Μια Νομική Σχολή προσφέρει μάθημα από τον κόσμο του Harry Potter - The Daily Owl
fade
48945
post-template-default,single,single-post,postid-48945,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Μια Νομική Σχολή προσφέρει μάθημα από τον κόσμο του Harry Potter

‘Ενα πανεπιστήμιο στην Ινδία, που συγκαταλέγεται μάλιστα ανάμεσα στα καλύτερα της χώρας, αποφάσισε να προσφέρει στους φοιτητές του ένα μάθημα εμπνευσμένο από τον μαγικό κόσμο του Harry Potter. Συγκεκριμένα, η Νομική Σχολή του Εθνικού Πανεπιστημίου της Καλκούτας στη Δυτική Βεγγάλη προσφέρει στους φοιτητές του ένα μάθημα με τίτλο “Σημεία Σύνδεσης ανάμεσα στη Λογοτεχνία του Φανταστικού και το Νόμο: Το Σύμπαν του Χάρι Πότερ της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ“. Στο μάθημα αυτό εξετάζεται η σχέση και οι παραλληλισμοί ανάμεσα στον κόσμο των muggles και την πραγματική ζωή με τις νομικές πλευρές που προκύπτουν από τη χρήση μαγείας στον κόσμο της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ

 

 

 

Το μάθημα εξετάζει ζητήματα όπως η σύγκριση των δικαιωμάτων των διαφόρων κοινωνικών τάξεων (κάστες) στην Ινδία με τα δικαιώματα των σπιτικών ξωτικών και την περιθωριοποίηση των λυκανθρώπων, το Quidditch και το αθλητικό δίκαιο, τη “μαγική δικονομία” και συγκεκριμένα τις δικαστικές διαδικασίες που τηρούνται στα δικαστήρια του μαγικού κόσμου (Wizengamot), καθώς και, από ποινικά ζητήματα, την αθωότητα του Sirius Black. 

 

 

 

Σύμφωνα με τον καθηγητή Shouvik Kumar Guha που σχεδίασε το μάθημα και την ύλη του, το περιεχόμενό του αποτελεί ένα πείραμα, στο πλαίσιο του οποίου ενθαρρύνεται η δημιουργική σκέψη των φοιτητών. “Με το υπάρχον σύστημα, απλά λέμε στους μαθητές τι λέει το γράμμα του νόμου. Θα μπορούν να εφαρμόσουν παλαιότερους νόμους σε καταστάσεις που δεν έχουν αντιμετωπίσει ξανά; Επίσης μπορείτε να δείτε πολλά παραδείγματα με τον τρόπο που τα μέσα ενημέρωσης επηρεάστηκαν από τους θεσμούς στον κόσμο του Potter και να βρείτε παραλληλισμούς με τον πραγματικό κόσμο. Το σύμπαν της Ρόουλινγκ μιλάει για τους θεσμούς που σε κάποιες περιπτώσεις αποτυγχάνουν“. 

 

Το μάθημα διαρκεί 45 ώρες και μόλις 40 μαθητές μπορούν να γραφτούν για να το παρακολουθήσουν. Πριν από χρόνια το Πανεπιστήμιο του Durham στη Μεγάλη Βρετανία είχε προσφέρει ένα παραπλήσιο μάθημα με έμπνευση τον κόσμο του Harry Potter, εξετάζοντας το κοινωνιολογικό και πολιτισμικό πλαίσιο του μαγικού σύμπαντος και τους λόγους για τους οποίους έγινε ένα από τα δημοφιλέστερα στον κόσμο. 

 

 

 

Πηγή: Insider

 

Διαβάστε ακόμα:

Πώς θα άλλαζε η ιστορία του Χάρι Πότερ αν διαδραματιζόταν στο σήμερα;

Νέα συλλεκτικά χαριποτερικά γραμματόσημα

Επιρροές και αναλογίες στον κόσμο της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ

5 φορές που η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ μας σόκαρε

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment