Ο Καθηγητής και ο Τρελός | Η νέα ταινία εποχής που μας ταξιδεύει στο Λονδίνο του 19ου αιώνα - The Daily Owl
fade
52040
post-template-default,single,single-post,postid-52040,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Ο Καθηγητής και ο Τρελός | Η νέα ταινία εποχής που μας ταξιδεύει στο Λονδίνο του 19ου αιώνα

Βρισκόμαστε στο Λονδίνο του 1872. Ο καθηγητής James Murray έχει ξεκινήσει να συγκεντρώνει ορισμούς λέξεων με σκοπό να εκδώσει το Λεξικό της Οξφόρδης για την αγγλική γλώσσα, όταν λαμβάνει χιλιάδες λήμματα από τον Dr. W.C. Minor, ο οποίος είναι τρόφιμος σε άσυλο φρενοβλαβών. 

 

 

 

Ο “Καθηγητής και ο Τρελός“, μια ιστορία ιδιοφυΐας, τρέλας και εμμονής για δυο σημαντικούς ανθρώπους που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο χώρο των γραμμάτων, κάνει σήμερα πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους, με τους Mel Gibson και Sean Penn στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Μαζί τους πρωταγωνιστούν και οι Natalie Dormer, Ioan Gruffudd, Jeremy Irvine, Laurence Fox και Jennifer Ehle. 

 

Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο The Surgeon of Crowthorne του Simon Winchester, και η σκηνοθεσία ανήκει στον P.B. Shemran. Δείτε το trailer με ελληνικούς υπότιτλους:

 

 

 

Διαβάστε ακόμα: 

12 ταινίες εποχής για τη βρετανική μοναρχία

10 βρετανικές μίνι – σειρές εποχής

4 μίνι σειρές με τον Benedict Cumberbatch 

10 σειρές εποχής που είναι διαθέσιμες στο Netflix

7 λιγότερο γνωστές σειρές για τη Βικτωριανή Εποχή

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment