Peaky Blinders: Ξεκίνησε η τρίτη σεζόν - The Daily Owl
fade
17550
post-template-default,single,single-post,postid-17550,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Peaky Blinders: Ξεκίνησε η τρίτη σεζόν

Βρισκόμαστε στο βιομηχανικό Birmingham της Αγγλίας λίγο μετά το τέλος του ‘Α παγκόσμιου πολέμου. Μέσα από τις φτωχογειτονιές και τις κακόφημες συνοικίες του, η οικογένεια Shelby με επικεφαλής τον ευφυή Thomas προσπαθεί να ανέλθει με κάθε παράνομο τρόπο στην κοινωνική κλίμακα. Το λαθρεμπόριο και ο τζόγος γίνονται το εισιτήριο για να ξεκολλήσουν επιτέλους από τα λασπόνερα και την καρβουνιά της ασφυκτικής πόλης τους. Στο δρόμο προς την πραγματοποίηση των φιλόδοξων σχεδίων τους συναντούν εχθρούς, διεφθαρμένους αστυνομικούς και αντίπαλους παράνομους που αντιμάχονται για τη δύναμη και τον έλεγχο.

 

Το Peaky Blinders δεν είναι ακόμη μια γκανγκστερική σειρά από αυτές που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε ως τώρα. Μέσα από εκπληκτικές εικόνες μας παρουσιάζεται από μία πιο ρεαλιστική σκοπιά ο καθημερινός αγώνας επιβίωσης της κατώτερης τάξης, η σκληρότητα του υποκόσμου, τα τραύματα που άφησε πίσω του ο πόλεμος και τα πολιτικά προβλήματα της Αγγλίας.

 

Η σειρά σε κολλάει ήδη από την πρώτη σκηνή, όταν μια κινέζα μάγισσα  ψιθυρίζει ένα ξόρκι και φυσά μια κατακόκκινη σκόνη πάνω στο άλογο του Thomas Shelby, ενώ αμέσως μετά ακούγεται το τραγούδι Red Right Hand του Nick Cave. Μπορεί η σειρά να μην έχει το υπερφυσικό στοιχείο που όλοι λατρεύουμε να βλέπουμε, αλλά το εξαιρετικό σενάριο σε συνδυασμό με τη σιβυλλική ατμόσφαιρα θα ανταμείψουν και τους πιο απαιτητικούς θεατές. Σίγουρα πρόκειται για μια αριστουργηματική, λεπτοδουλεμένη σειρά που δεν αρκείται σε μετριότητες. 

 

Στο ρόλο του πρωταγωνιστή βλέπουμε τον ταλαντούχο ηθοποιό με το υπνωτιστικό βλέμμα Cillian Murphy, παίζουν επίσης οι Helen McCrory, Sam Neill, Tom Hardy, Noah Taylor και άλλοι αξιόλογοι ηθοποιοί. Δημιουργός της σειράς είναι ο Steven Knight, που σαν γέννημα θρέμα του Birmingham μεγάλωσε ακούγοντας τις ιστορίες των περιβόητων συμμοριών του. Ο θρύλος θέλει τα μέλη μιας συμμορίας να ράβουν ξυράφια στο γείσο της τραγιάσκας τους μετατρέποντας τες σε αυτοσχέδια όπλα, όπου με ένα χτύπημα στο πρόσωπο του αντιπάλου μπορούσαν ακόμα και να του προκαλέσουν τύφλωση.
Εξού και το όνομα Peaky Blinders

 

Jinx

Κοιτώνας Slytherin, μα τα γένια του Μέρλιν! Όταν δεν εργάζομαι στο Τμήμα Μυστηρίων του Υπουργείου Μαγείας θα με βρείτε να περιφέρομαι στις Αλέες.

No Comments

Post a Comment