Κυκλοφόρησε σε DVD το ντοκιμαντέρ Harry Potter: A History of Magic - The Daily Owl
fade
34280
post-template-default,single,single-post,postid-34280,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Κυκλοφόρησε σε DVD το ντοκιμαντέρ Harry Potter: A History of Magic

Στις 28 Οκτωβρίου το BBC  προέβαλε το ντοκιμαντέρ που ετοίμασε, σε συνεργασία με τη Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, για την Ιστορία της Μαγείας και τις επιρροές της στον κόσμο του Χάρι Πότερ. Σε ένα δίωρο επεισόδιο περνάει μπροστά από τα μάτια του θεατή όλη η διαδικασία συγγραφής των βιβλίων Χάρι Πότερ, τα πρώτα κείμενα και σκίτσα της Ρόουλινγκ και οτιδήποτε σχετικό αποτελεί πλέον έκθεμα της Βρετανικής Βιβλιοθήκης, όπου διοργανώνεται αυτή την περίοδο η έκθεση Harry Potter: A History of Magic. Εδώ και χρόνια, το χαριποτερικό σύμπαν αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Βρετανικής κουλτούρας, ενώ τα βιβλία της Ρόουλινγκ συγκαταλέγονται στα σημαντικότερα λογοτεχνικά έργα του 21ου αιώνα, καθώς έχουν μεταφραστεί σε πάνω από 40 γλώσσες. 

 

Με ευχάριστο τρόπο ο θεατής, παρέα μαζί με την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, μαθαίνει λεπτομέρειες από την ιστορία προσώπων που υπάρχουν στον κόσμο της συγγραφέα, αλλά υπήρξαν και στην πραγματικότητα, όπως ο Nicolas Flamel. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας στη Βρετανική Βιβλιοθήκη, παρεμβάλλονται  σκηνές με γνωστούς ηθοποιούς  των ταινιών να διαβάζουν διάφορα αποσπάσματα από τα βιβλία του Harry Potter. O εντυπωσιακότερος όλων των ηθοποιών σε όλο το ντοκιμαντέρ δεν είναι άλλος από τον David Thewlis, δηλαδή τον Remus Lupin, o οποίος απαγγέλλει τα κείμενα με ιδιαίτερη παραστατικότητα, που προσδίδει μια ακόμα δόση μαγείας στο θέαμα. 

 

Μέσα από αυτό το ντοκιμαντέρ μπορεί κάποιος να καταλάβει ότι ο κόσμος του Χάρι Πότερ δεν διαφέρει και τόσο από τον δικό μας. Όλα τα ξόρκια, οι χαρακτήρες και οι ιστορίες που μας παρουσίασε η συγγραφέας διαθέτουν μια ιστορική προέλευση και μια λογική εξήγηση. Πρόκειται για μια φανταστική ιστορία η οποία όμως παράλληλα βασίστηκε σε εκτεταμένη έρευνα και σε προσωπική δουλειά της ίδιας. Ένα κόσμος τόσο διαφορετικός από αυτόν των Muggle αλλά παράλληλα με τόσα κοινά στοιχεία από αυτούς. Εξάλλου και η ίδια η Ερμιόνη είχε πει, “Don’t legends have a basis in fact?”

 

 

Το δίωρο ντοκιμαντέρ είναι πλέον διαθέσιμο στο Amazon

 

 

Avatar

"Zω σε ένα κόσμο γεμάτο χορό, ιστορία, γράψιμο και φανταστικούς χαρακτήρες." Proud Griffindor!

No Comments

Post a Comment