Το "Middlesex" του Jeffrey Eugenides γίνεται τηλεοπτική σειρά - The Daily Owl
fade
67462
post-template-default,single,single-post,postid-67462,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Το “Middlesex” του Jeffrey Eugenides γίνεται τηλεοπτική σειρά

Το μπεστ σέλερ του ελληνικής καταγωγής βραβευμένου με Pulitzer λογοτέχνη Jeffrey Eugenides θα γίνει τηλεοπτική σειρά σε παραγωγή των Paramount Studios και σύμφωνα με το Variety σεναριογράφος θα είναι ο David Manson, ενώ η Sam Taylor-Johnson (50 Shades of Grey) θα βρίσκεται στο σκηνοθετικό τιμόνι. 

 

Μέχρι στιγμής η νέα δραματική σειρά αναζητά το τηλεοπτικό δίκτυο ή την πλατφόρμα που θα τη φιλοξενήσει, ωστόσο ο Manson έχει συνεργαστεί πολλές φορές με το Netflix (Ozark, Bloodline, House of Cards) κι έτσι δεν είναι απίθανο να δούμε τη σειρά στην εν λόγω υπηρεσία streaming. Η πρώτη απόπειρα να μεταφερθεί στην τηλεόραση το Middlesex έγινε το 2009, επτά χρόνια μετά την πρώτη έκδοση του βιβλίου.

 

 

Η υπόθεση παρουσιάζει την ιστορία της Καλλιόπης Στεφανίδη και της οικογένειάς της που μετανάστευσε από ένα μικρό χωριό της Μικράς Ασίας στο Detroit την περίοδο της ποτοαπαγόρευσης. Κατά τη διάρκεια της εφηβείας της, η Καλλιόπη, έχοντας ήδη αντιληφθεί ότι δεν είναι σαν τα άλλα κορίτσια, βρίσκεται μπροστά σε ένα οικογενειακό μυστικό που σχετίζεται με ένα γενετικό πρόβλημα, και που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή της.  

 

Τα έργα του Eugenides έχουν μεταφερθεί ξανά στην οθόνη, και συγκεκριμένα το The Virgin Suicides έγιεν ταινία από την Sofia Coppola το 1999, ενώ το διήγημά του Baster διασκευάστηκε το 2010 με την ταινία The Switch.

 

Διαβάστε ακόμα:

H λίστα με τα 100 πιο αγαπημένα βιβλία στις ΗΠΑ

The Eddy: H νέα δραματική σειρά του Netflix από το σκηνοθέτη του La La Land

No Comments

Post a Comment