"Once Upon a Time": ένα παραμύθι μέσα από τα παραμύθια - The Daily Owl
fade
4387
post-template-default,single,single-post,postid-4387,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

“Once Upon a Time”: ένα παραμύθι μέσα από τα παραμύθια

…”Seeing is believing, but sometimes the most real things in the world are the ones we cannot see”…

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερος κόσμος εθίζεται και αναζητά ξένες τηλεοπτικές σειρές. Είναι αλήθεια πως στην πλειοψηφία τους είναι προσεγμένες δουλειές και μπορούν να σε προσελκύσουν για πολλούς λόγους. Ένα από τα δημοφιλή είδη, είναι οι σειρές φαντασίας. Μια από τις κατηγορίες αυτού του είδους είναι οι σειρές που βασίζονται στη θεματολογία της μαγείας. 

Το “Once Upon a Time” είναι μια σειρά που δημιουργήθηκε το 2011 από τους δημιουργούς του “Lost”. Βασίζεται στα παραμύθια και τους μύθους που γνωρίζουμε οι περισσότεροι από μικροί και συνδυάζεται με άφθονη μαγεία και φαντασία. Είναι από τις καλύτερες σειρές του είδους, με ταιριαστό casting, ευφάνταστα σκηνικά και δημιουργικό σενάριο. Είναι ιδανική για όποιον αγαπά τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημά της είναι πως περνάει αρκετά κοινωνικά μηνύματα. Σχεδόν σου υπόσχεται πως θα σου επιβάλει να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα. 

Ας δούμε μερικά:

*Μας υπενθυμίζει πως τα παραμύθια είναι πολύ χρήσιμα για τη ψυχική ιδιοσυγκρασία μας. Βοηθούν στη διανοητική και ηθική ανάπτυξη. “Πλάθουν” τον χαρακτήρα μας και έχουν ρόλο παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό. 

*Είναι ωραίο να πιστεύουμε στην μαγεία, λίγη ή περισσότερη. Η αισιοδοξία, η πίστη στα όνειρα, η δημιουργικότητα και η φαντασία, η εγρήγορση, μάς βοηθούν να βλέπουμε τον κόσμο λίγο πιο ανοιχτόχρωμο και φωτεινό.

*Τα happy endings είναι δεδομένο πως στον πραγματικό κόσμο δεν αποτελούν απαραίτητα τον κανόνα. Υπάρχουν, αλλά όχι πάντα και όχι παντού. Η προσήλωση, όμως, σε αυτά είναι ένας παράγοντας που τα βοηθάει να έρθουν. 

*Μας μαθαίνει πως ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός. Όλοι είμαστε διαφορετικοί και αν θέλουμε να ζούμε αρμονικά, οφείλουμε να σεβόμαστε τη διαφορετικότητα του άλλου.

*Ο παράγοντας της πρόθεσης των πράξεών μας είναι καθοριστικός. Όλοι έχουμε μια καλή και μια άσχημη πλευρά. Υπάρχει λόγος, ωστόσο, που εκφράζουμε την μια πλευρά περισσότερο από την άλλη. Οι πράξεις μας, συνήθως, οδηγούνται από κάποιο κίνητρο και όλοι έχουμε λόγο που κάνουμε ό,τι κάνουμε.

*Όταν γνωρίζουμε έναν καινούριο κόσμο, μας ανοίγεται ένας ολότελα διαφορετικός ορίζοντας. Βλέπουμε πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί, αποκτούμε γνώσεις και εμπειρίες που δεν έχουμε ξαναζήσει και μαθαίνουμε καινούριες πτυχές του εαυτού μας. Περισσότερες γνωστές πτυχές της προσωπικότητάς μας σε εμάς, ενδεχομένως σημαίνει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας και ανέλιξης. 

*Ένα πάρα πολύ σημαντικό μάθημα που μας προσφέρει η σειρά, είναι η αγάπη και ο σεβασμός προς τον εαυτό μας. Μαθαίνουμε να μας αγαπάμε, να αναγνωρίζουμε και να δεχόμαστε τα μειονεκτήματα και τα χαρίσματά μας όπως είναι. Μαθαίνουμε να ζούμε. 

Για όλους αυτούς τους λόγους και πολλούς ακόμα, η σειρά δίκαια έχει κερδίσει την αγάπη του κοινού. Ο μαγικός της κόσμος είναι πολλά περισσότερα, από ένα απλό σαρανταπεντάλεπτο. Είναι ένα ταξίδι στη φαντασία αλλά και μια επαφή με την πραγματική πλευρά του κόσμου και των ανθρώπων που δεν είναι ξεκάθαρα καλή ή κακή αλλά απλώς πιθανή.

Sophia Aurora Mavragani

Περήφανη μάγισσα Ravenclaw. Κάτοικος ενός κόσμου διαφορετικού, γεμάτου μαγεία..

No Comments

Post a Comment