Φίλιπ Πούλμαν | La Belle Sauvage (Το Βιβλίο της Σκόνης #1) - The Daily Owl
fade
34368
post-template-default,single,single-post,postid-34368,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Φίλιπ Πούλμαν | La Belle Sauvage (Το Βιβλίο της Σκόνης #1)

“Words belong in contexts, not pegged out like biological specimens.”

 

 

 

Δέκα χρόνια πριν από το «Αστέρι του Βορρά» (“The Golden Compass”), σε ένα πανδοχείο δίπλα από τον Τάμεση με όνομα «Η Πέστροφα», δουλεύει ο εντεκάχρονος Μάλκολμ Πόλστεντ, μαζεύοντας ποτήρια και πλένοντας πιάτα. Ο Μάλκολμ, όμως, δεν είναι ένα συνηθισμένο πιτσιρίκι. Αυτός, μαζί με το δαιμόνιό του, την Άστα, παρακολουθούν τους πάντες δίχως να γίνονται ιδιαίτερα αντιληπτοί. Όλα κυλούν ήρεμα, ώσπου μια βροχερή νύχτα του χειμώνα, ο Μάλκολμ λαμβάνει ένα μήνυμα για μια πολύ επικίνδυνη ουσία, τη Σκόνη. Ωστόσο, το μήνυμα δεν προορίζεται για εκείνον, αλλά για μια κατάσκοπο, τη Χάνα, η οποία τον προειδοποιεί, κι έτσι ο μικρός Πόλστεντ αρχίζει να βλέπει πιο καθαρά τα κίνητρα μερικών παράξενων ανθρώπων, που έχουν ένα μεγάλο κοινό: ένα μωρό κορίτσι με το όνομα Λύρα, το οποίο είναι αποφασισμένος να προστατεύσει.

 

 

Το “La Belle Sauvage” («Η Όμορφη Άγρια») εξελίσσεται δέκα χρόνια πριν από το «Αστέρι του Βορρά», όταν η Λύρα είναι ακόμα βρέφος, κι ακολουθεί τον αγώνα ενός μικρού αγοριού ενάντια στα κακοποιά στοιχεία και τα μυστήρια που μπορούν να εμφανιστούν ακόμα κι αν είσαι απλώς ο γιος ενός πανδοχέα, εστιάζοντας παράλληλα στο συλλογικό αγώνα για τη διεκδίκηση στοιχειωδών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Τοποθετημένο στην Οξφόρδη μιας άλλης εποχής, αποτελεί ένα βιβλίο γεμάτο φαντασία και με πλοκή που όσο ξεδιπλώνεται, αυξάνει την αγωνία. Εξαιρετικά διασκεδαστικό κι όμορφα γραμμένο, άξιζε την εικοσάχρονη αναμονή από την κυκλοφορία της «Τριλογίας του Κόσμου» (“His Dark Materials”) και προσφέρει πληθώρα πληροφοριών κι απαντήσεις σε ερωτήματα που παρέμειναν αναπάντητα μετά το τέλος της. Ωστόσο, πρόκειται για ένα έργο που μπορεί να σταθεί κι ανεξάρτητο.

 

 

Από τον Φίλιπ Πούλμαν, το “La Belle Sauvage” αποτελεί το πρώτο μέρος του συγγράμματος «Το Βιβλίο της Σκόνης» (“The Book of Dust”). Γράφτηκε στα αγγλικά και κυκλοφόρησε μόλις στις 19 Οκτωβρίου 2017 από τις εκδόσεις “Alfred A. Knopf Books”, ενώ στα ελληνικά κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ταυτόχρονα, την ίδια ημερομηνία, από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Έως τώρα, φαίνεται πως έχει τραβήξει ιδιαίτερα την προσοχή των βιβλιόφιλων, καθώς και ήδη έχει αποσπάσει χιλιάδες θετικές αξιολογήσεις (4.3/5 αστέρια στο goodreads.com).

Greenleaf

Booklover / Marine scientist in the making / Avocado addict / Deadass romantic & I also write poems

No Comments

Post a Comment