Η Μαγική Κοινότητα, Μέρος Β' - The Daily Owl
fade
6531
post-template-default,single,single-post,postid-6531,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Η Μαγική Κοινότητα, Μέρος Β’

 

ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΜΑΓΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΜΑΓΟΙ: Η κοινωνία των μάγων θεωρεί αδύνατον το να συνυπάρξει με την Μαγκλ κοινωνία,γι’αυτό και κρατά μυστική την ύπαρξή της. Υπάρχει μία μερίδα μάγων που περιφρονεί τόσο τους Μαγκλ, όσο και τους γεννημένους από Μαγκλ, τους Σκουίμπ και τους ημίαιμους μάγους. Η εμμονή με την καθαρότητα του μαγικού αίματος έχει οδηγήσει σε διάφορες ψυχικές ασθένειες, εξαιτίας αιμομιξιών. Τα περισσότερα πράγματα στη μαγική φύση είναι κρυμμένα από τους Μαγκλ. Ωστόσο, για τους μάγους, ο Μαγκλ κόσμοςtumblr_inline_n49abjZH9J1sc4cx1 είναι πολύ μυστηριώδεις. Αρκετοί μάγοι προσπαθούν να ντύνονται ως Μαγκλ – ώστε να κυκλοφορούν ανάμεσά τους χωρίς να τραβάνε την προσοχή – όμως αυτό το εγχείρημα συνήθως αποτυγχάνει αφού οι μάγοι δεν γνωρίζουν καλά τη Μαγκλ μόδα και είναι συχνά τα στυλιστικά λάθη όπως π.χ. ένας μάγος να εμφανιστεί ως Μαγκλ, φορώντας ρούχα που προορίζονταν για το αντίθετο φύλο. Η μαγκλ τεχνολογία είναι ξένη και δυσνόητη για τους μάγους.   

Ο μόνος Μαγκλ που ξέρει για την μαγική κοινότητα, είναι ο εκάστοτε πρωθυπουργός της Αγγλίας.

 ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΙ: Απόλυτα φυσιολογικοί άνθρωποι που όμως μετατρέπονται

94903_1246136410994.03res_416_300

σε  φρικτά τέρατα υπό την επίδραση της σελήνης. Κάποιοι απ’αυτούς χρησιμοποιούν την ιδιαιτερότητά τους προκειμένου να ικανοποιήσουν τα ζωώδη ένστικτά τους ή για άλλο προσωπικό όφελος, π.χ. για λόγους εκδίκησης . Οι περισσότεροι όμως κρατούν κρυφή τη φύση τους, φοβούμενοι πως οι κοινωνία θα τους απομονώσει.

 

 

ΓΙΓΑΝΤΕΣ: Συνήθως μοναχικά πλάσματα, που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν εξαιτίας της άρνησης των μάγων να τους επιτρέψουν να μείνουν κοντά σεMinerva-796x4481 κατοικημένες περιοχές. Αυτό τους οδήγησε στο να συγκεντρώνονται σε ομάδες και να κατοικούν σε απομονωμένες βραχώδεις περιοχές. Ο φόβος και η αποστροφή ορισμένων μάγων γι’αυτά τα πλάσματα είναι τέτοιος που ακόμα και καλόκαρδοι μισοί-γίγαντες, όπως ο Χάγκριντ, βιώνουν την ίδια περιφρόνηση που βιώνουν και οι ημίαιμοι ή οι γεννημένοι απο Μαγκλ μάγοι.

ΣΠΙΤΙΚΑ ΞΩΤΙΚΑ: Πλάσματα που είναι κάτι παραπάνω από πρόθυμα να

HogwartsHouse-Elves

φέρουν σε πέρας ο,τιδήποτε τους αναθέσουν οι μάγοι αφέντες τους. Το γεγονός ότι φαίνεται να τους αρέσει να είναι υποδουλωμένα, οδήγησε στην αδίστακτη εκμετάλλευσή τους, μιας και τα αφεντικά τους δεν υπολογίζουν ούτε την ίδια την ζωή των ξωτικών και πολλές φορές τα στέλνουν σε θελήματα που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα. Για ένα σπιτικό ξωτικό το να εκδιωχθεί από μία οικογένεια μάγων είναι η πλέον ατιμωτική τιμωρία και ως αντίδραση σε αυτό το γεγονός τα σπιτικά ξωτικά έχουν υιοθετήσει την αυτοτιμωρία, σε σημείο μάλιστα – πολλές φορές – να γίνουν επικίνδυνα για τη ζωή τους.

 

ΚΑΛΙΚΑΤΖΑΡΟΙ: Συνυπάρχουν απρόθυμα με τους μάγους, από τους οποίους έχουν βιώσει σοβαρές διακρίσεις. Μάλιστα,έχουν λάβει χώρα και σημαντικές781784_1311398673238_full εξεγέρσεις εναντίον τους κατά το παρελθόν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ

ΠΥΛΕΣ: Είναι αντικείμενα που επιτρέπουν ταξίδια σε εξαιρετικά μεγάλες

FCC-HP-Goblet-Boot-Portkey

αποστάσεις. Οι πύλες μπορούν να στείλουν ανυποψίαστους ανθρώπους παντού, γι ‘αυτό και απαιτείται άδεια του Υπουργείου για τη χρήση τους. Είναι απλά αντικείμενα, όπως μια μπότα ή ένα κύπελλο, έτσι ώστε να μην τραβήξουν το ενδιαφέρον των Μαγκλ. Οι πύλες μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να ενεργοποιηθούν είτε σε μια προκαθορισμένη ώρα, είτε μόλις κάποιος έλθει σε επαφή μαζί τους.

 

ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΕΣ: Το πιο κοινό μέσο επικοινωνίας. Συνεργάζονται με τους μάγους για να μεταφέρουν πακέτα, μηνύματα και επιστολές. Σε ορισμένες

tumblr_inline_nu02q2MpI01tuwlap_500

περιπτώσεις, η κουκουβάγια θα ζητήσει πληρωμή ή τρόφιμα σε αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες της. Σε ορισμένες περιπτώσεις ένας μάγος ή μάγισσα έχει ένα άλλο ζώο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντ ‘αυτού. Ο Άλμπους Ντάμπλντορ, για παράδειγμα, είχε ένα φοίνικα που ονομαζόταν Φοκς.

 

ΠΤΗΣΗ: Από τα δημοφιλέστερα μέσα μεταφοράς είναι η σκούπα. Οι μάγοι

16aeb3fe-efba-4387-8fae-1e225acf7058

χρησιμοποιούν σκουπόξυλα για να διανύουν μεγάλες αποστάσεις, ή για τον αθλητισμό, όπως στο παιχνίδι Κουίντιτς. Υπάρχουν και κάποια μαγικά ιπτάμενα πλάσματα που χρησιμοποποιούνται για τη μεταφορά των μάγων, όπως οι Ιππόγρυπες και τα Θέστραλ. Σπανίως(και μόνο λαθραία στην Βρετανία) χρησιμοπούνται ιπτάμενα χαλιά.

 

ΜΑΓΙΚΗ ΣΚΟΝΗ: Είναι μια πράσινη σκόνη που ρίχνεται στο τζάκι, το οποίο συνδέεται με ένα άλλο τζάκι-πύλη.P2_Polvos_Flu Το σύστημα λειτουργεί και εποπτεύεται από το  Υπουργείο Μαγείας. Ένα τζάκι θα πρέπει να συνδεθεί με το Δίκτυο Μαγικής Ροής ώστε κάποιος να μπορεί να ταξιδέψει μέσω αυτού.

 

 

 

ΔΙΑΚΤΙΝΙΣΜΟΣ: Επιτρέπει σε ένα άτομο να εξαφανίζεται και να εμφανίζεται σε άλλο τόπο, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Είναι δύσκολη τεχνική και γίνεται όλο και πιο αναξιόπιστη σε μεγάλες αποστάσεις. Απαιτεί πλήρη συγκέντρωση σχετικά με τον προορισμό και αποφασιστικότητα. Επιτρέπεται μόνο σε ενήλικες μάγους, οι οποίοι μπορούν να μεταφέρουν μαζί τους και ανήλικους μάγους. Η κακή συγκέντρωση μπορεί να οδηγήσει σε πολύ άσχημα αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα ο διαχωρισμός.

 

Evita Stavropoulou-Duchannes

Caster (Siren,της γνωστής οικογενείας των Duchannes)~ Απόφοιτη Hogwarts(Ravenclaw House)~ Ταξιδεύω στον κόσμο του φανταστικού μαζί με τον Pantoufle~ ''All the world is made of faith, and trust, and pixie dust.''

No Comments

Post a Comment