Θεωρία: Το μάτι του Mad-Eye Moody έχει σχέση με τους Κλήρους του Θανάτου - The Daily Owl
fade
58747
post-template-default,single,single-post,postid-58747,single-format-standard,eltd-core-1.2.1,flow child-child-ver-1.0.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Θεωρία: Το μάτι του Mad-Eye Moody έχει σχέση με τους Κλήρους του Θανάτου

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία που δημοσιεύτηκε στο Reddit το μάτι του Alastor “Mad-Eye” Moody έχει μεγαλύτερη σημασία από όση νομίζαμε μέχρι τώρα και συνδέεται τόσο με τους Κλήρους του Θανάτου, όσο και με τον Gellert Grindelwald! Πώς μπορεί να ισχύει, όμως, κάτι τέτοιο; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ξεκινώντας με την έννοια της αορατότητας στον κόσμο του Harry Potter.

 

 

 

Η “Αληθινή Αορατότητα”

 

 

Στον κόσμο του Harry Potter υπάρχουν διάφορα ξόρκια και μέθοδοι για να γίνει κάποιος αόρατος ή για να καταστήσει αόρατο ένα αντικείμενο. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις όπου ο Dumbledore γινόταν αόρατος για να “κατασκοπεύει” τον Harry στο Καθρέφτη του Erised, το κουμπί αορατότητας που είχε εγκαταστήσει ο Arthur Weasley στο Ford Anglia (άσχετα αν δεν δούλεψε τελικά), τα ξόρκια που είχε κάνει ο Voldemort στη σπηλιά όπου είχε κρύψει το μενταγιόν του Salazar και το ξόρκι του Draco Malfoy με το οποίο πέρασε απαρατήρητος στο Δωμάτιο της Ανάγκης. Όλα αυτά είναι ξόρκια αορατότητας που (στις περισσότερες περιπτώσεις) δούλεψαν, ωστόσο κανείς από τους παραπάνω δεν κατάφερε να γίνει εντελώς αόρατος ή να κρύψει κάτι για πάντα.

 

Ο Xenophilius Lovegood εξηγεί στους Κλήρους του Θανάτου ότι οι αόρατοι μανδύες, καθώς είναι φτιαγμένοι από τρίχες Demiguise και διάφορα δυνατά ξόρκια, με την πάροδο του χρόνου φθείρονται, μαζί με τις ικανότητες να καθιστούν κάτι ή κάποιον αόρατο. Παρά ταύτα, “πραγματική αορατότητα” μπορεί κάποιος να επιτύχει με έναν τέτοιο μανδύα (εκτός αν είναι Demiguise, που όταν διακρίνει κίνδυνο το τρίχωμά του τό καθιστά αόρατο προσωρινά, όμως), ενώ το Αόρατο Βιβλίο της Αορατότητας είναι η δεύτερη περίπτωση πραγματικής αορατότητας που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

 

 

Σύμφωνα λοιπόν με τη θεωρία που κυκλοφορεί στο Reddit, η πραγματική αορατότητα επιτυγχάνεται μέσω ενός από τα πιο σπάνια υλικά στη γη, το οποίο είναι, προφανέστατα, αόρατο και μπορεί να εντοπιστεί, στην ανεπεξέργαστη μορφή του, πριν χρησιμοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο, μόνο με ένα “εργαλείο”: και αυτό είναι το Μάτι που βλέπουμε στον Alastor Moody.  

 

 

 

O Grindelwald και το Μάτι του Alastor Moody

 

 

Στα βιβλία της σειράς Harry Potter, το μάτι του Alastor Moody βρίσκεται μέσα στην οφθαλμική κόγχη και δεν στέκεται, όπως απεικονίζεται στις ταινίες, με τη βοήθεια ειδικού εξαρτήματος. Στην ταινία Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwaldο Gellert Grindelwald διαθέτει δυο διαφορετικά μάτια, ένα από τα οποία, σύμφωνα και με αυτή τη θεωρία των SuperCarlinBrothers, ενδέχεται να είναι το μάτι του Alastor Moody. Σύμφωνα επίσης με το Pottermore, σε σχετικό κείμενό του που αναφερόταν στην πιο πάνω ταινία, ανέφερε πως το μάτι του Grindelwald “μας δίνει την αίσθηση του ματιού του Mad-Eye Moody”. Φυσικά, πολλές φορές γράφονται (και λέγονται) πράγματα για τον κόσμο της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ που εντέλει αποδεικνύονται λανθασμένα, ωστόσο γιατί να πραγματοποιηθεί αυτή η συγκεκριμένη αναφορά στο συγκεκριμένο άρθρο του Pottermore, χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος; Και τώρα ας περάσουμε στην καρδιά της θεωρίας για την προέλευση του ματιού του Mad-Eye.

 

Oι γονείς του Alastor Moody ήταν και οι δυο Χρυσούχοι που εργαζόταν για το Υπουργείο Μαγείας. Υπάρχει μια πιθανότητα, με δεδομένο ότι δε γνωρίζουμε κάποιον άλλο μάγο ή μάγισσα με αυτό το επίθετο, το “Moody” να ήταν απλά το παρατσούκλι του. Εξάλλου, το επίθετο αυτό δεν υπάρχει καν στη λίστα των Ιερών 28 (περισσότερα εδώ), δηλαδή των καθαρόαιμων μαγικών οικογενειών της Αγγλίας. Ας θυμηθούμε τώρα ποια είναι η φράση που επαναλάμβανε διαρκώς ο Moody: “Constant Vigilance“, τουτέστιν “Διαρκής Επαγρύπνηση”. Πού έχουμε συναντήσει ξανά αυτή τη φράση; Μα, φυσικά, στο έμβλημα της MACUSA.

 

 

 

Και πώς μπορεί κάποιος να είναι διαρκώς σε επαγρύπνηση; Όταν έχει πάντοτε ένα μάτι ανοιχτό, στραμμένο δυνητικά προς σε όλους και όλα. Πώς μπορεί να συνδέεται ο Moody με την MACUSA; Μέσω κάποιου προγόνου του και συγκεκριμένα του ίδιου του πατέρα του. Στο σημείο αυτό η θεωρία του Reddit πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα: ο Percival Graves ήταν ο πατέρας του Alastor Moody, που είχε στην κατοχή του το Μάτι και από τον οποίο το πήρε ο Grindelwald όταν τον σκότωσε. Πώς όμως γίνεται η σύνδεση του Ματιού με τους Κλήρους του Θανάτου, όπως έχουμε ήδη αναφέρει στην αρχή του άρθρου;

 

 

 

Από τον Ignotus Peverell στον Alastor Moody

 

 

Aνάμεσα στους 12 πρώτους Χρυσούχους που στελέχωσαν την MACUSA (σύμφωνα με την ίδια την Ρόουλινγκ) ήταν και ο Gondulphus Graves, ο πρώτος της οικογένειας που είχε στην κατοχή του το Μάτι, το οποίο κατέστη αργότερα οικογενειακό κειμήλιο. Ένας ακόμα από τους αρχικούς Χρυσούχους της MACUSA ήταν ο Abraham Potter, ο οποίος ταξίδεψε στην Αμερική από την Αγγλία για να στελεχώσει την επίλεκτη αυτή ομάδα του νεοσύστατου τότε οργάνου των μάγων της Αμερικής. Εκείνος ήταν λοιπόν ο αρχικός κάτοχος του Ματιού και επειδή δεν απέκτησε απογόνους αποφάσισε να το παραδώσει στον Graves και να συνεχίσει εκείνος την παράδοση της οικογένειάς του. Γιατί, όμως, να έχει στην ιδιοκτησία του ο Abraham Potter το Μάτι; Διότι αυτό είχαν και οι Peverells στην κατοχή τους και με αυτό τον τρόπο ανακάλυψαν τον Αόρατο Μανδύα, ο οποίος αλλιώς δε θα μπορούσε να έχει βρεθεί. To μόνο μαγικό αντικείμενο, δηλαδή, που μπορεί να εντοπίσει το οτιδήποτε και τον οποιονδήποτε, όσα ξόρκια αορατότητας κι αν φέρει πάνω του σε οποιαδήποτε στιγμή, είναι το Μάτι, με το οποίο ο νεότερος αδελφός Peverell βρήκε και τον Αόρατο Μανδύα. 

 

Οι αδελφοί Peverell, έχοντας στην κατοχή τους διάφορα μαγικά αντικείμενα, ανάμεσα στα οποία συγκαταλεγόταν και το Μάτι, δημιούργησαν μεταξύ άλλων το Αόρατο Βιβλίο της Αορατότητας, καταγράφοντας μέσα σε αυτό όλα τα μυστικά για την Αορατότητα και κατόπιν ο πρώτος Potter απόγονός τους έλαβε, μαζί με τον Αόρατο Μανδύα, ως οικογενειακό κειμήλιο, και το Μάτι που βοήθησε στον εντοπισμό του τελευταίου. 

 

 

Όταν το Μάτι πέρασε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ο Grindelwald που έψαχνε απεγνωσμένα να βρει τους Κλήρους του Θανάτου, σκότωσε τον παππού του Alastor – και πατέρα του Percival – για να το αποκτήσει, πήρε τη θέση του Percival (δε γνωρίζουμε ακόμα αν τον σκότωσε) για να έχει την εξουσία του και μετά από πολλά χρόνια ο Dumbledore, νικώντας τον Grindelwald, ανέκτησε το Μάτι και το παρέδωσε ξανά στον Moody – και έτσι οι δυο άντρες ήρθαν κοντά.

 

Για όσους είναι έτοιμοι να πουν ότι ο Dumbledore μπορεί να βλέπει κάτω από τον Αόρατο Μανδύα, ο χρήστης raphmateus δήλωσε ότι είναι έτοιμος να μας παρουσιάσει σύντομα μια ακόμα θεωρία που θα επιβεβαιώνει τη λογική συνέπεια της παραπάνω θεωρίας και τις πιθανότητες να βγει αληθινή με βάση όσα θα δούμε σε κάποια επερχόμενη ταινία των Φανταστικών Ζώων.

 

 

Πείτε μας την άποψή σας για το θέμα!

 

 

Πηγή: Reddit 

 

Διαβάστε ακόμα:

Φαν του Χάρι Πότερ υποστηρίζει ότι εντόπισε πού βρίσκεται το Durmstrang

MACUSA: Το μαγικό Κογκρέσο των ΗΠΑ

Γιατί η Άμπριτζ είναι δέκα φορές χειρότερη από τον Βόλντεμορτ

Όλοι οι χαρακτήρες του Χάρι Πότερ που σκέφτηκε “να σκοτώσει” η Ρόουλιγνκ

Η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ επιβεβαιώνει γνωστή θεωρία για την Ερμιόνη

Κι αν τελικά το σημάδι στο μέτωπο του Χάρι δεν είναι κεραυνός;

No Comments

Post a Comment