Μαγκλ και μαγικά Χριστούγεννα: Ομοιότητες και διαφορές - The Daily Owl
fade
46652
post-template-default,single,single-post,postid-46652,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Μαγκλ και μαγικά Χριστούγεννα: Ομοιότητες και διαφορές

 

Τα Χριστούγεννα είναι πάντα μια μαγική εποχή, είτε είσαι μάγος, είτε μαγκλ. Σε τι διαφέρουν και πού μοιάζουν τα Χριστούγεννα στον κόσμο του Χάρι Πότερ και τον πραγματικό κόσμο;

 

 

Το Φαγητό

 

 

Στο σπίτι της Molly Weasley ίσως η (μαγεμένη) γαλοπούλα να βουτάει στη μαρινάδα μόνη της (και να κλείνει την πόρτα του ψυγείου καθώς κολυμπάει στη γαβάθα της) και οι πουτίγκες να ίπτανται στη Μεγάλη Σάλα του Hogwarts, όπως και να έχει, όμως, το μενού είναι πάνω κάτω κοινό για τους μαγκλ και τους μάγους. Φυσικά, για όσους κάνουν Χριστούγεννα στο Hogwarts, το φαγητό δεν τελειώνει ποτέ, καθώς ανανεώνεται διαρκώς πάνω στα τραπέζια – πράγμα που μπορεί και να μην είναι, βέβαια, πολύ καλό, γιατί ενδέχεται να σε πάρει ο ύπνος επί τόπου από τη βαρυστομαχιά. 

 

 

 

Τα Δώρα

 

 

Όπως ακριβώς οι μαγκλ, έτσι και οι μάγοι έχουν έθιμο να ανταλλάσσουν δώρα τα Χριστούγεννα. Σε γενικές γραμμές τα δώρα των μαγκλ μπορεί να είναι αρκετά παραπλήσια με αυτά των μάγων (όλοι έχουμε μια θεία που πλέκει πουλόβερ, όπως η Molly Weasley), ενίοτε όμως κάποιος μάγος ή μάγισσα μπορεί να πάρει δώρο έναν αόρατο μανδύα (όπως ο Χάρι Πότερ στα πρώτα Χριστούγεννα που έκανε στο Hogwarts) ή μαγικά γλυκά όπως οι σοκολατένιοι βάτραχοι και τα Μαγικά Φασόλια σε Όλες τις Γεύσεις. Πλέον, βέβαια, τα Μαγικά Φασόλια σε Όλες τις Γεύσεις κυκλοφορούν και στον κόσμο των μαγκλ, οπότε οι διαφορές μάγων και μαγκλ στα χριστουγεννιάτικα δώρα όλο και μειώνονται. 

 

 

 

Οι Παραδόσεις

 

 

Τα κάλαντα, το φιλί κάτω από το γκι και το eggnog είναι μερικές παραδόσεις των μαγκλ τις οποίες διατηρούν με συνέπεια και οι μάγοι – άσχετα αν μπορείς να ανοίξεις την πόρτα σου την παραμονή των Χριστουγέννων και να δεις μια μαγεμένη πανοπλία ιππότη να προσπαθεί να σου τραγουδήσει το “Τρίγωνα Κάλαντα”. Ακόμα μια ομοιότητα στις παραδόσεις των μάγων και των μαγκλ είναι τα πάρτι που διοργανώνονται την περίοδο των Χριστουγέννων. Βέβαια, οι μαγκλ έχουν ως παράδοση να ξαναβλέπουν και τις 8 ταινίες Χάρι Πότερ, πράγμα που δεν μπορούν να κάνουν οι μάγοι. 

 

 

 

Η Διακόσμηση

 

 

Όσο οι μαγκλ προσπαθούν να χωρέσουν στο αυτοκίνητό τους το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους, τη φάτνη και τις μπάλες τους, οι μάγοι στολίζουν πάρα πολύ ξεκούραστα το σπίτι τους με ξόρκια, ενώ στη Μεγάλη Αίθουσα του Hogwarts τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια είναι νεράιδες και το χιόνι που φαίνεται να πέφτει από το ταβάνι είναι, φυσικά, μαγεμένο. Τα Christmas Crackers των μάγων είναι, επίσης, πιο εντυπωσιακά, καθώς μόλις “σκάσουν” μπορούν να αποκαλύψουν από καπέλα μέχρι ποντίκια, ενώ τα αντίστοιχα των μαγκλ συνήθως διαθέτουν μια χάρτινη διπλωμένη κορόνα και, κατά περίπτωση, κομφετί ή ζαχαρωτά. Βέβαια, κανένας μαγκλ (ούτε καν ο Γιώργος Πατούλης στολίζοντας τον Δήμο Αμαρουσίου) δεν κατάφερε να φτάσει το διακοσμητικό δημιουργικό απόγειο των δίδυμων αδελφών Weasley, Fred και George, όταν αντί για αστέρι στην κορυφή του δέντρου τοποθέτησαν έναν χρυσό νάνο με ρούχα μπαλέτου. 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Πλέον μπορείτε να φορέσετε τα χριστουγεννιάτικα πουλόβερ του Χάρι και του Ρον

Όλα τα Χριστούγεννα στον κόσμο του Χάρι Πότερ και η σημασία τους

Χριστούγεννα στον κόσμο του Χάρι Πότερ

Μαγικά χαριποτερικά στολίδια για το δέντρο σας

Χριστουγεννιάτικα δέντρα με διακόσμηση από τον κόσμο του Χάρι Πότερ

Τα ομορφότερα LEGO Harry Potter για να κάνεις δώρο φέτος τα Χριστούγεννα

 

 
Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment