Νέα σειρά παιδικών βιβλίων: Μορτίνα - The Daily Owl
fade
46397
post-template-default,single,single-post,postid-46397,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow child-child-ver-1.0.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11,vc_responsive

Νέα σειρά παιδικών βιβλίων: Μορτίνα

Η νέα σειρά παιδικών βιβλίων της Barbara Cantini με κεντρική ηρωίδα τη Μορτίνα κυκλοφόρησε σε μετάφραση και προσαρμογή κειμένου της Γιούλης Δελιοπούλου από τις Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα.

 

 

 

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Το πρώτο βιβλίο της σειράς με πρωταγωνίστρια τη Μορτίνα έχει τίτλο Μορτίνα: Μια ιστορία για να πεθάνεις από τα γέλια. 

 

Η Μορτίνα είναι ένα μικρό κορίτσι που ζει στην Ξεπεσμένη Έπαυλη μαζί με τη θεία Εκλιπούσα. Μοναδική της παρέα είναι ο Μύθος, ο πιστός αλμπίνος σκύλος της, καθώς η Μορτίνα δεν μπορεί εύκολα να βγει από την Έπαυλη στον έξω κόσμο, καθώς την εμποδίζει το γκριζοπράσινο δέρμα της και οι ευμεγέθεις μωβ κύκλοι κάτω από τα μάτια της. Η Μορτίνα ψάχνει απεγνωσμένα έναν φίλο, όμως πιστεύει πως κανένα παιδάκι δεν θα θέλει να τη συναναστραφεί, όχι απλά εξαιτίας της εμφάνισής της, αλλά επειδή είναι ζόμπι. 

 

Καθώς τα άλλα παιδιά της γειτονιάς ετοιμάζονται να βγουν έξω για τους εορτασμούς του Halloween, η ατρόμητη Μορτίνα καταστρώνει το σχέδιό της, ώστε να κάνει την πρώτη της έξοδο από την Ξεπεσμένη Έπαυλη: καθώς όλοι θα είναι ντυμένοι τέρατα, θα κυκλοφορήσει έξω χωρίς να κρύψει τίποτα. Οι περιπέτειες της Μορτίνα θα ξεκινήσουν γρήγορα στον έξω κόσμο, όμως η ίδια θα μάθει πως η φιλία μπορεί να αποκτήσει διάφορες μορφές. 

 

 

Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς, με τίτλο Η Μορτίνα και ο φίλος φάντασμα η Cantini αφηγείται τη νέα περιπέτεια της μικρής ηρωίδας, που αντιμετωπίζει ένα παιδί φάντασμα, που έχει προσπαθήσει να μπει στο σπίτι της τις παραμονές της Παμπάλαιης Πρωτοχρονιάς, χωρίς όμως να θυμάται το όνομά του. 

 

 

 

 

Λίγα λόγια για τα βιβλία της σειράς:

Η σειρά Μορτίνα περιλαμβάνει ήδη δυο εξαιρετικά εικονογραφημένα βιβλία που μιλούν στα παιδιά για τη φιλία, την αποδοχή και την ανεκτικότητα. Το χιούμορ και η άμεση γραφή της Cantini μαθαίνουν στα παιδιά να μη φοβούνται για τον εαυτό τους, να αποδέχονται αυτό που είναι και να ζητούν από τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Tα βιβλία της σειράς Μορτίνα της Barbara Cantini είναι διαθέσιμα στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

 

 

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα και εικονογράφο:

Η Barbara Cantini γεννήθηκε στη Φλωρεντία το 1977. Σπούδασε animation και εργάστηκε ως σκιτσογράφος σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης (RAI) έως το 2011, οπότε κέρδισε τον διαγωνισμό του «εικονογράφου της χρονιάς». Από τότε ξεκίνησε να συνεργάζεται με Αμερικανούς, Άγγλους και Ιταλούς εκδότες με αυτή της την ιδιότητα. Η «Μορτίνα» είναι το πρώτο βιβλίο που γράφει και εικονογραφεί.

 

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για τα βιβλία εδώ

Επίσημη ιστοσελίδα του Εκδοτικού Οίκου Πεδίο – Ελληνικά Γράμματα

Facebook Page του Εκδοτικού Οίκου Πεδίο – Ελληνικά Γράμματα

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Τα αγαπημένα μας παιδικά βιβλία

Τα 10 καλύτερα βιβλία για να ανοίξεις την πόρτα στο παραμύθι

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment