Ποιο μέλος του Κοιτώνα Gryffindor έπρεπε κανονικά να ανήκει στον Slytherin; - The Daily Owl
fade
41381
post-template-default,single,single-post,postid-41381,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Ποιο μέλος του Κοιτώνα Gryffindor έπρεπε κανονικά να ανήκει στον Slytherin;

Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί τι θα συνέβαινε αν το Καπέλο της Επιλογής έβλεπε αλλιώς τα πράγματα και είχε κατατάξει αγαπημένους χαρακτήρες σε άλλους Κοιτώνας από αυτούς όπου ανήκαν σε όλη τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Hogwarts. Σύμφωνα με μια δημοφιλή άποψη ανάμεσα σε φανς, ένα μέλος του Κοιτώνα Gryffindor που κατά λάθος δεν ανήκε τελικά στον Slytherin είναι ο Albus Dumbledore

 

 

 

Ας ξεκινήσουμε από τα χαρακτηριστικά των μελών του Κοιτώνα Gryffindor, δηλαδή το θάρρος, το κουράγιο, την παρορμητικότητα και τον ιπποτισμό κι ας συνεχίσουμε με τα χαρακτηριστικά των μελών του Κοιτώνα Slytherin, που διαθέτουν πονηριά, οξυδέρκεια, φιλοδοξία, επινοητικότητα και αποφασιστικότητα. 

 

 

Ήταν λοιπόν ο Dumbledore γενναίος, όπως υπαγόρευε ο Κοιτώνας όπου κατατάχθηκε; 

 

 

Σίγουρα ο Dumbledore ήταν οξυδερκής, όμως η γενναιότητα και το θάρρος δεν ήταν τα άμεσα χαρακτηριστικά που θα μπορούσε να αντιληφθεί κάποιος πάνω του. Καταρχάς, την περίοδο που ο Gellert Grindelwald αλώνιζε την Ευρώπη και ετοιμαζόταν να αλωνίσει και τον κόσμο, διαδίδοντας παντού τις φασιστικές ιδέες του, ο Dumbledore καθόταν στο Hogwarts προσπαθώντας να ενορχηστρώσει μια προσπάθεια παγίδευσής του, χωρίς όμως ο ίδιος να εμπλέκεται άμεσα σε αυτήν. “It has to be you”, λέει στον Newt Scamander στο τρέιλερ της ταινίας Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Η πλήρης εξήγηση αυτής της στάσης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, όμως ο ίδιος σίγουρα φοβόταν τον Grindelwald και τις μεθόδους του. Αν στη θέση του ήταν π.χ. ο Harry Potter, που πράγματι διακρινόταν για το θάρρος του και την παρορμητικότητά του, το πιθανότερο θα ήταν να είχε παρατήσει τις υπόλοιπες υποχρεώσεις του και να είχε ξεκινήσει το ανθρωποκυνηγητό παρά τον όποιο κίνδυνο θανάτου θα αντιμετώπιζε προσωπικά. 

Ήδη σε μια περίσταση, λοιπόν, ο Dumbledore χρησιμοποίησε την επινοητικότητά του και χρησιμοποίησε όλες τις μεθόδους που είχε διαθέσιμες (εκτός από την προσωπική του ασφάλεια) ώστε να δημιουργήσει ένα πολύπλοκο σχέδιο που θα οδηγούσε – κάποια στιγμή και αν όλα πήγαιναν με βάση τους χειρισμούς του – στη σύλληψη του Grindelwald. Αν αυτό δεν είναι χαρακτηριστικό ενός Slytherin, τότε τι είναι; 

 

 

 

Πολλά χρόνια μετά, ο Dumbledore χρησιμοποίησε μια παρόμοια μακιαβελική μέθοδο ώστε να ρίξει στη μάχη ενάντια στον Lord Voldemort μια παρέα τριών ανηλίκων, ανάμεσα στους οποίους υπήρχε μεν ο Harry, που σύμφωνα με την προφητεία ήταν αυτός που θα μπορούσε να οδηγήσει στην πτώση του Σκοτεινού Άρχοντα, χωρίς όμως να είναι εντελώς βέβαιος, ως ενήλικος και υπεύθυνος για τα παιδιά αυτά, ότι το σχέδιό του θα πετύχει χωρίς απώλειες, ευθείες ή παράπλευρες. 

 

Σε σχέση με τον ιπποτισμό, ο Dumbledore διέθετε χαρακτηριστικά όμως η ευγένεια, όμως δεν είχε ιδιαίτερη αίσθηση της δικαιοσύνης, ιδίως σε περιπτώσεις “γκρίζες” και εξ ορισμού πιο δύσκολες για να λάβει κανείς σαφή θέση, δηλαδή σε ό,τι δεν αφορούσε άμεσα τον Lord Voldemort και όσους μάγους βρισκόταν ξεκάθαρα απέναντί του. Το δίκαιο για τον ίδιο διέφερε κατά περίπτωση (ήταν “δίκαιο” να θυσιαστεί ο Harry για παράδειγμα), πράγμα που κρύβεται σε πολλές εκφάνσεις της ζωής του. 

 

 

Dreams

 

Σε σχέση με την πονηριά, με την έννοια του προσεκτικού σχεδιασμού και της λήψης υπόψιν όλων των πιθανών παραγόντων που μπορούν να επηρεάσουν ένα αποτέλεσμα, ο Dumbledore διέθετε μοναδική ικανότητα να εκπονεί σχέδια όπου είχε προνοήσει για τα πάντα, παρότι συχνά αυτά βασιζόταν και εν μέρει στην τύχη. 

 

Τέλος, η φιλοδοξία του και η αποφασιστικότητά του προκύπτουν από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Στα 15 του πραγματοποιούσε ξόρκια και διέθετε μαγική γνώση που η ίδια η Griselda Marchbanks έλεγε ότι δεν είχε δει ξανά στη ζωή της. Στα 18 ήταν έτοιμος να κατακτήσει τον κόσμο μαζί με τον Grindelwald, άσχετα αν τελικά αντιλήφθηκε τα βαθύτερα κίνητρά του και εγκατέλειψε την προσπάθεια. Η θέση του ως Supreme Mugwump (το αντίστοιχο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, αλλά σε επίπεδο οργάνωσης των μάγων) αποτελεί σίγουρα δείγμα φιλοδοξίας, αφού είναι η ύψιστη θέση που μπορεί να λάβει ένας μάγος σε διεθνή οργανισμό, στο πλαίσιο της οποίας καθορίζει τόσο την ατζέντα όσο και – ως έναν βαθμό – το αποτέλεσμα των δράσεων του οργάνου. Μπροστά σε αυτή τη θέση, ακόμα και το γεγονός ότι έγινε Διευθυντής στο Hogwarts μοιάζει λιγότερο σημαντικό, αν και μιλάμε συνολικά για ένα από τα πιο φημισμένα μαγικά σχολεία στον κόσμο. Επίσης, η θέση του Επικεφαλής Μάγου στο Wizengamot σημαίνει ότι διέθετε και δικαστικές εξουσίες ιδιαίτερα διευρυμένες, με το Υπουργείο Μαγείας να είναι το μόνο μαγικό όργανο στο οποίο δεν είχε αναμειχθεί άμεσα. 

 

 

 

Ολοκληρώνοντας τους λόγους για τους οποίους ο Albus Dumbledore μάλλον ήταν Slytherin, προσθέτουμε στη λίστα και το γεγονός ότι δεν διέθετε και ιδιαίτερο σεβασμό για τους κανόνες, καθώς και στον Υπουργό Μαγείας είχε επιτεθεί και είχε απειλήσει ότι θα δραπέτευε από τη μοναδική φυλακή για μάγους, ενώ έκανε χωρίς ενδοιασμούς παράνομα μαγικά μπροστά σε αξιωματούχους του Υπουργείου. 

 

Τι θα συνέβαινε αν λοιπόν ο Dumbledore είχε καταταγεί στον Κοιτώνα Slytherin; Τα ίδια ακριβώς κατά πάσα πιθανότητα, απλώς ίσως θα είχε την ευκαιρία να γνωρίσει λίγο καλύτερα τα γεγονότα γύρω από τον Lord Voldemort, όπως διαδιδόταν στον Κοιτώνα όπου ανήκε και εκείνος. Σε κάθε περίπτωση, η ίδια πολυσύνθετη και συναρπαστική προσωπικότητα θα παρέμενε. 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί ο μάγος Merlin ανήκε στον Κοιτώνα Slytherin;

Συμμετείχαν τελικά οι Slytherin στη Μάχη του Hogwarts;

Δεκαπέντε λόγοι που το Slytherin “τα σπάει”

50 πόντους θα έπαιρνε το Slytherin αν είχε συμπεριληφθεί στην τελευταία ταινία Harry Potter αυτή η σκηνή

No Comments

Post a Comment