"Ο Στόχος" του Παναγιώτη Δεληγιάννη - The Daily Owl
fade
19658
post-template-default,single,single-post,postid-19658,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

“Ο Στόχος” του Παναγιώτη Δεληγιάννη

 

Ο Παναγιώτης Δεληγιάννης αποτελεί το νέο –και πολλά υποσχόμενο– αίμα στον κόσμο της λογοτεχνίας του Φανταστικού στη χώρα μας. Ο «Στόχος – Βιβλίο 1: Ημερολόγιο» είναι το λογοτεχνικό του ντεμπούτο, κι αποτελεί το πρώτο μέρος μιας διλογίας, το δεύτερο μέρος της οποίας αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2016. Από μικρός αγαπούσε τις ιστορίες τρόμου κι έπλαθε τους δικούς του τρομακτικούς κόσμους, μέχρι που αποφάσισε να τους αποτυπώσει και στο χαρτί. Κρίνοντας από την πρώτη του απόπειρα, το μόνο σίγουρο είναι πως ο Παναγιώτης έχει πολλά να δώσει στην ελληνική λογοτεχνία!

 

 

Ο Βίτο είναι δημοσιογράφος σ’ ένα περιοδικό εναλλακτικού τουρισμού και ταξιδεύει από χώρα σε χώρα, ζώντας την κάθε στιγμή και αναζητώντας πάντα νέες εμπειρίες. Όταν λοιπόν ο διευθυντής του τον στέλνει στην Ελλάδα, προκειμένου να STOXOS_300-500x500γράψει ένα άρθρο για το περιοδικό, εκείνος ενθουσιάζεται, μιας και η μητέρα του ήταν Ελληνίδα κι ο ίδιος λατρεύει την ελληνική ιστορία και μυθολογία.

 

Μαζί με τη νέα του συνεργάτιδα, τη μυστηριώδη κοκκινομάλλα Λάουρα, ταξιδεύουν στην Ελλάδα κι επισκέπτονται τα Βασιλικά Κτήματα στο Τατόι. Η φυσική ομορφιά του τοπίου με τα πυκνά δάση, αλλά και η μυστηριώδης αύρα που περιβάλλει τα παλιά εγκαταλειμμένα κτίσματα, γοητεύουν τον Βίτο, ο οποίος αισθάνεται να έλκεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το παράξενο μέρος και τα μυστήρια που κρύβει.

 

Όταν όμως η Λάουρα εξαφανίζεται μυστηριωδώς, ο Βίτο αρχίζει να φοβάται πως κινδυνεύει κι ο ίδιος. Κι όσο οι μέρες περνούν κι εκείνη δεν δίνει σημεία ζωής, ο ήρωάς μας αρχίζει να συνειδητοποιεί πως ίσως η κοπέλα δεν είναι αυτή που φαινόταν αρχικά και πως κρύβει τα δικά της περίεργα μυστικά. Τώρα ο Βίτο, με τη βοήθεια της αγαπημένης του Κάρλα που ήρθε από την Ιταλία για να τον βοηθήσει, είναι περισσότερο αποφασισμένος από ποτέ να λύσει το μυστήριο της Λάουρα και να ξεσκεπάσει το μυστικό που για δεκαετίες ολόκληρες κρύβουν τα Βασιλικά Κτήματα.

 

Υπάρχουν όμως άνθρωποι με σκοτεινούς, ύπουλους σκοπούς που θα μπουν εμπόδιο στο δρόμο του και θα προσπαθήσουν να τον χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους. Γιατί οι άνθρωποι αυτοί υπηρετούν τον Στόχο και θέλουν όσο τίποτα να τον κατακτήσουν. Και προκειμένου να το πετύχουν, δε θα διστάσουν μπροστά σε κανέναν και σε τίποτα…

 

 

** Ο “Στόχος” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως. **

Chrissa Vasileiou

Geminis, bookworm, coffee lover, storyteller... Aν δεν έχεις βρει ακόμα το παραμύθι που σε αντιπροσωπεύει, δημιούργησε το δικό σου!

No Comments

Post a Comment