Ήταν η Νάρνια η έμπνευση της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ για τους Κοιτώνες του Χόγκουαρτς; - The Daily Owl
fade
39741
post-template-default,single,single-post,postid-39741,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Ήταν η Νάρνια η έμπνευση της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ για τους Κοιτώνες του Χόγκουαρτς;

Ένα από τα αγαπημένα βιβλία της Τζόαν Ρόουλινγκ όταν ήταν παιδί είναι «Τα χρονικά της Νάρνια» του Κλάιβ Στέιπλς Λιούις. Αυτό είναι φανερό και στο Χάρι Πότερ, όπου παρατηρούνται αρκετές ομοιότητες μεταξύ των δύο βιβλίων. Μάλιστα, οι χαρακτήρες των τεσσάρων αδερφών Πίβενσι ταιριάζουν πολύ με τους χαρακτήρες των τεσσάρων ιδρυτών του Χόγκουαρτς. Μήπως, λοιπόν, αυτά τ’ αδέρφια αποτελούν την έμπνευση της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ; Εξάλλου, είναι γνωστό ότι η συγγραφέας έχει δανειστεί ιδέες, θέματα και μύθους από τις ιστορίες που διάβαζε.

 

 

By tsorin (Tumblr)

 

 

 

 

Πίτερ Πίβενσι Γκόντρικ Γκρίφιντορ

 

Ο Πίτερ είναι  ένας γενναίος και παράτολμος Γκρίφιντορ, καθώς και φυσικός ηγέτης και ικανότατος πολεμιστής. Ως ο μεγαλύτερος από τ’ αδέρφια του είναι συνηθισμένος στο να κρατάει τα ηνία, αν και δε δρα πάντα με κάποιο σχέδιο. Μερικές φορές τυφλώνεται από την περηφάνια του και δε θα διστάσει να συγκρουστεί με όποιον την προσβάλει. Έχει και αυτός ένα ξίφος σαν τον Γκόντρικ, που ήταν δώρο από τον Άγιο Βασίλη.

 

 

 

 

 

 

 Σούζαν Πίβενσι Ροβένα Ράβενκλοου

 

Η Σούζαν είναι μία έξυπνη και διανοούμενη Ράβενκλοου. Είναι η πιο λογική και προσεχτική  από τα τέσσερα αδέρφια και δε δρα ποτέ αν δεν έχει συλλέξει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και χωρίς κάποιο σχέδιο. Αντίθετα με τη Λούσι χρειάζεται αποδείξεις για να πιστέψει το οτιδήποτε και αντιμετωπίζει τα πάντα με σκεπτικισμό. Στα τελευταία βιβλία, η Σούζαν σταμάτησε να πιστεύει στη Νάρνια, επειδή δεν ταίριαζε με τις λογικές αρχές του κόσμου. Τέλος, έχει μεγάλη ομορφιά και γοητεία, όπως και η ιδρύτρια του Ράβενκλοου.

 

 

 

 

 

Έντμουντ Πίβενσι Σαλαζάρ Σλίθεριν

 

 

Ο Έντμουντ, όπως και η πλειοψηφία του κοιτώνα Σλίθεριν είναι ιδιαίτερα περίπλοκο άτομο. Αντίστοιχα, με τους τέσσερις ιδρυτές του Χόγκουαρτς, έτσι κι αυτός συγκρούστηκε με τ’ αδέρφια του και κυρίως με τον Πίτερ (Γκρίφιντορ). Η Λευκή Μάγισσα τον ξεγέλασε εύκολα να προδώσει τ’ αδέρφια του εκμεταλλευόμενη τη φιλοδοξία του για δύναμη και αναγνώριση. Αφού, όμως, ενώθηκε πάλι με τ’ αδέρφια του, τους έμεινε πιστός για πάντα και έκανε πρόθυμα μεγάλες θυσίες για χάρη τους. Τέλος, ο Έντμουντ συνήθιζε να δουλεύει μόνος τους, ενίοτε και μυστικά, για να πετύχει τους στόχους του.

 

 

 

Λούσι Πίβενσι Χέλγκα Χάφλπαφ

 

 

Η Λούσι, ως χαρακτηριστική Χάφλπαφ, είναι ένας από τους πιο ευγενικούς και καλόκαρδους χαρακτήρες των βιβλίων. Από τον κ. Τούμνους ως και τους κάστορες, αγαπάει και αποδέχεται όσους γνωρίζει χωρίς εξαιρέσεις. Η Λούσι συγχωράει εύκολα και είναι πιστή στα δικά της άτομα. Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει την ακλόνητη πίστη της στον Άσλαν και στη Νάρνια. Παράλληλα, η Λούσι διέπεται από ανδρεία και πολεμική αρετή, αλλά αντίθετα με τον Πίτερ δεν ορμά στη μάχη με την πρώτη ευκαιρία. Πολεμά, για να προστατέψει τους ανθρώπους που αγαπά.

 

 

ΠΗΓΗ: Mugglenet.com

 

Διαβάστε ακόμα:

H “Narnia” έρχεται στο Netflix από τον σεναριογράφο του Coco

 

TheoMentz

Πετάω μαζί με τις μάγισσες, ιππεύω δράκους, κάνω σκανταλιές μαζί με τα ξωτικά και κολυμπάω μαζί με τις γοργόνες, αλλά κατά βάθος είμαι ένα απλό παιδί.

No Comments

Post a Comment