 

 

Στον τομέα για την Φροντίδα των Μαγικών Πλασμάτων οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν την προέλευση μυθικών ζώων όπως ο δράκος, ο ιππόγρυπας, ο φοίνικας και ο μονόκερως.

 

 

 

 

Η έκθεση περιλαμβάνει και βιβλία που σχετίζονται με την χειρομαντεία, και τα οποία σίγουρα θα εκτιμούσε η καθηγήτρια Trelawney.

 

 

 

 

Στην Περγαμηνή Ripley (βλ. παραπάνω), το αλχημιστικό χειρόγραφο που έχει μήκος πάνω από 6 μέτρα και χρονολογείται γύρω στο 1570, απεικονίζεται μεταξύ άλλων η συνταγή για τη δημιουργία της φιλοσοφικής λίθου.

 

 

 

 

 

Αν θέλετε να μάθετε την ιστορία αληθινών μαγισσών, μπορείτε να εξερευνήσετε κείμενα του 18ου αιώνα, όπως αυτό που αναφέρεται στην Προφήτισσα του Yorkshire, η οποία, σύμφωνα με την παράδοση, μπορούσε και να αιωρείται.

 

 

 

 

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τον Ιανουάριο του 2019. Όσοι δεν καταφέρουμε να την επισκεφτούμε, σίγουρα θα δούμε (ξανά) το ντοκιμαντέρ Harry Potter: A History of Magic, όπου εμφανίζεται και η ίδια η Ρόουλινγκ.

 

 

Φωτογραφίες: Cristina Arreola

Πηγή κειμένου: Bustle

Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: Sunday Post 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Harry Potter: A History of Magic: Δείτε το trailer της έκθεσης

Κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ Harry Potter: A History of Magic

Βόλτα στο Studio του Harry Potter στο Λονδίνο με το “There’s a Story”

 

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment