Το Netflix ετοιμάζει τηλεοπτική σειρά για τον Μέγα Αλέξανδρο - The Daily Owl
fade
63794
post-template-default,single,single-post,postid-63794,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Το Netflix ετοιμάζει τηλεοπτική σειρά για τον Μέγα Αλέξανδρο

Μέσα στον Φεβρουάριο ξεκινούν τα γυρίσματα της νέας σειράς εποχής του Netflix με τίτλο Alexander the Great, και πρωταγωνιστή τον Βρετανό ηθοποιό Ben Whishaw (Mary Poppins Returns, Paddington).

 

 

 

Τη σκηνοθεσία της σειράς έχει αναλάβει ο Jack Holland και τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν μέσα στο χειμώνα στην όαση Σίβα της Αιγύπτου, αλλά και στο Μαρόκο, με τη συμμετοχή και ντόπιων ηθοποιών. Ελάχιστες πληροφορίες έχουν γίνει γνωστές για την υπόθεση της σειράς, ωστόσο είναι πιθανό να εμβαθύνει στην εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αίγυπτο, από την οποία εκδίωξε τους Πέρσες κι έτσι έγινε δεκτός ως ελευθερωτής.

 

Η ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αίγυπτο ήταν πολύ σημαντική και καθόρισε σε μεγάλο βαθμό τη μετέπειτα πορεία του. Αφού αναδιοργάνωσε το στρατό της Αιγύπτου και πραγματοποίησε αλλαγές στις πολιτικές δομές της, ίδρυσε στο Δέλτα του Νείλου την πόλη της Αλεξάνδρειας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη γη των Φαραώ επισκέφτηκε το Μαντείο του Άμμωνος στην έρημο Σίβα, όπου ζήτησε από το μάντη να μάθει αν έχει θεϊκή καταγωγή. Σημειώνεται πως ο ίδιος όσο βρισκόταν στην Αίγυπτο λατρεύθηκε από τους κατοίκους, στέφθηκε Φαραώ, “γιος του Άμμωνα” και έτσι εξέφρασε την επιθυμία του να ταφεί στο πιο πάνω ιερό, με μια μερίδα αρχαιολόγων να υποστηρίζει ακόμα και σήμερα ότι εκεί βρίσκεται θαμμένος ο τάφος του. 

 

Μέχρι να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα της νέας σειράς εποχής, τον Whishaw θα δούμε στην 4η σεζόν της σειράς Fargo, καθώς και στη νέα ταινία James Bond, “No Time to Die“, όπου θα επιστρέψει στο ρόλο του Q. 

 

Διαβάστε ακόμα:

Luna Nera: H νέα σειρά εποχής για το κυνήγι μαγισσών στον Μεσαίωνα έρχεται στο Netflix

Οι νέες σειρές και ταινίες που έρχονται στο Netflix τον Ιανουάριο

Chilling Adventures of Sabrina: Ημερομηνία πρεμιέρας της 3ης σεζόν

Ragnarok: H νέα σειρά φαντασίας του Netflix με τον πρωταγωνιστή του SKAM

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment