Η ιστορία της οικογένειας Black - The Daily Owl
fade
29227
post-template-default,single,single-post,postid-29227,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Η ιστορία της οικογένειας Black

Ένα ρητό λέει πως, όποιος μάγος δεν γνωρίζει την μαγικοϊστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει. Η Ημερήσια Κουκουβάγια σας παρουσιάζει κάθε σημαντικό κεφάλαιο της μαγικοϊστορίας που συνδέεται με τον Χάρι Πότερ και τον κόσμο της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ. Μετά την ιστορία των Potters και των Gaunts, σας παρουσιάζουμε την ιστορία της οικογένειας Black. Ακολουθούν πιθανά spoiler για όσους δεν έχουν διαβάσει και τις 8 ιστορίες Χάρι Πότερ. 

 

 

 

Γενικά στοιχεία

 

05c0a781d1937339d23824c9d81dcc696ee79cc7_hq

 

Πάντα Αγνοί“, είναι το μόττο της οικογένειας Black, το οποίο αναγράφεται στη γαλλική γλώσσα. Οι Black ήταν μια από τις μεγαλύτερες, παλιότερες και πλουσιότερες καθαρόαιμες μαγικές οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας. Συμπεριλήφθηκαν στο Ευρετήριο των Καθαρόαιμων Μαγικών Οικογενειών του Cantakerus Nott, το οποίο εκδόθηκε τη δεκαετία του 1920 και αποτέλεσε το πρώτο βήμα για την αύξηση της έντασης ανάμεσα στις οικογένειες που συμπαθούσαν τους Muggles και σε αυτές που ήθελαν τον απόλυτο διαχωρισμό των ζωών τους. 

 

Το όνομα Black είναι συνώνυμο του πλούτου και της υψηλής κοινωνικής θέσης. Το οικογενειακό δέντρο εκτίθεται στο σαλόνι της οικογένειας στο Λονδίνο, Grimmauld Place, αρ. 12. Ξεκινάει από τον Μεσαίωνα και φτάνει μέχρι τον 21ο αιώνα. 

 

 

 

 

 

Η εξωτερική εμφάνιση 

 

tumblr_inline_n6r6kyo0TD1r5ccn9

 

Οι Black είχαν όμορφα χαρακτηριστικά. Ήταν ψηλοί, αδύνατοι και είχαν ωχρό δέρμα. Είχαν μαύρα μαλλιά και μάτια, με εξαίρεση τη Narcissa Malfoy, η οποία ήταν ξανθιά, την Andromeda Tonks, που είχε καστανά μάτια και, βέβαια, τον Sirius, του οποίου τα μάτια ήταν γκρίζα. Η εξωτερική τους εμφάνιση ήταν αριστοκρατική, πράγμα συμβατό με τις απόψεις τους ότι αποτελούσαν την υψηλή αριστοκρατία του μαγικού κόσμου. Την όμορφη εξωτερική εμφάνιση διατήρησαν, ο Sirius και η Bellatrix, ακόμα και μετά την φυλάκισή τους στο Azkaban, πράγμα σπάνιο για κρατούμενο στην εν λόγω φυλακή, δεδομένων των δύσκολων συνθηκών κράτησης. 

 

 

 

 

Οι βαθιές ρίζες και η καθαρόαιμη εμμονή

 

sirius-black

 

Οι ρίζες της οικογένειας Black εντοπίζονται στον Μεσαίωνα. Πολλά μέλη της οικογένειας υποστήριζαν ότι οι πρόγονοί τους ήταν αποκλειστικά μάγοι και μάγισσες, όμως ο Sirius ήταν βέβαιος ότι τον 20ό αιώνα δεν υπήρχαν πλέον καθαρόαιμες οικογένειες. Η τακτική των Black, την οποία μοιραζόταν με άλλες αντίστοιχα σημαντικές “καθαρόαιμες” μαγικές οικογένειες, ήταν να αφαιρούν τους Muggles και τους Squibs από τα οικογενειακά τους δέντρα.

 

Οι Black πίστευαν ότι το status τους στον μαγικό κόσμο αντιστοιχούσε σε αυτό της βασιλικής οικογένειας στον κόσμο των Muggles. Εξαιτίας της εμμονής τους με την διατήρηση της καθαρότητας, πολλά μέλη της οικογένειας Black ασχολιόταν εντατικά με τις Σκοτεινές Τέχνες και, κατά συνέπεια, υποστήριξαν τον Lord Voldemort στους δυο Μαγικούς Πολέμους. Ορισμένοι έγιναν Θανατοφάγοι, αλλά και όσοι δεν έφτασαν ως εκεί παραδοσιακά συμφωνούσαν με οποιαδήποτε άποψη κρατούσε μακριά τους Muggles από τις ζωές τους. Λίγα μέλη ήταν αυτά που αντιστάθηκαν, όπως ο Sirius, ο οποίος έγινε μέλος του Τάγματος του Φοίνικα και πέθανε πολεμώντας την επιστροφή του Voldemort. 

 

Η εμμονή ορισμένων μελών της οικογένειας με τον αγώνα κατά των Muggles έφτασε κάποτε στο σημείο της κατάθεσης πρότασης νόμου για την νομιμοποίηση του κυνηγιού Muggles. Όταν, όμως, ο Voldemort άρχισε να χάνει έδαφος, πoλλοί υποστηρικτές του από την οικογένεια αυτή έκαναν πίσω. 

 

 

 

 

O πλούτος 

 

 

tumblr_inline_nl7l25Zygv1s8wp3s-1445545340

 

Η οικογένεια διέθετε μεγάλη περιουσία, πράγμα που φαίνεται καταρχάς από την ιδιοκτησία τους στο Grimmauld Place αρ. 12. Στην Μαγική Τράπεζα Gringotts υπήρχε ένα χρηματοκιβώτιο υψίστης ασφαλείας, το Vault 711, το οποίο ανήκε στον Sirius και μετά τον θάνατό του πέρασε στην ιδιοκτησία του Harry Potter περιέχοντας “μια σημαντική ποσότητα χρυσού”. 

 

Οι Black διέθεταν ξωτικά για υπηρετικό προσωπικό, όπως ο Kreacher, τον οποίο προλάβαμε να γνωρίσουμε μέσα από τα βιβλία και τις ταινίες της σειράς. Παρά τη μεγάλη περιουσία τους, το Grimmauld Place βρισκόταν σε κακή κατάσταση, καθώς οι γονείς του Sirius είχαν πεθάνει και κανείς δεν ασχολιόταν επί της ουσίας με τη συντήρηση του οικήματος. 

 

 

 

 

 

Οι Black που “ξεχάστηκαν”

 

7427994840_cd441277c9_k

 

Τα περισσότερα μέλη της οικογένειας Black έχουν ονόματα από αστερισμούς. Sirius, Bellatrix, Cygnus, Andromeda, Cassiopeia, Regulus, Alphard, Arcturus είναι μερικά από αυτά. Ορισμένα μέλη της οικογένειας συνέχισαν αυτόν τον τρόπο ονοματοδοσίας και μετά τους γάμους τους, όπως η Narcissa Malfoy, που ονόμασε τον γιο της Draco, αλλά και ο τελευταίος, που ονόμασε τον γιο του Scorpio. 

 

Αν κάποιο μέλος της οικογένειας αποκληρωνόταν, τότε το όνομά του δεν επαναλαμβανόταν ποτέ σε επόμενη γενιά. Τα μέλη της οικογένειας απεικονίζονταν στην ταπετσαρία του σαλονιού, εκτός από αυτά που έσβηνε η μητέρα του Sirius, Walburga. Όποιο μέλος δεν πρέσβευε στον έξω κόσμο την εμμονή των Black με την καθαρότητα του αίματος κι έτσι παντρευόταν κάποιον Muggle, τότε εξαφανιζόταν από το οικογενειακό δέντρο. Το ίδιο συνέβαινε και με τους Squibs. Πολλές φορές, οι Black παντρευόταν τα ξαδέρφια τους, ώστε να μην πραγματοποιούν γάμους με μάγους κατώτερης κοινωνικής τάξης. 

 

Σημαντικά μέλη της οικογένειας που σβήστηκαν από το γενεαλογικό δέντρο είναι οι Iola Black, που παντρεύτηκε Muggle, o Phineas Black, που υποστήριξε τα δικαιώματα των Muggles, o Alphard που χάρισε ποσότητες χρυσού στον Sirius όταν εγκατέλειψε το σπίτι του και η Andromeda Black, που παντρεύτηκε τον Ted Tonks, του οποίου ο ένας γονιός ήταν Muggle. 

 

 

 

 

 

To τέλος της γραμμής

 

tumblr_oahl7vsSJH1sjvlpvo1_500

 

 

Οι θάνατοι των Sirius και Regulus Black σηματοδότησαν την εξαφάνιση του επιθέτου, καθώς κανείς τους δεν άφησε απογόνους. Η θηλυκή γραμμή της οικογένειας συνεχίστηκε μέσα από τους Malfoy και τους Lupin. Οι Blacks είχαν συγγένεια, μεταξύ άλλων, με τους Burke, τους Crouches, τους Longbottoms, καθώς και τους Weasleys, πράγμα που έκανε εντύπωση στον Harry, ωστόσο ο Sirius του είχε εξηγήσει πως όλες οι παλιές μαγικές οικογένειες σχετίζονται μεταξύ τους. 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Η ζωή και ο θάνατος του Remus Lupin

H ιστορία της οικογένειας Gaunt

Η ιστορία της οικογένειας Malfoy

Το ξέσπασμα του Α΄ Μαγικού Πολέμου και οι τραγικές συνέπειές του

Η γέννηση του Tom Riddle και οι ρίζες του Α΄ Μαγικού Πολέμου

 

 

No Comments

Post a Comment