Οι Μαγευτικές στο Χόγκουαρτς - The Daily Owl
fade
38721
post-template-default,single,single-post,postid-38721,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Οι Μαγευτικές στο Χόγκουαρτς

Με μια σύντομη ματιά στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να διαπιστώσει αρκετό fan made υλικό, που αναφέρεται σε crossover μεταξύ της τηλεοπτικής σειράς Charmed (Οι Μάγισσες) και της σειράς βιβλίων της J. K. Rowling Harry Potter (Χάρι Πότερ) και αργότερα ταινιών. Επίσης, η τηλεοπτική σειρά είχε κάνει κάποιες σύντομες αναφορές στο Αγόρι Που Έζησε και στον έκτο κύκλο είδαμε ένα Μαγικό Σχολείο.

 

Με αφορμή τα παραπάνω και γενικά τις καταβολές μας ως nerds σκεφτήκαμε σε ποιον Kοιτώνα θα μπορoύσε να είχε κατατάξει το Καπέλο της Επιλογής τις Μαγευτικές αν είχαν λάβει γράμμα, για να φοιτήσουν στο Χόγκουαρτς. Χρειάζεται μεγάλη γενναιότητα, για να πολεμάς συνεχώς δαίμονες. Άρα, το Καπέλο της Επιλογής θα μπορούσε να φωνάξει «Γκρίφιντορ» και για τις τέσσερις αδερφές. Όμως, τις διακρίνουν και άλλες αρετές και δε σημαίνει ότι επειδή είναι αδερφές θα πρέπει να ανήκουν στον ίδιο κοιτώνα. Μη ξεχνάτε τις αδερφές Πατίλ, που η μία είναι στο Γκρίφιντορ και η άλλη στο Ράβενκλοου. Επιπλέον, έχουμε συμπεριλάβει δύο ακόμα σημαντικούς χαρακτήρες της σειράς, που δεν είναι άλλοι από το Λίο και τον Κόουλ.

 

 

ΠΡΟΥ (Shannen Doherty) – Σλίθεριν

 

 

Η Πρου συγκεντρώνει όλες τις καλές αρετές ενός Σλίθεριν. Είναι εξαιρετικά φιλόδοξη, αλλά παράλληλα βάζει την οικογένειά της πάνω απ’ όλα και θα κάνει τα πάντα να την προστατέψει. Όπως οι περισσότεροι Σλίθεριν έτσι και η Πρου θα έκανε σχεδόν τα πάντα για να πετύχει αυτό που θέλει και ήταν μια φυσική ηγέτιδα. Στο σχολείο ήταν η αρχηγός των μαζορετών και στη δουλειά της ήθελε πάντα να είναι η καλύτερη. Τα ίδια ισχύουν και για την πορεία της ως μάγισσα. Εξάλλου, οι αδερφές της την αποκαλούσαν σούπερ- μάγισσα και βασίζονταν πάνω της πάρα πολύ, για να νικήσουν τους εχθρούς τους. Η Πρου ήταν πονηρή και καχύποπτη. Δεν εμπιστευόταν εύκολα τους άλλους και ήταν πιο δύσκολο ξεγελαστεί σε σχέση με την Πάιπερ και τη Φοίβη. Αυτό το χαρακτηριστικό συναντάται και στους Ράβενκλοου. Η Πρου και η Πέιτζ δεν εμπιστεύτηκαν ποτέ τον Κόουλ.

 

 

ΠΑΪΠΕΡ (Holly Marie Combs) – Χαφλπαφ

 

 

Στην αρχή της σειράς η Πάιπερ ήταν ευγενική, καλοσυνάτη και ντροπαλή. Οι Χαφλπαφ αρέσκονται στο να φροντίζουν τους άλλους και να είναι καλοί και πιστοί φίλοι. Αυτό είναι φανερό από τις σχέσεις της Πάιπερ με τις αδερφές της και το Λίο. Εξάλλου, ήταν η πρώτη που έκανε οικογένεια. Μετά το θάνατο της Πρου εξελίχθηκε σε πιο δυναμικό χαρακτήρα αναλαμβάνοντας το ρόλο της μεγάλης αδερφής. Οι Χαφλπαφ είναι γενναίοι και δυναμικοί χωρίς όμως να το επιδεικνύουν, όπως πολλοί Γκρίφιντορ. Εργαζόταν σκληρά τόσο στην επαγγελματική της ζωή, όσο και στη μαγική της και είχε ταλέντο στη μαγειρική. Αυτά είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα των γνήσιων Χαφλπαφ. Μη ξεχνάτε πως η Χέλγκα Χαφλπαφ ήταν διάσημη για τα μαγειρικά της ξόρκια και η Πάιπερ διάσημη για τα φίλτρα της και στο τέλος άνοιξε το δικό της εστιατόριο.

 

 

 

 

ΦΟΙΒΗ (Alyssa Milano) – Γκρίφιντορ

 

 

 

Οι Γκρίφιντορ είναι γενναίοι, περιπετειώδεις και δυναμικοί μάγοι με επαναστατικές τάσεις και πολλές φορές εξουσιάζονται από τα αισθήματά τους. Η Φοίβη από μικρό παιδί υπήρξε ατίθαση και δυσκόλευε πολύ τη γιαγιά της. Το ατίθασο πνεύμα της διατήρησε και όταν μεγάλωσε, με αποτέλεσμα να συγκρούεται συχνά με την Πρου. Εξάλλου, είναι συχνό φαινόμενο οι Γκρίφιντορ και οι Σλίθεριν να έρχονται σε αντιπαράθεση, μιας και είναι περήφανοι με μεγάλο εγώ. Η Φοίβη δε δίστασε να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη, για να βρει τον πατέρα της και αργότερα ήταν η πρώτη που αγκάλιασε με θέρμη την ιδιότητά της ως μάγισσα. Επίσης, προχώρησε χωρίς πολλή σκέψη σε μια σχέση μ’ ένα δαίμονα για χάρη του οποίου κόντεψε να αφήσει την οικογένειά της. Όλες αυτές οι πράξεις δείχνουν πόσο θαρραλέα είναι η Φοίβη. Δε ξεφεύγει, όμως, από τα ηθικά διλλήματα που διακατέχουν τους Γκρίφιντορ και τους κάνουν να βαδίζουν στο μονοπάτι της αρετής. Έτσι, η Φοίβη κατάφερε να ξεπεράσει τον πόθο της για τον Κόουλ.

 

 

 

 

ΠΕΪΤΖ (Rose McGowan) – Ράβενκλοου

 

 

 

Η Πέιτζ μοιάζει πολύ με τη Φοίβη και έχει πολλές αρετές, που θα την κατέτασσαν στο Γκρίφιντορ. Παρ’ όλα αυτά, η Πέιτζ είναι περισσότερο Ράβενκλοου, μιας και είναι έξυπνη, πνευματώδης με ανήσυχη και καλλιτεχνική φύση. Μπορεί ν’ ανακάλυψε ότι είναι μάγισσα αργά σε σχέση με τις αδερφές της, αλλά κατάφερε σχετικά γρήγορα να τις «φτάσει». Ασχολιόταν και διάβαζε πολλά για τη μαγεία, πέρα από τις υποχρεώσεις της ως Μαγευτική και είχε κλίση στη ζωγραφική. Επίσης, η Πέιτζ ήταν αρκετά ανεξάρτητη και ενίοτε φάνταζε ως ξένη στο ίδιο της το σπίτι. Αυτά τα γνωρίσματα συναντώνται σε πολλούς Ράβενκλοου και σίγουρα η Πέιτζ θα ήταν καλή φίλη με τη Λούνα Λάβγκουντ. Τέλος, μερικές φορές οι Ράβενκλοουν τείνουν να διαφωνούν με τους Χαφλπαφ, επειδή προσεγγίζουν τη μαγεία με διαφορετικό τρόπο. Αυτό περιγράφει τη σχέση μεταξύ της Πέιτζ και της Πάιπερ.

 

 

 

 

ΛΙΟ (Brian Krause) – Ράβενκλοου 

 

 

Η πραγματική ηλικία του Λίο ξεπερνάει τα 150 χρόνια και έχει ζήσει πολλά πράγματα στη ζωή του ως στρατιώτης, λευκός φύλακας, χίπης, τεχνίτης, σύζυγος, πατέρας, Γηραίος, Άβαταρ και διευθυντής της Σχολής Μαγείας. Απ’ όλες αυτές του τις ιδιότητες είχε συγκεντρώσει πλήθος γνώσεων και εμπειριών. Η Πάιπερ μια φορά τον είχε αποκαλέσει κινούμενο Βιβλίο Σκιών. Ο Λίο ως γνήσιος Ράβενκλοου αποζητά τη γνώση και όπως η Πέιτζ εκδηλώνει μεγάλο ενδιαφέρον για τη μαγεία και είναι εκ φύσεως ανήσυχο πνεύμα. Δε διστάζει ν’ αμφισβητήσει το status quo (υφιστάμενη κατάσταση) ψάχνοντας για κάτι καλύτερο. Αυτό τον οδήγησε στο να γίνει Γηραίος και αργότερα Άβαταρ. Τέλος, οι Χαφλπαφ αντιπαρατίθενται με τους Ράβενκλοου, καθώς οι πρώτοι είναι ρεαλιστές, ενώ οι δεύτεροι είναι πιο ανοιχτόμυαλοι και ονειροπόλοι. Αυτή ήταν περίπου η αιτία για τα περισσότερα συζυγικά προβλήματα του Λίο και της Πάιπερ.

 

 

 

ΚΟΟΥΛ (Julian McMahon) – Σλίθεριν

 

 

 

Το Καπέλο Επιλογής θα φώναζε «Σλίθεριν» πριν καν ακουμπήσει το κεφάλι του Κόουλ. Μπορεί ν’ ακούγεται κλισέ, αλλά είναι η αλήθεια. Πονηρός και πανούργος κατάφερε να φτάσει στην κορυφή της ιεραρχίας των δαιμόνων, όπως θα έκανε και κάθε φιλόδοξος Σλίθεριν. Ο έρωτάς του για τη Φοίβη του αφύπνισε την καλή και ανθρώπινη πλευρά του, ωστόσο αυτό δεν αλλοίωσε τη Σλίθεριν προσωπικότητά του. Αυτό φυσικά δεν είναι μονοσήμαντα αρνητικό, γιατί σαν την Πρου βοήθησε ή ακόμα και έσωσε πολλές φορές τις Μαγευτικές. Επίσης, οι Σλίθερν είναι ικανοί να φτάσουν στ’ άκρα για να πετύχουν το σκοπό τους ή για να προστατέψουν τους δικούς τους ανθρώπους. Πρόθυμα έθετε τη ζωή του σε κίνδυνο για να είναι με τη Φοίβη και ακόμα δε δίστασε να θυσιαστεί για χάρη της. Αυτό μας θυμίζει λίγο τα πράγματα που έκανε ο Σνέιπ για την Λίλι. Τέλος, αυτό φάνηκε ακόμα πιο πολύ στην Πέμπτη σεζόν, που ο Κόουλ προέβει σε μια σειρά ακραίων ενεργειών για να ξανακερδίσει τη Φοίβη.

TheoMentz

Πετάω μαζί με τις μάγισσες, ιππεύω δράκους, κάνω σκανταλιές μαζί με τα ξωτικά και κολυμπάω μαζί με τις γοργόνες, αλλά κατά βάθος είμαι ένα απλό παιδί.

No Comments

Post a Comment