Μίνι σειρά εποχής | Jonathan Strange & Mr. Norrell - The Daily Owl
fade
39966
post-template-default,single,single-post,postid-39966,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Μίνι σειρά εποχής | Jonathan Strange & Mr. Norrell

Η σειρά του BBC One Jonathan Strange & Mr. Norrell έκανε πρεμιέρα το 2015 και βασίζεται στην ομότιτλη νουβέλα φαντασίας της Susanna Clarke, που παρουσιάζει σε μια εναλλακτική πραγματικότητα ορισμένα γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων Πολέμων. 

 

 

 

Η σειρά διαδραματίζεται στις αρχές του 19ου αιώνα. Οι Βρετανοί δεν πιστεύουν πλέον στη μαγεία, όμως ο Mr. Norrell καταφέρνει να μετακινήσει αγάλματα στον καθεδρικό ναό του York, αφήνοντας το κοινό άναυδο. Έτσι και μετά από πίεση του φίλου του Childermass, o Norrell πηγαίνει στο Λονδίνο για να βοηθήσει την κυβέρνηση ώστε να κερδίσει τους Ναπολεόντειους Πολέμους. Εκεί ο Norrell θα χρησιμοποιήσει στο φουλ τις μαγικές του ικανότητες, προσπαθώντας ως και να επαναφέρει νεκρούς στη ζωή, με τα αποτελέσματα να προκαλούν το χάος!

 

 

 

 

Σκηνοθέτης της σειράς, που αποτελείται από επτά επεισόδια, είναι ο Toby Haynes, που έχει θητεύσει και στον Doctor Who, ενώ το σενάριο είναι του Peter Harness. Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Eddie Marsan, Bertie Carvel, Alice Englert, Marc Warren, Samuel West, Charlotte Riley, Alan Bentley, Ronan Vibert, Jon R. Brown, Mike Shortall και Lucinda Dryzek.

 

Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment