Πέντε πράγματα που δε γνωρίζατε για τον Dobby - The Daily Owl
fade
69025
post-template-default,single,single-post,postid-69025,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Πέντε πράγματα που δε γνωρίζατε για τον Dobby

Σύμφωνα με το λεξικό της αγγλικής γλώσσας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η λέξη “Dobby ” σημαίνει το καλοσυνάτο ξωτικό που κάνει δουλειές του σπιτιού κρυφά τη νύχτα. Ακόμα, στη Μεγάλη Βρετανία υπάρχει ένας δημοφιλής μύθος που φαίνεται να ενέπνευσε την Τζ.Κ. Ρόουλινγκ για να δώσει αυτό το όνομα στο ξωτικό που τόσο βοήθησε τον Harry Potter. Με βάση, λοιπόν, αυτό το μύθο, τα ξωτικά (“dobbies”) ήταν τα πλάσματα που βοηθούσαν τους τσαγκάρηδες με τις δουλειές τους, μέχρι τη στιγμή που τούς έκαναν δώρο παπούτσια, οπότε και εξαφανιζόντουσαν. Έτσι και στην ιστορία του Harry Potter, ένα ξωτικό μπορούσε να ελευθερωθεί μόνο όταν το αφεντικό του τού έδινε ρούχα. 

 

 

 

Ο Dobby έχει γενέθλια στις 28 Ιουνίου γιατί το συγκεκριμένο ξωτικό είναι ένας από τους αγαπημένους χαρακτήρες της αδελφής της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, Νταϊάν, η οποία έχει γενέθλια εκείνη την ημέρα. 

 

 

 

 

Το 2003 το κανάλι CBBC, που προβάλει παιδικές εκπομπές, έκανε μια έρευνα σχετικά με το αν ο Dobby έμοιαζε με τον Vladimir Putin. Καθώς το 63% απάντησε θετικά στο (χιουμοριστικό, βέβαια) poll, ο (και τότε) Πρόεδρος της Ρωσίας αποφάσισε να κάνει μήνυση στην Warner Bros. εξαιτίας αυτής της ομοιότητας. Τελικά η υπόθεση δεν προχώρησε, ωστόσο χρόνια μετά δυο γλύπτες δημιούργησαν στην Ουκρανία ένα μνημείο του Putin το οποίο έμοιαζε περισσότερο με Ξωτικό παρά με τον ίδιο. 

 

 

 

Οι φανς του Dobby όταν επισκέπτονται το Warner Brothers Studio και περνούν μπροστά από το γλυπτό του ελεύθερου ξωτικού αφήνουν συχνά μια κάλτσα δίπλα του, αποτίνοντας έτσι φόρο τιμής στον τραγικό αυτό χαρακτήρα των βιβλίων και ταινιών Harry Potter. Καμιά φορά, όταν οι φανς είναι απροετοίμαστοι και δεν κρατούν μαζί τους κάποια μονή κάλτσα, αφήνουν μια από αυτές που φορούν ήδη. 

 

 

 

Πριν λίγα χρόνια μια ομάδα χαριποτερόφιλων εντόπισε το ακριβές σημείο του κινηματογραφικού θανάτου του Dobby λίγο πιο έξω από το Cardiff και έστησε εκεί ένα αντίγραφο της επιτύμβιας στήλης του, όπως εμφανίζεται στους Κλήρους του Θανάτου. Αν ποτέ, λοιπόν, βρεθείτε στην Ουαλία, θα μπορέσετε να επισκεφθείτε το σημείο όπου ένας από τους αγαπημένους χαρακτήρες της ιστορίας του Harry Potter έχασε τη ζωή του, σε μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ιστορίας του.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Πώς θα έμοιαζαν οι ταινίες Χάρι Πότερ με ηθοποιούς του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Φανς του Χάρι Πότερ έφτιαξαν μνημείο για τον Dobby

H απολογία της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ για τον θάνατο του Dobby

Γιατί η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ αποφάσισε να “σκοτώσει” τον Dobby

 

No Comments

Post a Comment