Πέντε πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για το Cobra Kai - The Daily Owl
fade
72637
post-template-default,single,single-post,postid-72637,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Πέντε πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για το Cobra Kai

Μετά την κυκλοφορία της ταινίας The Karate Kid Part III το 1989, ο πρωταγωνιστής Ralph Macchio είχε δεχτεί πολλές προτάσεις για να επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη στο ρόλο του Daniel LaRusso, όμως σύμφωνα με τον ίδιο “καμία δεν ήταν κάτι καινούργιο και με βάθος”, ώστε να πεισθεί σχετικά. Όλα αυτά, βέβαια, μέχρι τη στιγμή που οι παραγωγοί Josh Heald, Jon Hurwitz και Hayden Schlossberg αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη σειρά Cobra Kai, η οποία αρχικά προβλήθηκε στη συνδρομητική υπηρεσία streaming του YouTube. 

 

 

πλάνα του πρώτου επεισοδίου από το All-Valley Karate Tournament είναι αυθεντικά από το 1984. Ο σκηνοθέτης  John G. Avildsen είχε γυρίσει πλάνα διάρκειας πολλών ωρών στο πλαίσιο της πρώτης ταινίας Karate Kid, από διαφορετικές οπτικές γωνίες, και έτσι οι συντελεστές της σειράς Cobra Kai είχαν τη δυνατότητα να τον τιμήσουν συμπεριλαμβάνοντάς στο νέο τους έργο.

 

 

Το αυτοκίνητο που δωρίζει ο Mr. Miyagi στον LaRusso στην ταινία The Karate Kid, ένα Ford Super Deluxe του 1947, εμφανίζεται και στη σειρά Cobra Kai, καθώς η Columbia Pictures το είχε κάνει δώρο στον Macchio μετά την ολοκλήρωση της 3ης ταινίας The Karate Kid και ο ίδιος είχε την ιδέα να το επιδιορθώσει ώστε να χρησιμοποιηθεί στα γυρίσματα.

 

 

Το αυτοκίνητο δεν είναι όμως το μοναδικό αντικείμενο που είχε χρησιμοποιηθεί στις ταινίες The Karate Kid και έκανε την εμφάνισή του και στη σειρά, αφού η κορδέλα που φοράει ο Daniel όταν αποφασίζει να ασχοληθεί ξανά με τις προπονήσεις είναι η ίδια που φορούσε και στην ταινία του 1984. 

 

 

Η σειρά έχει ανανεωθεί από το Netflix για 4η σεζόν πριν καν κάνει πρεμιέρα η 3η (τον Ιανουάριο του 2021), κι αυτό είναι μόνο η αρχή για τους συντελεστές του Cobra Kai, οι οποίοι εκτός του ότι θέλουν να συνεργαστούν και με την Hilary Swank, εφόσον και η ίδια το επιθυμεί, είναι έτοιμοι και για spin-off της σειράς. 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Οι νέες ταινίες και σειρές που θα δούμε στο Netflix τον Δεκέμβριο

Equinox: Το νέο DARK του Netflix έρχεται από την Δανία

Τρεις πολύ καλές φετινές σειρές του Netflix που ίσως δεν έχετε δει ακόμα

Έξι λόγοι για να εθιστείς στο The Queen’s Gambit

No Comments

Post a Comment