Τι συνέβη στην Minerva McGonagall μετά τη Μάχη του Hogwarts; - The Daily Owl
fade
62011
post-template-default,single,single-post,postid-62011,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Τι συνέβη στην Minerva McGonagall μετά τη Μάχη του Hogwarts;

Η Minerva McGonagall είναι ένας από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες που δημιούργησε η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ για τα βιβλία Harry Potter και που είδαμε στο σινεμά να ενσαρκώνει η Maggie Smith. Η καθηγήτρια του Hogwarts και επικεφαλής του Κοιτώνα Gryffindor έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα γεγονότα της ιστορίας του Αγοριού που Έζησε, ενώ πολλά χρόνια πριν, κατά τη διάρκεια του Α΄ Μαγικού Πολέμου, είχε βοηθήσει σημαντικά το Υπουργείο Μαγείας, κατασκοπεύοντας τους Θανατοφάγους και παρέχοντας πληροφορίες για αυτούς. Καθοριστικής σημασίας ήταν και η συμβολή της στη Μάχη του Hogwarts, που σήμανε το τέλος μιας ολόκληρης εποχής για τη μαγική κοινότητα. Τι συνέβη όμως στην αγαπημένη μας καθηγήτρια μετά τα γεγονότα των βιβλίων και ταινιών Harry Potter; Μετά την εικόνα ακολουθούν spoilers για όσους δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί. 

 

 

 

 

Μετά το θάνατο του καλού της φίλου Albus Dumbledore, η McGonagall είχε αναλάβει καθήκοντα διευθύντριας στο Hogwarts, οργανώνοντας την αντίσταση κατά των Θανατοφάγων και του Lord Voldemort. Μετά τη Μάχη του Hogwarts, λοιπόν, η καθηγήτρια βραβεύτηκε από τον νέο Υπουργό Μαγείας Kingsley Shacklebolt για την προσφορά της στο Τάγμα του Φοίνικα με το Βραβείο του Τάγματος του Merlin (περισσότερα για το βραβείο εδώ). Μόλις το Hogwarts ήταν ξανά έτοιμο για να λειτουργήσει, η McGonagall επέστρεψε στη θέση της διευθύντριας κι εκεί παρέμεινε τουλάχιστον ως τη σχολική χρονιά 2020-21. Η ίδια πρέπει να προσέλαβε και τον Neville Longbottom για τη θέση του καθηγητή Βοτανολογίας. 

 

 

 

 

Όταν ο Albus Potter και ο Scorpius Malfoy χρησιμοποίησαν τη χρονομηχανή στα γεγονότα του θεατρικού έργου Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί, η McGonagall ήταν αυτή που ενημέρωσε τους γονείς των παιδιών και συνέβαλε στην αποκάλυψη του σχεδίου τους να ταξιδέψουν στο παρελθόν και να σώσουν τον Cedric Diggory. Όταν με το καλό οι Albus και Scorpius επέστρεψαν στο σήμερα, η διευθύντρια του σχολείου τους προσπάθησε να τους μάθει ότι η ειρήνη στον κόσμο απαιτεί θυσίες και ότι δεν αλλάζει έτσι απλά το παρελθόν, κι έτσι καταλάβαμε ότι η σοφία της παρέμεινε αναλλοίωτη στο χρόνο. 

 

Ένα ζήτημα που τέθηκε πρόσφατα σε αμφισβήτηση από το χαριποτερικό κοινό ήταν η ακριβής ηλικία της διευθύντριας του Hogwarts, για την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Λύνουμε το μυστήριο της ηλικίας της Minerva McGonagall

Δείτε τη νεαρή Minerva McGonagall σε μια κομμένη σκηνή από τη 2η ταινία των Φανταστικών Ζώων

Εννιά αξέχαστες στιγμές της Minerva McGonagall

Minerva McGonagall: H σιδηρά κυρία του Hogwarts

 
Meta

Έχω σπουδάσει Μπαγιαντέρα στη Λυών

No Comments

Post a Comment