Netflix | Ας μιλήσουμε για το σεξ μέσα από 5+1 παραγωγές του - The Daily Owl
fade
67812
post-template-default,single,single-post,postid-67812,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Netflix | Ας μιλήσουμε για το σεξ μέσα από 5+1 παραγωγές του

Σεξ: ένα από τα βασικά γνωρίσματα της φύσης μας και κατ’επέκταση της κοινωνίας μας. Παρά την «ντροπή» και τα κρυφά γελάκια που συνοδεύουν ακόμα τη λέξη αυτή, κυρίως λόγω των πολλών ταμπού που συνδέονται με αυτή την πολυδιάστατη έννοια – το σεξ αποτελεί ένα από τα κύρια θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η δημοφιλής πλατφόρμα streaming Netflix διαθέτει μια συλλογή από ενδιαφέρουσες σειρές και ταινίες που ρίχνουν φως στις διάφορες πτυχές του σεξ, τόσο από επιστημονικής άποψης, όσο και από κοινωνικής.  

 

 

 

Εξηγήσεις: Το σεξ

 

 

Γιατί νιώθουμε έλξη για κάποιους ενώ για άλλους όχι; Πώς έγινε η καρδιά το σύμβολο της αγάπης και του έρωτα; Τι σχέση έχουν οι σεξουαλικές φαντασιώσεις με την τρομοκρατία; Σε αυτή τη σειρά ντοκιμαντέρ της μιας σεζόν δίνονται απαντήσεις και εξηγήσεις σχεδόν σε όλα τα βασικά ερωτήματα περί σεξ. Κι εφόσον το σεξ είναι μια πολυδιάστατη έννοια, οι εξηγήσεις είναι επίσης πολυδιάστατες, καθώς προκύπτουν μέσα από απαντήσεις ανθρώπων που ανήκουν σε διάφορες πληθυσμιακές ομάδες. Το ντοκιμαντέρ έχοντας ως βάση την επιστήμη μας εφοδιάζει με γνώσεις από τη βιολογία και τη χημεία του ανθρώπινου σώματος, την ιστορία του ανθρώπου μέσα από την ερωτική επαφή και την προσπάθειά του να δώσει εξηγήσεις μέσω της αστρολογίας ή να εκφραστεί για τις επιθυμίες του μέσω της λογοτεχνίας και των λέξεων σε κάθε γλώσσα. Από τις ερωτικές φαντασιώσεις και την έλξη μέχρι την αντισύλληψη και τον τοκετό θα καταλάβετε τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα και γιατί, γνωρίζοντας τελικά καλύτερα τον κόσμο, την ανθρώπινη φύση και, φυσικά, τον εαυτό σας.

 

 

Sex Education

 

 

Η μυθοπλασία είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές πληροφοριών για το σεξ, από την οποία μαθαίνουμε ίσως και τις πρώτες πληροφορίες για αυτό, ως παιδιά και ως έφηβοι, είτε είναι ρεαλιστική η απεικόνιση που παρέχουν για το θέμα, είτε όχι. Στη ρηξικέλευθη και εξαιρετικά καλογραμμένη εφηβική σειρά του Netflix Sex Education παρέχεται η σεξουαλική παιδεία που θα έπρεπε να υπάρχει σε κάθε εκπαιδευτικό σύστημα. Στη σειρά θίγονται όλα τα ερωτήματα και οι ανασφάλειες που προκύπτουν σε έναν έφηβο που το σώμα του αρχίζει να ξυπνά σεξουαλικά. Όμως δε χρειάζεται να είσαι έφηβος για να τη δεις διότι δεν είναι μόνο θέμα γνώσεων περί σεξ αλλά και απενοχοποίησης από όλες αυτές τις ντροπές και τις αμφιβολίες με τις οποίες είναι εμποτισμένη η κοινωνία μας μέχρι σήμερα.

 

          

 

 

Ζητούνται Καυτά Κορίτσια σε Έξαψη

 

 

H σειρά μέσα από την οποία προβάλλεται το πώς η τεχνολογία έχει επηρεάσει και συνδεθεί άρρηκτα με το σεξ, ενώ πραγματοποιεί και μια βουτιά στη βιομηχανία του πορνό – αλλά αυτή τη φορά πίσω από τις κάμερες – παρουσιάζει θέματα όπως το πορνό και ο φεμινισμός, η κουλτούρα του Tinder, αλλά και τα camgirls. Συνεντεύξεις με πορνοστάρ που εξηγούν πως αποφάσισαν να ασχοληθούν με τον κλάδο έως και περιπτώσεις όπου η τεχνολογία μετατράπηκε για άλλη μια φορά από εργαλείο σε όπλο θα σας κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον.

 

 

 

 

Απελευθερωμένοι: Η Νέα Σεξουαλική Επανάσταση

 

 

 

Πώς η ποπ κουλτούρα διαμορφώνει τις ερωτικές επιθυμίες, τη σεξουαλικότητα, τη βία και τελικά την ερωτική επαφή; Αυτή την ερώτηση ανάμεσα σε πολλές άλλες επιδιώκει να απαντήσει το ντοκιμαντέρ Liberated, μέσα από συνεντεύξεις νέων που συγκεντρώνονται κάθε χρόνο σε ένα από τα μεγαλύτερα beach party του κόσμου στην Panama City με έναν και μόνο σκοπό, να περάσουν καλά. Από τα αθώα χρόνια της παιδικής ηλικίας μέχρι την εφηβεία και την ενηλικίωση δεχόμαστε μηνύματα από διάφορα μέσα για το πως «πρέπει» να είμαστε. Τώρα πια η τολμηρή σεξουαλικότητα δεν είναι στο περιθώριο της αγοράς όπως κάποτε αλλά στην καρδιά της. Το σεξ «πουλάει» παντού. Δεχόμαστε καταιγισμό σημάτων σε ταινίες, τραγούδια, ρουχισμό, βιντεοκλίπ, social media κτλ. Πώς “πρέπει” να ντύνεται κάποιος για να αρέσει; Είναι τελικά η “πορνογραφικοποίηση” του πολιτισμού η νέα σεξουαλική επανάσταση και τι σχέση έχει με τη σεξουαλική επανάσταση των 60s; Αυτά και άλλα πολλά κοινωνικά θέματα παρουσιάζονται σε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα παραγωγή. 

 

 

 

 

Too hot to handle

 

 

Το ριάλιτι αυτό δίνει μια έξυπνη και πρωτότυπη διάσταση στην trash τηλεόραση. Σε όλα τα ριάλιτι οι διαγωνιζόμενοι πάνε να αποκτήσουν φήμη, να περάσουν καλά και να κερδίσουν λεφτά – όπως εξάλλου και σε αυτό – ωστόσο στην εν λόγω παραγωγή το βασικό θέμα είναι η αποχή από το σεξ. Οι παίκτες προφανώς και δεν μονάζουν, όμως όποιος απέχει κερδίζει λεφτά, ενώ κάθε είδους ερωτική επαφή κοστολογείται. Η συγκεκριμένη παραγωγή συνιστά ένα τέλειο κοινωνικό πείραμα που αποπειράται να αναδείξει το πώς κοστολογούμε τον εαυτό μας και τις επαφές μας μέσα και έξω από τα ριάλιτι. Πέρα από τα πιο πάνω βαθυστόχαστα θέματα, η συγκεκριμένη παραγωγή αξίζει και για τα σχόλια της κωμικού και παρουσιάστριας Desiree Burch, της οποίας ο λόγος είναι γεμάτος χιούμορ και καυστικότητα και συγκριτικά με την αφέλεια των παιχτών τα σχόλιά της θα σας κάνουν να γελάσετε δυνατά και να τη θέλετε για κολλητή της. 

 

 

 

Μετά το πορνό

 

 

Σε αυτή τη σειρά ντοκιμαντέρ εξερευνώνται οι καριέρες και οι ζωές κορυφαίων πορνοστάρ καθώς και το πώς μοιάζει η προσαρμογή τους στην κοινωνία μετά το τέλος της καριέρας τους. Πώς ο κόσμος που λατρεύει τα ίδια πρόσωπα στην οθόνη τα περιθωριοποιεί στην πραγματική ζωή και γιατί; 

 

Αν κάποιες από τις παραπάνω παραγωγές έχουν εξάψει το ενδιαφέρον σας, συνιστούμε να πατήσετε το play ανεπιφύλακτα και να παρακολουθήσετε κάτι διαφορετικό. 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Αν λατρέψατε το Sex Education, τότε αυτές οι σειρές του Netflix είναι για εσάς

Sex Education: Ανανεώθηκε για 3η σεζόν

Circus of Books | Πώς ένα ζευγάρι “έσωσε” με το βιβλιοπωλείο του την LGBTQ κοινότητα και κουλτούρα του L.A.

EnchantedFeather

"The game is afoot"

No Comments

Post a Comment