"Ο Νεαρός Άντερσεν": Η ταινία εποχής του Netflix για τη ζωή του παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν - The Daily Owl
fade
74254
post-template-default,single,single-post,postid-74254,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

“Ο Νεαρός Άντερσεν”: Η ταινία εποχής του Netflix για τη ζωή του παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

O Νεαρός Άντερσεν” (στα δανέζικα: Unge Andersen) είναι μια ταινία εποχής σε σκηνοθεσία Rumle Hammerich (The Bridge), που διαδραματίζεται στις αρχές του 19ου αιώνα στην Κοπεγχάγη.

 

 

 

Η παραγωγή της Nordisk Film προβλήθηκε για πρώτη φορά στην τηλεόραση το 2005 σε δυο μέρη. Η υπόθεση εστιάζει στα πρώτα χρόνια ζωής του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο οποίος γεννήθηκε το 1805 και στα 11 χρόνια του έμεινε ορφανός από πατέρα. Φοίτησε αρχικά σε ένα μικρό σχολείο για άπορα παιδιά και όταν έκλεισε 14 μετακόμισε στην δανέζικη πρωτεύουσα με σκοπό να γίνει ηθοποιός του Βασιλικού Θεάτρου. Σταδιακά άρχισε να ασχολείται με τη συγγραφή και, εγκαταλείποντας τα όνειρά του να διακριθεί στην υποκριτική, αποφάσισε να εστιάσει στην ενασχόληση που έμελλε να αποδειχτεί η μεγαλύτερη αγάπη του και ο μοναδικός σκοπός της ζωής του.

 

 

 

 

 

 

Ο μικρός Άντερσεν έζησε μια σειρά από απογοητεύσεις και μεγάλες δυσκολίες κατά τη διάρκεια της εφηβείας του, και αυτές αποτυπώνονται στην ταινία εποχής όπου πρωταγωιστούν οι Simon Dahl Thaulow, Peter Steen, Lars Brygmann (Borgen, Equinox) και Stine Fischer Christensen. 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Αυτές είναι οι πέντε καλύτερες σκανδιναβικές σειρές του Netflix

Τρεις σειρές για να σας καλύψουν το κενό μετά το Borgen

Πέντε σκανδιναβικές σειρές μυστηρίου και εγκλήματος που πρέπει να έχετε δει

Oι νέες σειρές & ταινίες εποχής που ανυπομονούμε να δούμε μέσα στο 2021

Πέντε σειρές εποχής του 2020 που ξεχωρίσαμε

No Comments

Post a Comment